Το απλό antivirus δεν είναι πλέον αρκετό. Η ESET καθιερώνει προστασία “όλα-σε-ένα” για τους καταναλωτές

ESET-World-2017-Conference

Η ESET, παγκόσμιος ηγέτης στην κυβερνοασφάλεια, ανακοίνωσε σήμερα το λανσάρισμα μιας νέας πρωτοποριακής και βελτιωμένης λύσης για τους καταναλωτές. Με περισσότερα από 30 χρόνια παρουσίας στην αγορά, η ESET προχώρησε στην ενοποίηση του χαρτοφυλακίου προϊόντων της για καταναλωτές. Συγκεκριμένα, η ESET καθιερώνει τρεις νέες βαθμίδες συνδρομής που παρέχουν ευρεία και αξιόπιστη προστασία της ψηφιακής ζωής μέσω νέων χαρακτηριστικών όπως το Virtual Private Network (VPN – Εικονικό ιδιωτικό δίκτυο) και επεκτάσεις για ασφάλεια και ιδιωτικότητα στο πρόγραμμα περιήγησης (Browser Privacy & Security). 

Ανταποκρινόμενη στις απαιτήσεις των πελατών για μια ολοκληρωμένη λύση που προσφέρει διαισθητική χρήση αυτών των νέων χαρακτηριστικών, η ESET παρουσιάζει τη βελτιωμένη πλατφόρμα ESET HOME, μια πλήρη πλατφόρμα διαχείρισης ασφάλειας. Είναι διαθέσιμη σε όλα τα κύρια λειτουργικά συστήματα – Windows, macOS, Android και iOS – και περιλαμβάνει ορατότητα στα οικιακά δίκτυα και τις συνδεδεμένες έξυπνες συσκευές.

“Είμαστε ενθουσιασμένοι που ανακοινώνουμε τις πρωτοποριακές λύσεις μας για τους καταναλωτές. Είναι κάτι περισσότερο από απλή ασφάλεια – είναι ένα ολοκληρωμένο χαρτοφυλάκιο που έχει σχεδιαστεί για να κρατήσει τους πελάτες μας ασφαλείς στο σημερινό ψηφιακό τοπίο. Είμαστε αφοσιωμένοι στην εξέλιξη της τεχνολογίας χωρίς να θέτουμε σε κίνδυνο την ασφάλειά τους. Η ομάδα μας έχει διοχετεύσει την τεχνογνωσία της στη δημιουργία ενός ισχυρού μείγματος τεχνητής νοημοσύνης, ανθρώπινης διορατικότητας και προστασίας στο cloud, παρέχοντας σύγχρονη άμυνα ενάντια σε πλήθος απειλών στον κυβερνοχώρο. Οι νέες βαθμίδες συνδρομής του ESET HOME Security προσφέρουν πολυεπίπεδη ασφάλεια, προστατεύουν την ιδιωτικότητα και διατηρούν ασφαλείς τις συσκευές και τα σπίτια των πελατών μας. Με την ESET, δεν προστατεύονται απλώς, αλλά τους δίνεται η δυνατότητα να εξερευνούν, να συνδέονται και να αναπτύσσονται με ασφάλεια” δήλωσε η Mária Trnková, Chief Marketing Officer της ESET.

Ολοκληρωμένη πλατφόρμα διαχείρισης ψηφιακής ασφαλείας

Έρευνα μεταξύ των πελατών της ESET έδειξε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των χρηστών του ESET HOME αυτοπροσδιορίζονται ως οικιακοί διαχειριστές και είναι αυτοί που φροντίζουν για την ψηφιακή ασφάλεια του σπιτιού τους. Έχουν γνώσεις σε θέματα τεχνολογίας, αλλά δε θέλουν να ξοδεύουν πολύ χρόνο στη διαχείριση των προϊόντων ESET. Για να ανταποκριθεί στις ανάγκες των πελατών, η ESET εξέλιξε το ESET HOME. Σε αυτή την έκδοση, η διαχείριση των συσκευών, η πραγματοποίηση ηλεκτρονικών αγορών, η ενεργοποίηση και ανανέωση συνδρομών, η λήψη ή αναβάθμιση λύσεων ασφαλείας και η ενεργοποίηση ισχυρών λειτουργιών όπως η ασφάλεια VPN, η διαχείριση κωδικών πρόσβασης και άλλα αποτελούν απρόσκοπτο μέρος της εμπειρίας του χρήστη.

