Το YouTube επεκτείνεται με περισσότερους ανθρώπινους συντονιστές και εκμάθηση μηχανών για την αποφυγή ακατάλληλου περιεχομένου

YouTube logo

Η Διευθύνων Σύμβουλος του YouTube, Susan Wojcicki σε ένα blog post χθες, ανακοίνωσε ότι η εταιρεία επεκτείνει τις ομάδες που μετριάζουν το περιεχόμενο που βρίσκεται στην πλατφόρμα, καθώς η εταιρεία πιστεύει ότι η ανθρώπινη κρίση έχει αποφασιστική σημασία για τη λήψη αποφάσεων με βάση τα συμφραζόμενα σχετικά με το περιεχόμενο.

Στο άρθρο, η Susan τονίζει ότι από τον Ιούνιο οι ομάδες εμπιστοσύνης και ασφάλειας έχουν αναθεωρήσει χειρωνακτικά περίπου 2 εκατομμύρια βίντεο για βίαιο εξτρεμιστικό περιεχόμενο και επίσης βοήθησαν στην κατάρτιση της τεχνολογίας μηχανής μάθησης για τον εντοπισμό παρόμοιων βίντεο στο μέλλον. Η εταιρεία ξεκινά τώρα και τους συντονιστές για σχόλια και σε ορισμένες περιπτώσεις κλείνει τα σχόλια συνολικά.

Η εταιρεία λέει ότι οι ομάδες συνεργάζονται στενά με το NCMEC, το IWF και άλλους οργανισμούς για την ασφάλεια των παιδιών σε όλο τον κόσμο, για να αναφέρουν την εχθρική συμπεριφορά και τους λογαριασμούς τους στις αρμόδιες υπηρεσίες επιβολής του νόμου. Το YouTube τις τελευταίες εβδομάδες είπε ότι τερμάτισε εκατοντάδες λογαριασμούς και διέγραψε εκατοντάδες χιλιάδες σχόλια που κρίθηκαν ακατάλληλα για να βρίσκονται στη κοινότητα.

Το YouTube θα χρησιμοποιήσει την πρωτοποριακή τεχνολογία εκμάθησης μηχανών για τον εντοπισμό και την κατάργηση περιεχομένου που παραβιάζει τις οδηγίες του YouTube. Από τον Ιούνιο η εταιρεία έχει αφαιρέσει πάνω από 150.000 βίντεο για βίαιο εξτρεμισμό και η τεχνολογία μηχανικής μάθησης βοηθά άμεσα τους αναθεωρητές να απομακρύνουν σχεδόν πέντε φορές περισσότερα βίντεο από ότι μπορούσαν προηγουμένως και το 98% των βίντεο που αφαιρούνται χρησιμεύουν στην τεχνολογία εκμάθησης των μηχανών.

Η εταιρεία αναφέρει ότι από το 2018 θα δημιουργήσει μια τακτική αναφορά όπου θα παρέχει περισσότερα συγκεντρωτικά στοιχεία σχετικά με τα flags και τις ενέργειες που έχουν αναληφθεί για την κατάργηση βίντεο και σχολίων που παραβιάζουν τις πολιτικές περιεχομένου του YouTube.