Το Google Messages δοκιμάζει το SOS έκτακτης ανάγκης μέσω δορυφόρου

Google Messages

Το Google Messages, μια ευρέως χρησιμοποιούμενη εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων, εργάζεται για την ενσωμάτωση μιας δυνατότητας έκτακτης ανάγκης SOS μέσω δορυφορικής σύνδεσης.

Ο Neïl Rahmouni, χρήστης X (πρώην Twitter), μοιράστηκε ένα στιγμιότυπο οθόνης που αποκαλύπτει την πρόθεση του Google Messages να συμπεριλάβει υποστήριξη για δορυφορική συνδεσιμότητα. Συγκεκριμένα, έχουν προστεθεί διεπαφές χρήστη για να ενεργοποιούνται συνομιλίες και μηνύματα SOS χρησιμοποιώντας δορυφορικές συνδέσεις.

Πρόσφατες παρατηρήσεις αποκάλυψαν την ενσωμάτωση των API δορυφορικής επικοινωνίας στο Android 14. Ωστόσο, αυτά τα API επισημαίνονται επί του παρόντος ως “κρυφά”, καθιστώντας τα απρόσιτα σε εφαρμογές τρίτων.

Αναμένεται επίσης μια «λειτουργία επίδειξης» για δορυφορικές υπηρεσίες. Αυτή η υπηρεσία θα διευκολύνει τη μετάδοση μηνυμάτων SOS και την κοινή χρήση τοποθεσίας, όπως αναφέρει ο Mishaal Rahman του Esper.io.

Η αποτελεσματικότητα της λειτουργίας Emergency SOS στα iPhone, που αποδεικνύεται σε καταστάσεις όπως η πυρκαγιά του Μάουι, υπογραμμίζει τις δυνατότητές της να σώσει ζωές.

Ο Mishaal Rahman σημειώνει ότι ενώ η τρέχουσα λειτουργία έκτακτης ανάγκης SOS στο Google Messages είναι προσωρινή, το σχέδιο της Google να εισαγάγει αυτήν τη δυνατότητα δεν αποτελεί έκπληξη. Η Google έχει ήδη δηλώσει την πρόθεσή της να ενεργοποιήσει την δορυφορική υποστήριξη στο Android 14.

Λόγω του ότι το Google Messages είναι η προεπιλεγμένη εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων σε πολλές συσκευές Android, η συμπερίληψη αυτής της δυνατότητας είναι σημαντική. Εξουδετερώνει την ανάγκη για μια ξεχωριστή πλατφόρμα ανταλλαγής μηνυμάτων αφιερωμένη σε smartphone με δυνατότητα δορυφόρου.

Επί του παρόντος, στις αρχικές της φάσεις, η λειτουργία έκτακτης ανάγκης SOS στο Google Messages λειτουργεί ως προσωρινή λύση.

Καθώς η Google αποκαλύπτει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις λειτουργίες κινητής ασφάλειας στο Android 14 και κυκλοφορεί την τελική έκδοση, αναμένονται πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με τη λειτουργία έκτακτης ανάγκης SOS.