Η Bang & Olufsen ενώνει τις δυνάμεις της με τη Ferrari για τη νέα γκάμα προϊόντων “The Ferrari Collection”

Ferrari pack

Η Bang & Olufsen ανακοινώνει μια νέα συλλογή προϊόντων σε συνεργασία με την πρωτοπόρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού, Ferrari. Η νέα συλλογή χαρακτηρίζεται από το κοινό πάθος των δύο εταιρειών για την ισορροπία, τη δύναμη και την ακρίβεια, προσφέροντας στην αγορά μια νέα σειρά ακουστικών και ηχείων: το Beosound 2 για οικιακή χρήση, τα ακουστικά headphones Beoplay H95, τα ακουστικά earphones Beoplay EX και το φορητό ηχείο Beosound Explore. Κοινό χαρακτηριστικό όλων, η διάσημη απόχρωση του κόκκινου χρώματος, δημιουργώντας μια μοναδική σύνδεση με το branding της Ferrari.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι με αυτή τη συνεργασία. Από την αρχή της κοινής μας πορείας, υπήρχε η αίσθηση ότι δημιουργούμε ιστορία», δηλώνει ο Kristian Teär, CEO της Bang & Olufsen. «Η B&O και η Ferrari άλλωστε, γράφουν ιστορία από την έναρξή τους. Οι Enzo Ferrari, Peter Bang και Svend Olufsen, ήταν οραματιστές που επαναπροσδιόρισαν τον κλάδο τους, αμφισβητώντας το μέχρι τότε status quo. Η κληρονομιά τους διαρκεί στο χρόνο και έχει ωθήσει και τα δύο brands σε υψηλά  επίπεδα». 

Συνεχίζει λέγοντας: «Ο συνδυασμός των καλύτερων επιδόσεων στην κατηγορία, της υψηλής αισθητικής και της σχολαστικής δεξιοτεχνίας έφερε την B&O και τη Ferrari μαζί για να δημιουργήσουν αυτή τη συλλογή. Αυτό αναδεικνύεται από την ασυναγώνιστη κληρονομιά και των δύο εταιρειών, κάνοντας αυτή τη συνεργασία αξέχαστη».

Τόσο η Bang & Olufsen όσο και η Ferrari βρίσκονται στην αιχμή της καινοτομίας για περισσότερο από μισό αιώνα. Η B&O έχει διαμορφώσει το παγκόσμιο τοπίο στον ήχο και την εικόνα από το 1925, από το Struer της Δανίας, με τη Ferrari να «αναστατώνει» την αυτοκινητοβιομηχανία από το 1947, από το Maranello της Ιταλίας. Περισσότερα από 150 χρόνια καινοτομίας, αθροιστικά, έχουν οδηγήσει αυτή τη νέα συνεργασία.

Εμπνευσμένα από τα supercars για ήχο που αξίζει να… δεις

Όπως δήλωσε και ο Christoffer Poulsen, Senior Vice President of Business Development and Strategic Partnerships στη Bang & Olufsen, η νέα συλλογή διαφέρει από την κλασική προσέγγιση της εταιρείας: «Τα κλασικά ηχεία μας είναι κατασκευασμένα έτσι ώστε να προσαρμόζονται αρμονικά στους χώρους των χρηστών τους, ενώ ταυτόχρονα ξεχωρίζουν για το μοναδικό τους design. Αυτή η συλλογή είναι διαφορετική. Αποτελείται από statement pieces. Όπως και τα supercars, αυτά τα προϊόντα φαίνονται και ακούγονται όπου και αν βρίσκονται».  