Για να βελτιώσει την εμπειρία του χρήστη και να απλοποιήσει τη διαχείριση της πλατφόρμας, η ESET έχει κάνει αρκετές αλλαγές στο περιβάλλον εργασίας, συμπεριλαμβανομένης της εισαγωγής της Γενικής Κατάστασης Προστασίας, ώστε οι χρήστες να μπορούν να βλέπουν το επίπεδο προστασίας του σπιτιού τους σε μία προβολή. Αυτό συνδυάζει τόσο την κατάσταση εγκυρότητας της συνδρομής του χρήστη όσο και την κατάσταση ασφαλείας των συσκευών που είναι συνδεδεμένες στο λογαριασμό σε τρεις κατηγορίες: Προστασία, Απαιτείται Προσοχή και Συναγερμός Ασφαλείας.

Οι αλλαγές αυτές αποσκοπούν στο να εξασφαλίσουν στους πελάτες προστασία αιχμής, ενώ απαιτείται ελάχιστη αλληλεπίδραση για τη ρύθμιση του προϊόντος. Ταυτόχρονα, αυτό το νέο οικοσύστημα παρέχει ουσιαστικές επιλογές και λειτουργίες για τους χρήστες που θέλουν να το ελέγχουν και να το προσαρμόζουν. Το ESET HOME είναι μια εύχρηστη διαδικτυακή πύλη και μια εφαρμογή για κινητά που διατίθεται τόσο για iOS όσο και για Android.

Ενισχύοντας την ασφάλεια στο διαδίκτυο: Προσθήκη VPN

Η νέα λειτουργία VPN της ESET προσφέρει στους χρήστες μια ασφαλή εμπειρία στο διαδίκτυο, δημιουργώντας μια ιδιωτική σύνδεση δικτύου που εγγυάται προστασία κατά τη χρήση δημόσιου Wi-Fi και εφαρμόζοντας μια αυστηρή πολιτική μη καταγραφής, για να είναι πιο δύσκολος ο εντοπισμός. Κρυπτογραφεί τις διαδικτυακές δραστηριότητες των χρηστών και επιτρέπει απεριόριστη πρόσβαση σε περιεχόμενο με γεωγραφικούς περιορισμούς, συμπεριλαμβανομένης της απεριόριστης και ιδιωτικής πρόσβασης σε ιστοσελίδες σε περισσότερες από 60 χώρες παγκοσμίως. Χάρη σε αυτό το χαρακτηριστικό, οι χρήστες μπορούν να έχουν ασφαλή πρόσβαση στις τηλεοπτικές εκπομπές και τις ταινίες της χώρας τους ενώ ταξιδεύουν ή να απολαμβάνουν τις αγαπημένες τους υπηρεσίες streaming από διαφορετικά μέρη του κόσμου. Ακόμα περισσότερες λειτουργίες είναι διαθέσιμες στην υπηρεσία VPN που εκτελείται στην επιφάνεια εργασίας, όπως προστασία διαρροής DNS, MAC spoofing, πύλη μεσολάβησης για άλλες συσκευές, τείχος προστασίας και split tunneling.

Προσθέτοντας VPN στο iOS, η ESET ενισχύει την παρουσία της σε αυτή την πλατφόρμα, όπου έχουν ήδη καθιερωθεί το Password Manager και το ESET HOME.

Λύσεις ασφαλείας προσαρμοσμένες στις συσκευές

Το ESET HOME Security ανεβάζει την προστασία των συσκευών σε νέο επίπεδο, ενσωματώνοντας απρόσκοπτα μια σουίτα αυτόνομων λύσεων προστασίας συσκευών που είναι προσαρμοσμένες στις ανάγκες ασφαλείας των χρηστών. Αυτή περιλαμβάνει τα ESET NOD32 Antivirus, ESET Mobile Security για Android, Parental Control για Android και ESET Smart TV Security.

