Το Live Caption είναι ένα σημαντικό εργαλείο προσβασιμότητας για χρήστες με προβλήματα ακοής και για χρήστες που δεν μπορούν να ακούσουν δυνατά για οποιονδήποτε λόγο. Η Google έχει πλέον προσθέσει τη δυνατότητα στο πρόγραμμα περιήγησής της στον Chrome, όπου οι χρήστες μπορούν να λαμβάνουν υπότιτλους, που δημιουργούνται σε πραγματικό χρόνο, όταν παίζουν πολυμέσα με ήχο.

Όπως και στο Android, το Live Caption στον Google Chrome θα δημιουργηθεί αυτόματα στη συσκευή, το οποίο βελτιώνει τόσο την ταχύτητα όσο και το απόρρητο. Ένα άλλο πλεονέκτημα του να είστε στη συσκευή είναι ότι το Live Captioning μπορεί να λειτουργεί εκτός σύνδεσης σε αρχεία ήχου και βίντεο που αποθηκεύονται τοπικά.

Η δυνατότητα αυτή μπορεί να ενεργοποιηθεί μεταβαίνοντας στις Ρυθμίσεις Chrome → Ενότητα για προχωρημένους → Ενότητα προσβασιμότητας. Υπάρχει επίσης μια συντόμευση για να ενεργοποιήσετε το Live Caption κάνοντας κλικ στο εικονίδιο μουσικής δίπλα στο κουμπί προφίλ στην επάνω δεξιά γωνία του προγράμματος περιήγησης.

Προς το παρόν, η λειτουργία υποστηρίζεται μόνο για Αγγλικά και είναι διαθέσιμη στην τελευταία έκδοση του Chrome σε συσκευές Windows, Mac και Linux και σύντομα θα κυκλοφορήσει στο ChromeOS.