Ο Google Chrome θα επισημάνει τις τοποθεσίες HTTP ως “μη ασφαλείς” από τον Ιούλιο

Η Google ανακοίνωσε ότι από τον Ιούλιο θα σηματοδοτήσει όλες τις τοποθεσίες HTTP ως «μη ασφαλείς» με στόχο την ασφαλή περιήγηση. Ξεκινώντας με τον Chrome 68, θα δείχνει όλους τους ιστότοπους εκτός των HTTPS ως μη ασφαλείς κατά την περιήγηση.

Αυτό δεν προκαλεί έκπληξη, δεδομένου ότι η Google εμφανίζει ήδη τις τοποθεσίες HTTP με πεδία κειμένου ως ανασφαλείς όταν εισάγετε πληροφορίες. Η εταιρεία αναφέρει επίσης ότι πάνω από το 68% της επισκεψιμότητας του Chrome στο Android και στα Windows και πάνω από το 78% της επισκεψιμότητας του Chrome στο Chrome OS και στο Mac, καθώς και οι 81 από τους 100 πρώτους ιστότοπους του διαδικτύου χρησιμοποιούν HTTPS από προεπιλογή.

Για χρόνια, το HTTPS ήταν απαραίτητο για τοποθεσίες που χειρίζονται κρίσιμες πληροφορίες, όπως οι τράπεζες. Αλλά τα τελευταία δύο χρόνια, οι απλοί ιστοτόποι κερδίζουν έλξη με το HTTPS χάρη στη διαθεσιμότητα των δωρεάν πιστοποιητικών SSL/TLS.

Η Google πιστεύει ότι το HTTPS είναι πιο εύκολο και φθηνότερο από ποτέ, με βελτιωμένη απόδοση και ισχυρά νέα χαρακτηριστικά που είναι πολύ ευαίσθητα για HTTP.

Leave a Reply