Το Beosound 2 προσφέρει μια εμπειρία οικιακού ήχου, με διασπορά 360 μοιρών που γεμίζει κάθε χώρο στον οποίο βρίσκεται. Ο σχεδιασμός του είναι ευέλικτος ώστε να τοποθετείται στο δάπεδο, σε τραπέζι ή σε ράφι και μπορεί να μετακινηθεί εύκολα από δωμάτιο σε δωμάτιο. Το Active RoomSense και οι ενσωματωμένοι αισθητήρες εγγύτητας συνδυάζονται με την αισθητική του Beosound 2 και την έξυπνη τεχνολογία, ενώ ένας υψηλής ποιότητας κώνος αλουμινίου που φιλοξενεί το ηχείο παρέχει μοναδική εμφάνιση και εξαιρετική ακουστική.Το Beosound 2, στη συλλογή της Ferrari, παράγεται στο εργοστάσιο 5 της Bang & Olufsen στο Struer, αυτή τη φορά βάζοντας στη σχεδίαση το διάσημο κόκκινο της μάρκας. Το σώμα από αλουμίνιο δίνει λάμψη, ενισχύοντας τον πλούτο της κόκκινης απόχρωσης. Το μυθικό έμβλημα της Ferrari βρίσκεται κάτω από τη γρίλια, σηματοδοτώντας την ειδική έκδοση.

Το Beoplay H95 είναι η ναυαρχίδα των headphone για την Bang & Olufsen, που παρέχει πέρα από καινοτομία και τον καλύτερο ήχο στην κατηγορία του. Τα custom drivers από τιτάνιο προσφέρουν ήχο δυνατότερο από ποτέ και η λειτουργία active noise cancellation ρυθμίζεται περιστρέφοντας απλώς τον αλουμινένιο δακτύλιο του ακουστικού. Φινιρισμένο με μαλακό δέρμα και 38 ώρες ασταμάτητης ακρόασης, το Beoplay H95 είναι κατασκευασμένο για να διαρκεί.

Τα ακουστικά ενσωματώνουν τη διαχρονική jet-black απόχρωση της Ferrari, με τα λογότυπα των εταιρειών να είναι χαραγμένα με λέιζερ. Κάτω από τα ακουστικά, οι γρίλιες των ηχείων από τιτάνιο είναι σε μία πλούσια κόκκινη απόχρωση, ειδικά επιλεγμένη γι’ αυτή τη συνεργασία.

Το Beosound Explore είναι ένα φορητό ηχείο, ιδανικό για εξωτερικούς χώρους. Διαθέτει αξιολόγηση IP67, που σημαίνει ότι είναι πλήρως προστατευμένο από βροχή και σκόνη, το Beosound Explore είναι φτιαγμένο για να το παίρνετε οπουδήποτε και παντού. Με τις λειτουργίες Bluetooth και Fast Pairing η μουσική είναι πάντα ένα κλικ μακριά και διαρκεί όλη την ημέρα για έως και 27 ώρες αναπαραγωγής.

Τώρα, το Beosound Explore έρχεται με το άλογο Prancing Horse της Ferrari, χαραγμένο με λέιζερ και ένα εντυπωσιακό μαύρο καραμπίνερ. Το σώμα του ηχείου είναι ανοδιωμένο σε κόκκινο και μαύρο, έτσι ώστε η μάσκα να ξεχωρίζει αμέσως στο σκοτεινό εσωτερικό.  

Τα Beoplay EX, τα πιο ισχυρά ασύρματα ακουστικά της Bang & Olufsen, διαθέτουν λειτουργία active noise cancellation, απαράμιλλο ήχο και συνοδεύονται από θήκη ασύρματης φόρτισης για έως και 20 ώρες ακρόασης εν κινήσει. Τα έξι μικρόφωνα και έξυπνη τεχνολογία beam-forming δίνουν τη δυνατότητα στα Beoplay EX να χρησιμοποιηθούν τόσο για επαγγελματικές κλήσεις όσο και για απόλαυση μουσικής.

Ειδικά στην έκδοση Ferrari Collection, το δεξί ακουστικό φέρει το εντυπωσιακό μαύρο λογότυπο της Ferrari, που κάθεται κάτω από γυαλί χυμένο στο εμβληματικό κόκκινο, κομμένο και γυαλισμένο για να παρέχει μια λάμψη που μοιάζει με καθρέφτη.

Η συλλογή «The Ferrari Collection» είναι τώρα διαθέσιμη στο www.bang-olufsen.com, σε επιλεγμένα καταστήματα Bang & Olufsen και Ferrari καθώς και στο www.store-ferrari.com.