Το Google Drive ενημερώνει την αρχική του σελίδα σε Android και iOS

Google-Drive

Η Google παρουσίασε μια ανανέωση στην αρχική σελίδα της εφαρμογής Google Drive για κινητά τόσο σε συσκευές Android όσο και σε iOS, με στόχο να βελτιστοποιήσει την εμπειρία διαχείρισης αρχείων σας.

Google Drive Homepage Update

Η ανανεωμένη προτεινόμενη προβολή εμφανίζει τώρα μια ευρύτερη σειρά προτεινόμενων αρχείων, συμπεριλαμβανομένων εκείνων στα οποία προσπελάστηκαν πρόσφατα, κοινοποιήθηκαν ή επεξεργάστηκαν, διευκολύνοντας την ταχύτερη τοποθεσία των αρχείων. Συγκεκριμένα, μια παρόμοια ανανέωση για MacOS και Windows κυκλοφόρησε το 2021 για την έκδοση του Google Drive για υπολογιστές.

Επιπλέον, η προβολή ειδοποιήσεων έχει αντικατασταθεί από την προβολή δραστηριότητας, αντικατοπτρίζοντας την πρόσφατη κυκλοφορία στον ιστό. Αυτή η συγκεντρωτική προβολή απλοποιεί τα βασικά στοιχεία που απαιτούν προσοχή, όπως εκκρεμή αιτήματα πρόσβασης, πρόσφατα σχόλια και αναμονή εγκρίσεων, όλα εύκολα προσβάσιμα σε μία τοποθεσία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι χρήστες δεν έχουν συγκεκριμένη ρύθμιση για την ενεργοποίηση ή απενεργοποίηση αυτής της δυνατότητας. Για όσους προτιμούν να μην χρησιμοποιούν την αρχική καρτέλα, η εφαρμογή θα ανοίξει στην καρτέλα που χρησιμοποιήθηκε τελευταία, είτε είναι Κοινόχρηστη είτε Αρχεία.

Η ενημερωμένη αρχική σελίδα του Google Drive έχει ήδη ξεκινήσει να κυκλοφορεί για χρήστες Android. Όσον αφορά τους χρήστες iOS, η ενημέρωση ξεκίνησε στις 10 Νοεμβρίου 2023. Αυτή η ενημέρωση είναι προσβάσιμη σε όλους τους πελάτες του Google Workspace και χρήστες με προσωπικούς Λογαριασμούς Google.