Η Google εισάγει τα ”Notes” στα Search Labs για πληροφορίες που δημιουργούνται από τους χρήστες

Google-Search-Labs-Notes

Η Google παρουσιάζει το Notes, μια πειραματική λειτουργία στα Εργαστήρια Αναζήτησης. Επιτρέπει στους χρήστες να μοιράζονται τις γνώσεις τους απευθείας στην Αναζήτηση, βοηθώντας άλλους να βρουν πολύτιμες απαντήσεις σε μοναδικές ερωτήσεις και να ανακαλύψουν χρήσιμες πληροφορίες στον Ιστό.

Notes in Search Labs

Σε αυτό το πείραμα, τα Notes λειτουργούν παράλληλα με το υπάρχον περιεχόμενο ιστού, παρέχοντας πρόσθετες ανθρώπινες πληροφορίες στα αποτελέσματα αναζήτησης. Οι χρήστες μπορούν να αποκτήσουν περιεχόμενο σχετικά με μια ιστοσελίδα για να εντοπίσουν τις πιο σχετικές πληροφορίες ή να μοιραστούν την τεχνογνωσία τους.

Για παράδειγμα, μπορεί να βρείτε συμβουλές για την επιλογή γειτονιών σε μια νέα πόλη ή την προσαρμογή του επιπέδου των μπαχαρικών σε μια συνταγή. Οι χρήστες μπορούν να αφήνουν σημειώσεις για να βοηθήσουν άλλους και να μοιραστούν τις εμπειρίες τους, συμβάλλοντας σε μια συλλογική δεξαμενή γνώσεων.

Η Google στοχεύει να προσφέρει πρόσβαση σε πολύτιμες συμβουλές τόσο από ειδικούς όσο και από καθημερινούς ανθρώπους μέσω αυτού του πειράματος. Ο στόχος είναι να βοηθηθούν οι χρήστες να επικεντρωθούν σε σχετικές πληροφορίες και να μάθουν από τις εμπειρίες άλλων. Το κουμπί “Notes” εμφανίζεται κάτω από τα αποτελέσματα αναζήτησης στην εφαρμογή Google και στα άρθρα Discover μόλις οι χρήστες επιλέξουν τις Σημειώσεις στα Εργαστήρια Αναζήτησης.

Η Google τονίζει τη σημασία της ποιότητας και της ασφάλειας σε αυτό το πείραμα. Χρησιμοποιούν αλγοριθμικές προστασίες και ανθρώπινη μετριοπάθεια για να διασφαλίσουν ότι οι σημειώσεις είναι ασφαλείς, χρήσιμες και σχετικές, προστατεύοντας από επιβλαβές ή καταχρηστικό περιεχόμενο.

Κοιτάζοντας το μέλλον, η Google σχεδιάζει να εξερευνήσει τρόπους για να παρέχει στους κατόχους ιστοτόπων πληροφορίες σχετικά με τις σημειώσεις σχετικά με το περιεχόμενό τους. Αναγνωρίζουν τη σημασία αυτού για τους ιστότοπους και δεσμεύονται να συνεργαστούν μαζί τους για να προσδιορίσουν τα πιο ωφέλιμα εργαλεία και γνώσεις.

Όπως συμβαίνει με όλα τα πειράματα Labs, η Google σχεδιάζει να δοκιμάσει και να βελτιώσει τη λειτουργία με βάση τα σχόλια των χρηστών πριν από μια ευρύτερη διάθεση στην Αναζήτηση.

Τα Notes θα είναι διαθέσιμες στα Εργαστήρια Αναζήτησης στην εφαρμογή Google (Android και iOS) στα Αγγλικά στις ΗΠΑ και στα Χίντι και στα Αγγλικά στην Ινδία. Η Google αναφέρει επίσης ότι η δυνατότητα προσθήκης εικόνας που δημιουργείται από AI σε σημειώσεις θα κυκλοφορήσει σύντομα στις Η.Π.Α.