Beosound Theatre
Με στόχο να κατασκευάσει την απόλυτη soundbar που θα προσφέρει βέλτιστη εμπειρία ήχου, η Bang & Olufsen, η κορυφαία εταιρεία από την Δανία απογειώνει το home cinema με την Beosound Theatre: μια πρωτοποριακή και καινοτόμο soundbar υψηλής τεχνολογίας που συνδυάζει όλες τις δυνατότητες του home cinema, σε ένα προϊόν.

H Beosound Theatre επαναπροσδιορίζει πλήρως τον κινηματογραφικό ήχο στο σπίτι. Με τον πανίσχυρο ήχο, την πλατφόρμα προηγμένης τεχνολογίας που διαθέτει αλλά και την modular σχεδίασή της, ενοποιούμε όλες τις δυνατότητες ενός multi-speaker προγράμματος σε μία soundbar που ταιριάζει άψογα σε κάθε οθόνη», δήλωσε ο Kristian Teär CEO της Bang & Olufsen και συνέχισε αναφέροντας τα εξής:

«Με την Beosound Theatre αναβαθμίζουμε πλήρως τις δυνατότητες streaming που είναι τώρα διαθέσιμες στο κοινό και φέρνουμε τη μαγεία της κινηματογραφικής εμπειρίας στο σπίτι. Ταυτόχρονα, αυτή η sound bar είναι σχεδιασμένη και κατασκευασμένη για να λειτουργεί  επί δεκαετίες λόγω του ειδικού σχεδιασμού της, που δίνει τη δυνατότητα αναβάθμισης χωρίς την ανάγκη αντικατάστασης».

ΣΙΝΕΜΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΕ ΜΙΑ ΥΠΕΡΣΥΓΧΡΟΝΗ SOUNDBAR

Για να απολαύσετε μια καθηλωτική κινηματογραφική εμπειρία, η Beosound Theatre διαθέτει 16 ηχεία, με δύο ειδικά σχεδιασμένα woofer 6,5 ιντσών ενισχυμένης ισχύος 800 watt, που παρέχουν επίπεδο ήχου και 112 dB. Η ευκρίνεια λόγου (speech clarity) επιτυγχάνεται από ένα κεντρικό κανάλι ειδικής κατασκευής, στο οποίο το tweeter είναι τοποθετημένο ακριβώς μπροστά από το midrange.  Αυτή η ευθυγράμμιση των ηχείων εξασφαλίζει καλύτερη κατανομή του ήχου, βελτιώνοντας την ηχητική εμπειρία για όλους τους ακροατές που βρίσκονται στον χώρο, ενώ η κατευθυντικότητα του ήχου είναι ειδικά σχεδιασμένη με τρόπο που βελτιστοποιεί την απόδοση της ομιλίας.

Βασισμένη στα Beam Width και Beam Direction Control που αναπτύχθηκαν για το Beolab 90 της Bang & Olufsen, η Beosound Theatre εισάγει έναν νέο τρισδιάστατο τρόπο κατεύθυνσης ήχου χάρη στον πατενταρισμένο συνδυασμό ηχείων άμεσης, πλευρικής και ανοδικής πορείας ήχου. Έτσι, τα ενσωματωμένα ηχεία συμβάλλουν όχι μόνο στην αναπαραγωγή ήχου, αλλά και στον έλεγχο του εύρους και της κατεύθυνσης της ηχητικής δέσμης.

«Αρχικά αναπτύξαμε τα Beam Width και Beam Directivity Control για το Beolab 90 για να μειώσουμε την επίδραση των αντανακλάσεων στη θέση ακρόασης. Για την Beosound Theatre χρησιμοποιούμε τεχνολογία απομάκρυνσης του ήχου από τον ακροατή, αυξάνοντας την αντίληψη του χώρου για να προσφέρουμε μια καθηλωτική εμπειρία», 

αναφέρει ο Senior Technology Specialist Jakob Dyreby.

ΜΙΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ BANG & OLUFSEN, ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΗ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΟΘΟΝΗ

Η Bang & Olufsen είναι γνωστή για τη μοναδική της προσέγγιση στα υλικά κατασκευής και τον σχεδιασμό. Χάρη στον modular σχεδιασμό της, η soundbar μπορεί να προσφέρει μια ολοκληρωμένη τηλεοπτική εμπειρία Bang & Olufsen, είτε επιτοίχια, είτε επιδαπέδια, ώστε να συνδυάζεται τέλεια με την υπάρχουσα υποδομή1 χωρίς να καταλαμβάνει επιπλέον χώρο.

Ο πρωτοποριακός modular σχεδιασμός εφαρμόζεται στις οθόνες TV και στα καλύμματα της soundbar που αντικαθίστανται πολύ εύκολα. Τα αλουμινένια «φτερά» είναι επίσης επεκτάσιμα ώστε να μπορούν να  τοποθετηθούν και σε άλλες τηλεοράσεις, ανάλογα με το πώς θα διαμορφωθούν οι ανάγκες σας στο μέλλον. Αυτός είναι ένας ακόμα λόγος που η Beosound Theatre αποτελεί την ιδανική λύση για μακροζωία και χρηστικότητα, ακόμη και μετά από πολλά χρόνια2.

