Η Google επεκτείνει την Generative AI Experience in Search σε περισσότερες από 120 χώρες με νέες ενημερώσεις

Generative AI-in-Search-Nov-2023-Update

Η Google μεταφέρει τη γενετική τεχνητή νοημοσύνη (generative AI) στην Αναζήτηση σε περισσότερες από 120 νέες χώρες και περιοχές, όπως το Μεξικό, τη Βραζιλία, τη Νότια Κορέα, την Ινδονησία, τη Νιγηρία, την Κένυα και τη Νότια Αφρική.

Αυτή η επέκταση εισάγει επίσης υποστήριξη για τέσσερις επιπλέον γλώσσες: Ισπανικά, Πορτογαλικά, Κορεατικά και Ινδονησιακά.

Η Google πειραματίζεται με μια νέα δυνατότητα που επιτρέπει στους χρήστες να κάνουν ερωτήσεις παρακολούθησης απευθείας από τη σελίδα αποτελεσμάτων αναζήτησης. Αυτή η βελτίωση στοχεύει να παρέχει έναν πιο φυσικό τρόπο στους χρήστες να αναζητούν πρόσθετες πληροφορίες ή να εμβαθύνουν σε ένα θέμα.

Το Generative AI in Search στοχεύει να προσθέσει σαφήνεια στις μεταφράσεις. Κατά τη μετάφραση φράσεων που μπορεί να έχουν πολλές σημασίες, οι χρήστες θα βλέπουν υπογραμμισμένους όρους. Το πάτημα αυτών των λέξεων επιτρέπει στους χρήστες να καθορίσουν το επιδιωκόμενο νόημα, μειώνοντας την ασάφεια στις μεταφράσεις.

Η Google επεκτείνει τη δυνατότητα διαδραστικής ορισμού σε περισσότερους τομείς, συμπεριλαμβανομένης της κωδικοποίησης και των πληροφοριών υγείας. Οι σχετικές αναζητήσεις θα επισημαίνουν συγκεκριμένες λέξεις, επιτρέποντας στους χρήστες να κάνουν προεπισκόπηση των ορισμών τους ή να προβάλλουν σχετικές εικόνες.

Το Search Labs, που προσφέρει πειράματα πρώιμου σταδίου στην Αναζήτηση, είναι προσβάσιμο μέσω της εφαρμογής Google (Android και iOS) και του Chrome desktop.

Availability and Updates
  • Ask Follow-up Questions: Θα κυκλοφορήσει τις επόμενες εβδομάδες στα αγγλικά στις Ηνωμένες Πολιτείες, με συνεχείς βελτιώσεις.
  • AI-powered Translation: Σύντομα στις Ηνωμένες Πολιτείες για μεταφράσεις από τα αγγλικά στα ισπανικά, με σχέδια για επέκταση σε περισσότερες χώρες και γλώσσες.
  • Showing Definitions for Coding and Health Information: Εμφάνιση ορισμών για πληροφορίες κωδικοποίησης και υγείας: Θα κυκλοφορήσει τον επόμενο μήνα στα Αγγλικά στις Ηνωμένες Πολιτείες, με περισσότερες χώρες και γλώσσες που θα ακολουθήσουν.