Home Security Όσα δεν γνωρίζατε για την online παρακολούθηση δραστηριότητας

Όσα δεν γνωρίζατε για την online παρακολούθηση δραστηριότητας

online activity tracking

Γνωρίζετε ήδη ότι η δραστηριότητά σας στις περισσότερες σελίδες που επισκέπτεστε, παρακολουθείται. Αυτό αφορά αγορές που ενδεχομένως θα πραγματοποιήσετε, σελίδες που επισκέπτεστε συχνά, καθώς και προτιμήσεις μέσα σε ένα συγκεκριμένο site. Είναι η αποδοχή των όρων [cookies] που συνήθως πατάτε σε κάθε επίσκεψη σας σε νέο site που επιτρέπει τη συλλογή τέτοιων πληροφοριών.

Οι παραπάνω πληροφορίες μπορούν να βοηθήσουν την εκάστοτε επιχείρηση να εντοπίσει αδύναμα σημεία στην πλατφόρμα της, ή να εμπλουτίσει μια κατηγορία που φαίνεται να έχει μεγαλύτερη απήχηση. Έτσι η διαδικτυακή εμπειρία σας, ολοένα βελτιώνεται, με την χρήση αυτών των σημαντικών πληροφοριών.

Ωστόσο, κάποιες από τις πλέον δημοφιλείς σελίδες παγκοσμίως, χρησιμοποιούν εξωτερικό λογισμικό για να παρακολουθούν τις ακριβείς κινήσεις κάθε χρήστη μέσα στη σελίδα τους. Αυτό περιλαμβάνει οτιδήποτε πληκτρολογείτε, οτιδήποτε κάνετε κλικ, και σε τι ακριβώς σκρολάρετε. Από τη μια, αυτού του είδους οι πληροφορίες συντελούν σημαντικά στη βέλτιστη προσαρμογή της κάθε σελίδας, στο προσωπικό γούστο και τις ανάγκες του κάθε χρήστη.

Από την άλλη, το γεγονός ότι χρησιμοποιούν λογισμικό από τρίτους, μπορεί να οδηγήσει σε επικίνδυνα αποτελέσματα. Η εταιρεία που παρέχει το λογισμικό έχει και εκείνη με τη σειρά της πρόσβαση σε ευαίσθητα δεδομένα, όπως ιατρικά αρχεία, πιστωτικές κάρτες και άλλες προσωπικές πληροφορίες. Ο χρήστης, έτσι, γίνεται πολύ ευκολότερα στόχος online απάτης ή πιθανής κλοπής ταυτότητας.

Δυνατότητες Λογισμικού

Λογισμικά τέτοιου τύπου, φαίνεται να έχουν απεριόριστες, και επικίνδυνες δυνατότητες, όπως:

  • Να καταγράψουν και να αποθηκεύσουν κωδικούς πρόσβασης
  • Να αποθηκεύσουν αριθμούς και στοιχεία πιστωτικών καρτών
  • Να καταγράψουν στοιχεία που προσθέσατε σε φόρμες επικοινωνίας, ακόμη και αν δεν ολοκληρώσατε τελικά την εγγραφή σας

Επομένως, τι μπορείτε να κάνετε για να αποτρέψετε τέτοιες ενέργειες και να προστατεύσετε τα προσωπικά σας δεδομένα;

Τα βραβευμένα λογισμικά της Bitdefender μπορούν να σας προσφέρουν την προστασία που χρειάζεστε. Μην ρισκάρετε την online ασφάλεια σας, με τον ίδιο τρόπο που δεν θα ρισκάρατε την φυσική σας ασφάλεια. Βρείτε σήμερα το πακέτο που ταιριάζει με τις ανάγκες σας, και περιηγηθείτε στο συναρπαστικό κόσμο του internet με απόλυτη ασφάλεια και σιγουριά.