«Γνωρίζουμε ότι οι πελάτες μας θέλουν να επενδύσουν σε προϊόντα που διαρκούν, γι’ αυτό η Beosound Theatre έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορεί να συνδυαστεί με πολλές τηλεοράσεις στη διάρκεια της ζωής της. Έχουμε κατασκευάσει μια λύση που σας δίνει τη δυνατότητα να αναβαθμίσετε το προϊόν σας αντί να το αντικαταστήσετε, κάνοντάς το  ένα προϊόν που μπορεί να εξελιχθεί μαζί σας με την πάροδο του χρόνου», δηλώνει ο Mads Kogsgaard Hansen, Head of Product Circularity της B&O. Επιπλέον ανέφερε ότι:

«Η βάση της Beosound Theatre παρέχει τη δυνατότητα σύνδεσης με σχεδόν οποιαδήποτε οθόνη. Αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να επενδύσετε σε μια νέα τηλεόραση ή μπορείτε απλώς να επιλέξετε αυτή που πιστεύετε ότι είναι η καλύτερη τηλεοπτική λύση, ανεξάρτητα από το μέγεθος ή τις προδιαγραφές».

Ο βραχίονας της βάσης είναι μηχανοκίνητος και προσφέρει  απρόσκοπτη σύνδεση μεταξύ της βάσης και της οθόνης τηλεόρασης. Καλύπτοντας έξυπνα κάθε καλώδιο σύνδεσης για να δίνει την αίσθηση ότι είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι της τηλεόραση, το στήριγμα περιλαμβάνει και μια θήκη για την τοποθέτηση smart boxes ώστε αυτά να μην είναι ορατά.

1 Η Beosound Theatre διαθέτει ένα σταθερό στήριγμα τοίχου και μια επιτραπέζια βάση για την τοποθέτηση της μπάρας ήχου.

 2 Αφορά συγκεκριμένες οθόνες LG στις 55, 65 και 77 ίντσες.

ΑΠΟ ΜΙΑ ΑΠΛΗ SOUNDBAR ΣΕ ΕΝΑ ΚΕΝΤΡΟ ΗΧΟΥ

Παρόλο που η Beosound Theatre αποτελεί την υλοποίηση μιας ισχυρής λύσης σε ένα αυτόνομο προϊόν, μπορεί κάλλιστα να εξελιχθεί για να χρησιμοποιηθεί ως αποκλειστικό κέντρο ήχου, παρέχοντας νέες, ανυπέρβλητες δυνατότητες για να δημιουργήσετε τον οικιακό σας κινηματογράφο. Ξεκινώντας με επτά ενσωματωμένες εξόδους και υποστήριξη έως και 16 εξωτερικών ηχείων, μπορεί να γίνει η καρδιά μιας ολοκληρωμένης διαμόρφωσης Surround Dolby Atmos 7.1.4. Σε αυτήν τη ρύθμιση, η Beosound Theatre λειτουργεί ως κεντρικό ηχείο που συνδυάζει την αποκωδικοποίηση Dolby Atmos και τον αποκλειστικό αλγόριθμο True Image της Bang & Olufsen για μεγιστοποίηση των δυνατοτήτων όλων των ηχείων Bang & Olufsen.

Επιπλέον, η Beosound Theatre έρχεται με ένα νέο σύστημα διαχείρισης μπάσων που δεν μοιάζει με οτιδήποτε άλλο. Εκεί που άλλα συστήματα απλώς στέλνουν τα μπάσα στο πιο ισχυρό μεγάφωνο, η Beosound Theatre χρησιμοποιεί όλα τα ηχεία Bang & Olufsen του συστήματος, κάνοντάς τα να λειτουργούν μαζί ως ενιαία μονάδα. Αυτό όχι μόνο σας εξασφαλίζει τη βέλτιστη απόδοση του συνολικού συστήματος, αλλά βοηθά και στον έλεγχο συντονισμού των ηχείων, διασφαλίζοντας ότι λειτουργούν αρμονικά μεταξύ τους.

ΕΜΠΝΕΥΣΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΗ ΧΑΡΗ ΤΩΝ ΙΣΤΙΟΠΛΟΚΩΝ ΣΚΑΦΩΝ

Η Beosound Theatre συνεχίζει τη σχεδιαστική φιλοσοφία των πολύ αγαπημένων προϊόντων της Bang & Olufsen, όπως τα Beolab 8000, Beolab 18 και Beolab 28, τα οποία έχουν ως κοινό σημείο αναφοράς ότι μπορούν να κάνουν ένα ογκώδες αντικείμενο να μοιάζει σαν να ισορροπεί σε κάθε χώρο.

