O Bio Processor της Samsung θα παρακολουθεί τα επίπεδα του άγχους και της θερμοκρασίας του δέρματος

Bio Processor

Από τον Νοέμβριο η Samsung έχει ξεκινήσει τους Bio επεξεργαστές της, οι οποίοι θα χρησιμοποιηθούν στην υγεία, εστιασμένοι σε wearable προϊόντα. Σήμερα ανακοινώθηκε ότι η εταιρεία έχει θέσει τους νέους Bio επεξεργαστές της σε μαζική παραγωγή. Με τη χρήση αυτής μπορεί να μετρήσει πολλά διαφορετικά πράγματα σε ένα μπλοκ του πυριτίου.

Το τσιπ έχει πέντε αναλογικές διεπαφές για το βιοηλεκτρικής ανάλυσης σύνθετης αντίστασης (BIA), φωτοπληθυσμογραφία (PPG), ηλεκτροκαρδιογράφημα (ECG), η θερμοκρασία του δέρματος, και γαλβανική αντίδραση του δέρματος (GSR), η οποία μετρά το σωματικό λίπος και τη σκελετική μυική μάζα, τον καρδιακό ρυθμό, τους παλμούς της καρδιάς, τη θερμοκρασία του δέρματος και το επίπεδο του στρες αντίστοιχα.

Ο Ben K. Hur, Vice President of marketing της Samsung δήλωσε: Με βελτιώσεις στις έξυπνες συσκευές εκγύμνασης και την αύξηση της συνείδησης της υγείας των καταναλωτών, όλο και περισσότεροι άνθρωποι αναζητούν τρόπους για να παρακολουθήσουν διάφορα προσωπικά βιο-δεδομένα ή δεδομένα στο γυμναστήριο και να διαχειρίζονται συνεχώς την υγεία τους.

Αυτός ο επεξεργαστής Bio σύντομα θα εγκατασταθεί στο νέο wearable προϊόντα της Samsung και η ίδια εταιρεία υπόσχεται ότι θα αρχίσουν να διατίθενται σε συσκευές στις αρχές του επόμενου έτους. Μπορεί να δούμε και κάποιες απο αυτές στην CES 2016 ή στο MWC 2016.

Πηγή