Η ESET προσθέτει τη δυνατότητα Vulnerability and Patch Management για να διευκολύνει τις  επιβαρυμένες ομάδες IT

ESET-World-2017-Conference

Η ESET, παγκόσμιος ηγέτης στις λύσεις κυβερνοασφάλειας, ανακοινώνει τη διαθεσιμότητα της πλήρους αυτοματοποιημένης λειτουργίας Vulnerability and Patch Management (Διαχείριση Ευπαθειών και Επιδιορθώσεων) στην ελληνική αγορά. 

Η καινοτόμος λύση φέρνει επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο οι διαχειριστές πληροφορικής χειρίζονται το κρίσιμο έργο της επιδιόρθωσης ευπαθειών, αντιμετωπίζοντας τις συνεχώς αυξανόμενες προκλήσεις που θέτει το εξελισσόμενο τοπίο ψηφιακών απειλών.

Η επιδιόρθωση ευπαθειών έχει εξελιχθεί πλέον σε μία από τις πιο χρονοβόρες και πολύπλοκες εργασίες που πρέπει να εκτελέσουν οι ομάδες πληροφορικής. Καθώς οι οργανισμοί υιοθετούν ρυθμίσεις απομακρυσμένης εργασίας και την ευρεία υιοθέτηση υπηρεσιών cloud, η επιφάνεια επίθεσης έχει διευρυνθεί σημαντικά, καθιστώντας την αποτελεσματική διαχείριση ευπαθειών πιο δύσκολη από ποτέ.

Αναγνωρίζοντας την επιτακτική ανάγκη για μια απλοποιημένη και αποτελεσματική προσέγγιση της επιδιόρθωσης, ο Χρήστος Κιτσιανός, Presales and Technical Manager της ESET Ελλάδος και Κύπρου τονίζει: «Δυστυχώς, όταν οι πόροι είναι περιορισμένοι, η επιδιόρθωση (patching) μετατίθεται για αργότερα.  Ωστόσο, είναι επιτακτική ανάγκη οι ομάδες να μην κάνουν εκπτώσεις στην ασφάλεια. Η έγκαιρη επιδιόρθωση των εφαρμογών και των λειτουργικών συστημάτων παραμένει κρίσιμη για την αποτροπή δυνητικά καταστροφικών παραβιάσεων ασφαλείας». 

Η πλήρως αυτοματοποιημένη λειτουργία Vulnerability and Patch Management της ESET αποτελεί μια αλλαγή παραμέτρων για τις υπερφορτωμένες ομάδες ΙΤ που έχουν να διαχειριστούν τις ενημερώσεις σε όλο το δίκτυό τους. Αυτή η πλήρως αυτοματοποιημένη λειτουργία που είναι πλέον διαθέσιμη στις βαθμίδες ESET PROTECT Complete και ESET PROTECT Elite, επιτρέπει την άμεση ενεργοποίηση κρίσιμων ενημερώσεων λογισμικού. Με την υιοθέτηση αυτής της λύσης, οι επιχειρήσεις μπορούν αποτελεσματικά να ενισχύσουν την συνολική τους ασφάλεια.

Τα τυφλά σημεία των υποδομών

Η αυξανόμενη πολυπλοκότητα της τεχνολογίας πληροφοριών έχει οδηγήσει σε υποβαθμισμένο συντονισμό μεταξύ των διατμηματικών ομάδων, σε κενά στην καταγραφή και σε μια θολή εικόνα του τοπίου των απειλών. Με το ESET Vulnerability and Patch Management, οι ομάδες ΙΤ μπορούν να συγκεντρώσουν και να αυτοματοποιήσουν πολλαπλές εργασίες ασφάλειας και διαχείρισης. Αυτό σημαίνει ότι μπορούν να διατηρούν έναν ενημερωμένο κατάλογο και να καλύπτουν τυχόν τυφλά σημεία υποδομής που μπορεί να υπήρχαν προηγουμένως, επιτρέποντας στις επιχειρήσεις να προστατεύονται καλύτερα από το συνεχώς εξελισσόμενο τοπίο απειλών και να απλοποιούν τη συμμόρφωσή τους με κανονισμούς όπως ο GDPR, ο HIPAA και το PCI DSS.