Με design που αντικατοπτρίζει την ανεπιτήδευτη χάρη των ιστιοπλοϊκών σκαφών, και με σχεδίαση που μοιάζει με καρίνα σκάφους, το Beosound Theatre δίνει την αίσθηση ότι στηρίζεται σε μια λεπίδα αλουμινίου, που επιπλέει στον αέρα ως μια ρευστή μορφή.

Αυτή η ψευδαίσθηση επιτεύχθηκε χάρη στην τεχνογνωσία που διαθέτει στην επεξεργασία του αλουμινίου, το εργοστάσιο 5 της Bang & Olufsen στο Struer της Δανίας. Το μεσαίο προεξέχων προφίλ ανοδιωμένου αλουμινίου που διαθέτει ειδική στίλβωση, συνδυάζεται με  δύο καμπύλα καλύμματα που με τη σειρά τους διαιρούνται σε τέσσερα κομμάτια. Χάρη σε αυτόν τον σχεδιασμό το επίπεδο ευθύγραμμο προφίλ συνδυάζεται άψογα με τα καμπύλα «τελειώματα» της soundbar, συνθέτοντας ένα ενιαίο σύνολο απαράμιλλης κομψότητας.

Το κάλυμμα από μασίφ δρύινο καπλαμά κατασκευάζεται από ένα οικογενειακή βιοτεχνία στη Δανία και ταιριάζει απόλυτα με την οικογένεια ηχείων Beolab της Bang & Olufsen, όπως τα Beolab 18, Beolab 28 και Beolab 50. Χάρη στον σχεδιασμό τους, τα καλύμματα είναι κουμπωτά και όχι κολλητά. Αυτό σημαίνει ότι μπορούν εύκολα να αποσυναρμολογηθούν ή να αντικατασταθούν, ενώ υπάρχει και η υφασμάτινη έκδοση, που έχει σχεδιαστεί για να είναι μια οπτικά πιο απαλή λύση που συνδυάζεται με οποιαδήποτε εσωτερική διαρρύθμιση.

ΕΥΚΟΛΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΧΑΡΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑROOMSENSE

Η Beosound Theatre έρχεται με τη νέα τεχνολογία εγκατάστασης Roomsense της Bang & Olufsen. Θέτοντας το εξωτερικό μικρόφωνο σε κατάσταση ακρόασης, η Beosound Theater συνεργάζεται με την εφαρμογή Bang & Olufsen App, για να μετρήσει την απόσταση από τον ακροατή έως την συσκευή. Κι επιπλέον, μπορεί να αναθέσει έναν ρόλο σε κάθε ηχείο με βάση τις διαφορετικές θέσεις, θα πραγματοποιήσει αντιστάθμιση ήχου για κάθε ηχείο εάν τοποθετηθεί ανεξάρτητα στο χώρο, σε έναν τοίχο ή σε μια γωνία, ενώ θα εκτελέσει και μια συνολική αντιστάθμιση για αποφυγή ανεπιθύμητης αντήχησης.

«Με το Roomsense, ο καθένας μπορεί να επιτύχει την τέλεια ρύθμιση ήχου σε δευτερόλεπτα. Αλλά είναι εξίσου σημαντικό ότι επιτρέπει κάθε είδους τοποθέτηση των ηχείων, έτσι ώστε οι άνθρωποι να μπορούν να διακοσμούν τα σπίτια τους όπως αυτοί επιθυμούν και όχι με βάση την τυπική τοποθέτηση των ηχείων» ανέφερε ο Jakob Dyreby.

ΑΚΡΟΑΣΗ ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ – ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΕΝΙΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ

Η Beosound Theatre όχι μόνο τιμά τα εμβληματικά προϊόντα της Bang & Olufsen με τον διαχρονικό σχεδιασμό της, αλλά συνοδεύεται επίσης από την πλατφόρμα λογισμικού «Mozart» που αποκλειστικά διαθέτει η Bang & Olufsen, η οποία διασφαλίζει ότι η soundbar μπορεί να συνδεθεί απρόσκοπτα με όλα τα προϊόντα της Bang & Olufsen από το 1986 και μετά, εξασφαλίζοντας μια «διαγενεακή» εγκατάσταση home audio. 

«Προϊόντα όπως τα ηχεία – στήλες Beolab 6000 και Beolab 8000 είναι πολύ αγαπητά από ανθρώπους που εκτιμούν τo design. Γι’ αυτό έχουμε διασφαλίσει ότι θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν άμεσα με την Beosound Theatre. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να τα συνδέσετε» ανέφερε ο Chief Design Officer, Miklu Silvanto.

Εκτός από το σεβασμό του παρελθόντος, η πλατφόρμα Mozart προβλέπει επίσης το μέλλον, όντας υπερπλήρης από επεξεργαστική ισχύ και μνήμη. Έτσι, η Bang & Olufsen μπορεί να ενσωματώσει νέες δυνατότητες και συνδεσιμότητα με την πάροδο του χρόνου ώστε να εξασφαλίσει ότι η απαράμιλλη ηχητική εμπειρία του σήμερα μπορεί να διατηρηθεί και στα μελλοντικά χρόνια.