Από προεπιλογή, ο λογαριασμός που δημιουργείτε κατά την πρώτη εγκατάσταση ή την αναβάθμιση σε Windows 10 χρησιμοποιεί το λογαριασμό Microsoft. Η Microsoft θέλει να το κάνετε αυτό, ώστε να μπορείτε εύκολα να συνδέεστε σε όλες τις online υπηρεσίες της Microsoft, όπως το Windows Store και Οnedrive.Για διάφορους λόγους κάποιοι δεν θέλουν να τον χρησιμοποιούν ή απλά θέλουν να προσθέσουν κάποιον χρήστη πχ ένα μέλος της οικογένειας με περιορισμένα δικαιώματα διαχειριστή. Για να ξεκινήσετε τη δημιουργία τοπικού λογαριασμού, ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις και επιλέξτε Λογαριασμοί. Αν θέλετε να δημιουργήσετε έναν τοπικό λογαριασμό για τον εαυτό σας, κάντε κλικ στο λογαριασμό σας> Σύνδεση με έναν τοπικό λογαριασμό και ακολουθήστε τον οδηγό.

Πηγαίντε Settings > Family & other users > Add someone else to this PC

localaccount1-100609550-large

Στη συνέχεια επιλέξτε “The person I want to add doesn’t have an email address.”

localaccount2-100609551-large

Στην επόμενη οθόνη θα σας ζητήσει να δημιυργήσετε έναν λογαριασμό Microsoft. Εμείς δεν θέλουμε κάτι τέτοιο οπότε θα επιλέξετε το “Add a user without a Microsoft account.”

localaccount3-100609552-large

Στην επόμενη και τελευταία οθόνη θα σας ζητήσει να βάλετε το username και το password που επιθυμείτε για τον τοπικό σας λογαριασμό. Αυτό ήταν. Δεν ήταν και τόσο δύσκολο, έτσι?

localaccount4-100609553-large