Νέα πακέτα συνδρομών και τα χαρακτηριστικά τους

Με αυτό το λανσάρισμα εισάγονται επίσης τρεις βαθμίδες συνδρομής: ESET HOME Security Essential, ESET HOME Security Premium και ESET HOME Security Ultimate. Η τελευταία θα είναι διαθέσιμη μόνο σε Ελλάδα και Μάλτα. Οι βαθμίδες συνδρομής παρέχουν ολοκληρωμένη προστασία, από το εισαγωγικό επίπεδο προστασίας έως το απόλυτο επίπεδο, καλύπτοντας τις σύνθετες ανάγκες των ατόμων και των νοικοκυριών για προστασία της ιδιωτικής ζωής και της ασφάλειας στην ψηφιακή ζωή. Τα πακέτα συνδρομών ESET HOME Security είναι διαθέσιμα σε όλα τα κύρια λειτουργικά συστήματα -Windows, macOS, Android και iOS.

Το ESET HOME Security Essential είναι μια συνδρομητική βαθμίδα βασικού επιπέδου με χαρακτηριστικά προστασίας που περιλαμβάνουν βελτιωμένη σύγχρονη ασφάλεια τελικών σημείων και πολυεπίπεδη προστασία σε πραγματικό χρόνο, καθώς και πρόσθετα εργαλεία που ενισχύουν περαιτέρω την ικανότητα του χρήστη να προστατεύεται από διάφορες απειλές. Περιλαμβάνονται η λειτουργία Safe Banking & Safe Browsing, σχεδιασμένη για την προστασία των ευαίσθητων δεδομένων των χρηστών, και το Network Inspector, ένα διαγνωστικό εργαλείο που παρέχει πληροφορίες σχετικά με την ασφάλεια του δρομολογητή του χρήστη και την εμφάνιση των συσκευών που είναι συνδεδεμένες στο δίκτυο. Οι πρόσφατα ανεπτυγμένες επεκτάσεις προγράμματος περιήγησης παρέχουν ενίσχυση της λειτουργίας απορρήτου και ασφάλειας προγράμματος περιήγησης. Περιλαμβάνει εργαλείο καθαρισμού, όπως το Browser Cleanup, που καθαρίζει τακτικά ή κατά παραγγελία τα cookies, το ιστορικό και πολλά άλλα στο πρόγραμμα περιήγησης.

Η μεσαία βαθμίδα, το ESET HOME Security Premium, επεκτείνει περαιτέρω το σύνολο των χαρακτηριστικών προσθέτοντας επιπλέον λειτουργίες ασφαλείας, όπως η Διαχείριση κωδικών πρόσβασης που προστατεύει και αποθηκεύει τους κωδικούς πρόσβασης και τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών. Αυτό περιλαμβάνει μια λειτουργία αυτόματης συμπλήρωσης φορμών, εξοικονομώντας το χρόνο των χρηστών. Η λειτουργία Secure Data ενισχύει την ιδιωτικότητα και την ασφάλειά των χρηστών με ισχυρή κρυπτογράφηση αρχείων και αφαιρούμενων μέσων, αποτρέποντας την κλοπή δεδομένων σε περίπτωση απώλειας USB ή φορητού υπολογιστή και εξασφαλίζοντας ασφαλή συνεργασία και κοινή χρήση δεδομένων. Το ESET HOME Security Premium προσφέρει το εργαλείο ESET LiveGuard, μια προστασία που βασίζεται στο cloud και έχει σχεδιαστεί ειδικά για να μετριάζει τον κίνδυνο από απειλές που δεν έχουν εμφανιστεί ακόμα.

Το ESET HOME Security Ultimate είναι η πιο προηγμένη βαθμίδα συνδρομής. Παρέχει απρόσκοπτη πολύπλοκη προστασία “όλα σε ένα” και εισάγει μια νέα λειτουργία της ESET: το VPN. Αυτό συμπληρώνεται επίσης από τη λειτουργία του προγράμματος περιήγησης (Browser Privacy & Security), για να διασφαλιστεί η προστασία του χρήστη κατά την περιήγηση. Επιπλέον, το Metadata Cleanup αφαιρεί τα μεταδεδομένα από φωτογραφίες που έχουν μεταφορτωθεί στα προγράμματα περιήγησης στα Windows. Η Αναθεώρηση ρυθμίσεων ιστοσελίδας επιτρέπει στους χρήστες να αναθεωρούν και να αλλάζουν εύκολα τα δικαιώματα που χορηγούνται σε ιστοσελίδες.