H Google αποκάλυψε βελτιώσεις στις «αναφερόμενες» αναζητήσεις. Το κείμενο που βλέπετε περιγράφοντας περιεχόμενο ιστού δημιουργείται γύρω από τη θέση μιας λέξης ή φράσης που αναφέρεται σε ένα έγγραφο ιστού στα αποσπάσματα που εμφανίζει η Google για τα αποτελέσματα αναζήτησης. Η Google κυκλοφόρησε πρόσφατα μια ενοποιημένη διεπαφή Gmail για τη βελτίωση της εμπειρίας χρήστη.
Για παράδειγμα, εάν πληκτρολογήσετε “αναζήτηση Google” στη γραμμή αναζήτησης, το απόσπασμα θα εμφανίσει την ακριβή τοποθεσία αυτής της φράσης. Ως αποτέλεσμα, αφού κάνετε κλικ στον σύνδεσμο και αποκτήσετε πρόσβαση στο περιεχόμενο, θα είναι πιο εύκολο να τα εντοπίσετε. Θα κάνουμε επίσης έντονη γραφή στο κείμενο που αναφέρεται στην επιφάνεια εργασίας.
Επιπλέον, η Google δήλωσε ότι έχει λάβει σχόλια που υποδεικνύουν ότι οι χρήστες των αναζητήσεων που αναφέρονται προτιμούν να βλέπουν τις συγκεκριμένες τοποθεσίες του αναφερόμενου κειμένου σε έναν ιστότοπο παρά μια γενική περιγραφή της σελίδας. Και αυτή η βελτίωση έχει σκοπό να βοηθήσει σε αυτό.
Για όσους κάνουν αναζητήσεις σε εισαγωγικά, η Google μοιράστηκε μερικές συμβουλές, μαζί με προειδοποιήσεις σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας της αναζήτησης με αναφορά.
- Οι αναζητήσεις σε εισαγωγικά ενδέχεται να ταιριάζουν με περιεχόμενο που δεν είναι άμεσα ορατό σε μια σελίδα: Μερικές φορές οι αναζητήσεις που αναφέρονται ταιριάζουν με κείμενο που δεν είναι εμφανές σε μια ιστοσελίδα, με αποτέλεσμα να φαίνεται ότι το περιεχόμενο δεν υπάρχει όταν είναι.
- Επαγγελματική συμβουλή: Αφού επισκεφτούν μια σελίδα, ορισμένοι χρήστες χρησιμοποιούν την εντολή Εύρεση του προγράμματος περιήγησης για να βρουν μια φράση. Εάν όχι, δοκιμάστε τα εργαλεία προγραμματιστή. Στα Εργαλεία προγραμματιστών του Chrome, οι χρήστες μπορούν να αναζητήσουν όλο το κείμενο που αποδίδεται, συμπεριλαμβανομένου του κειμένου του αναπτυσσόμενου μενού.
- Οι σελίδες μπορεί να έχουν αλλάξει από την τελευταία φορά που τις επισκέφτηκε η Google: Η Google επισκέπτεται ξανά ιστοσελίδες συχνά, αλλά μπορούν να αλλάξουν. Αυτό σημαίνει ότι το κείμενο που παρατίθεται εμφανίστηκε σε μια σελίδα που είδαμε, αλλά έχει φύγει τώρα. Τα αντίγραφα που αποθηκεύονται στην κρυφή μνήμη της Google ενδέχεται να δείχνουν πού εμφανίστηκαν οι αναφερόμενες πληροφορίες στη σελίδα που περιηγηθήκαμε.
- Οι όροι που αναφέρονται σε εισαγωγικά ενδέχεται να εμφανίζονται μόνο σε συνδέσμους τίτλου και διευθύνσεις URL: Οι όροι που αναφέρονται σε εισαγωγικά δεν θα εμφανίζονται σε αποσπάσματα εάν βρίσκονται αποκλειστικά σε συνδέσμους τίτλου ή διευθύνσεις URL. Η Google δεν αντιστοιχίζει έντονους συνδέσμους τίτλου και URL.
- Τα σημεία στίξης μερικές φορές θεωρούνται κενά: Η Google λέει ότι ορισμένα σημεία στίξης θεωρούνται κενά, επηρεάζοντας τις αναζητήσεις που αναφέρονται σε εισαγωγικά. Το [“don’t does not”] κατευθύνει τους αλγόριθμους τους να βρουν υλικό με αυτά τα γράμματα με αυτή τη σειρά. Ως αποτέλεσμα, θα ταιριάξουμε κείμενο όπου σημεία στίξης όπως κόμματα ή παύλες διασπούν λέξεις, επειδή τα μοτίβα των γραμμάτων είναι τα ίδια: don’t, does’t; don’t / don’t;
- Τα αποσπάσματα ενδέχεται να μην εμφανίζουν πολλούς όρους σε εισαγωγικά: Εάν οι όροι αναζήτησης απέχουν πολύ μεταξύ τους, το απόσπασμα ενδέχεται να μην τους εμφανίζει πλήρως. Εάν το κείμενο που αναφέρεται εμφανίζεται πολλές φορές σε μια σελίδα, ένα σνιππετ εμφανίζει το πιο σχετικό παράδειγμα.
- Εισαγωγικά σε περιεχόμενο για αποσπάσματα ιστοσελίδων σε επιτραπέζιους υπολογιστές: Η νέα μας έντονη γραφή του κειμένου που αναφέρεται λειτουργεί μόνο στην επιφάνεια εργασίας. Η έντονη γραφή δεν θα εμφανίζεται σε κουτιά συνταγών ή βίντεο ή σε αναζητήσεις εικόνων ή ειδήσεων. Αυτά τα πλαίσια και οι ειδικοί τρόποι λειτουργίας περιέχουν φράσεις. Αλλά τα αποτελέσματα για κινητά δεν είναι έντονα.
- Οι αναζητήσεις σε εισαγωγικά δεν λειτουργούν για τοπικά αποτελέσματα: Ο περιορισμός προσφοράς δεν λειτουργεί για τοπικά αποτελέσματα, τα οποία εμφανίζονται με χάρτη. θα το εξετάσουμε περισσότερο αυτό.