Ενισχύοντας τις ομάδες IT

Το ESET Vulnerability and Patch Management λειτουργεί σαν ένα νέο μέλος της ομάδας των IT καθώς σαρώνει χιλιάδες δημοφιλείς εφαρμογές, όπως το Adobe Acrobat, το Mozilla Firefox και το Zoom Client, για πάνω από 35.000 Κοινές Ευπάθειες και Εκθέσεις (CVEs). Οι ευπάθειες μπορούν στη συνέχεια να φιλτραριστούν και να ιεραρχηθούν με βάση τη βαθμολογία έκθεσης και τη σοβαρότητα. 

Καθώς το τοπίο των απειλών εξελίσσεται, ο κατάλογος Vulnerability and Patch Management της ESET ενημερώνεται συνεχώς με το όνομα της επιδιόρθωσης, την έκδοση της εφαρμογής, το CVE, τη σοβαρότητα της επιδιόρθωσης και τις επηρεαζόμενες εφαρμογές. Έτσι, τα patches μπορούν να δρομολογηθούν αυτόματα χωρίς καθυστέρηση ή χειροκίνητα μόλις εντοπιστούν, ανάλογα με το τι προτιμά κάθε επιχείρηση. Οι οργανισμοί μπορούν να απλοποιήσουν περαιτέρω τη διαδικασία επιδιόρθωσης, δίνοντας προτεραιότητα στα κρίσιμα περιουσιακά στοιχεία και προγραμματίζοντας τα υπόλοιπα σε ώρες εκτός αιχμής για να αποφεύγονται οι διακοπές.

Μια ενοποιημένη πλατφόρμα κυβερνοασφάλειας

Η ενιαία πλατφόρμα κυβερνοασφάλειας της ESET PROTECT, είναι ένας ενιαίος πίνακας ελέγχου μέσω cloud που παρέχει κεντρική ορατότητα, διαχείριση και διαισθητικότητα. Η πλατφόρμα ESET PROTECT ενσωματώνει ισορροπημένες δυνατότητες πρόληψης, ανίχνευσης και αντιμετώπισης παραβιάσεων με τις κορυφαίες στον κλάδο επαγγελματικές υπηρεσίες της εταιρείας και τις πληροφορίες απειλών. Είναι απλή, σπονδυλωτή, προσαρμόσιμη και διαρκώς ανανεούμενη. Με το λανσάρισμα του ESET PROTECT Elite, υπάρχουν πλέον πέντε βαθμίδες συνδρομής στην Πλατφόρμα ESET PROTECT:

  • ESET PROTECT Entry – μια λύση εισαγωγικού επιπέδου με ανταγωνιστική τιμολόγηση που περιλαμβάνει προστασία τελικών σημείων, ασφάλεια διακομιστών και την κονσόλα διαχείρισης ESET PROTECT Cloud. 
  • ESET PROTECT Advanced – για προστασία τελικών σημείων με προηγμένη τεχνολογία άμυνας κατά των απειλών και πλήρη κρυπτογράφηση δίσκων. 
  • ESET PROTECT Complete – περιλαμβάνει τη νέα δυνατότητα ESET Vulnerability and Patch Management, την προστασία εφαρμογών cloud και την ασφάλεια ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για την ελαχιστοποίηση των κινδύνων.  
  • Νέο ESET PROTECT Elite – παρέχει αυξημένη ορατότητα και μειωμένους κινδύνους στον κυβερνοχώρο, ESET Vulnerability and Patch Management, την εγγενή δυνατότητα εκτεταμένης ανίχνευσης και απόκρισης (XDR) της ESET, καθώς και ισχυρό έλεγχο ταυτότητας πολλαπλών παραγόντων.

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για την Πλατφόρμα ESET PROTECT εδώ

Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τη διαχείριση ευπαθειών και επιδιορθώσεων της ESET, κάντε κλικ εδώ.