Ανακοινώθηκε η Fujifilm GFX 100 II στο X Summit event

Fujifilm GFX 100 II

Η Fujifilm ανακοίνωσε την GFX 100 II, την πιο πρόσφατη κάμερα στη γκάμα καμερών μεσαίου φορμά GF. Η GFX 100 II θα είναι διαθέσιμη από τον Σεπτέμβριο με προτεινόμενη τιμή $7499 / 7999€.

Η νέα Fujifilm GFX 100 II είναι χτισμένη γύρω από έναν αναθεωρημένο αισθητήρα 102MP, τον οποίο η Fujifilm αποκαλεί «102 MP CMOS II HS.» Η εταιρεία λέει ότι ο αισθητήρας έχει ένα πρόσφατα σχεδιασμένο κύκλωμα ανάγνωσης, το οποίο επιτρέπει διπλάσια ταχύτητα ανάγνωσης από τις προηγούμενες κάμερες. Η κάμερα διαθέτει υποδοχές CFe Type B και SD. Ενσωματώνει επίσης το σύστημα Camera-to-Cloud από τις X-H2s και X-H2, επιτρέποντας τη σύνδεση με την πλατφόρμα Frame.io ή με διακομιστές FTP. Η κάμερα αποκτά επίσης τη δυνατότητα να καταγράφει τυπικά μεταδεδομένα IPTC στις εικόνες της.

Η Fujifilm GFX 100 II διαθέτει επίσης μια νέα προσομοίωση ταινίας: το Reala ACE, μια από τις πιο αληθινές ταινίες της Fujifilm. Η εταιρεία λέει ότι η υψηλή ανάλυση και το δυναμικό εύρος του αισθητήρα GFX ήταν απαραίτητα για να αναδημιουργηθεί κατάλληλα η απόδοση της ταινίας.

Η FUJIFILM συνεχίζει να αμφισβητεί τις προσδοκίες των mirrorless καμερών μεσαίου φορμά με την GFX 100 II. Με την ενσωμάτωση ενός πανίσχυρου νέου αισθητήρα 102MP και του X-Processor 5, αυτή η κάμερα όχι μόνο χρησιμεύει ως επιβλητική δεύτερη επανάληψη του κορυφαίου μοντέλου της FUJIFILM, αλλά αποδεικνύεται μια ελίτ και προσιτή επιλογή mirrorless για φωτογράφους και κινηματογραφιστές.