Η Google ανακοινώνει τις επερχόμενες λειτουργίες πολλαπλών συσκευών για το οικοσύστημα Android

Google-Multi-device-Features-2022
Η Google παρουσίασε χθες νέες βελτιώσεις για τα καταναλωτικά αγαθά και τις υπηρεσίες της στο Google I/O 2022, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων πολύ σημαντικών αλλαγών στη λειτουργικότητα πολλών συσκευών για το Android οικοσύστημα το 2022.

Matter is coming to Android

Από την πρώτη εισβολή της Google στην αγορά έξυπνων κατοικιών το 2011, εργάζονται στο Matter, ένα νέο πρωτόκολλο βασισμένο σε IP για τη σύνδεση έξυπνων συσκευών στο σπίτι. Τελικά, τα έξυπνα οικιακά προϊόντα με δυνατότητα Matter θα έχουν ενσωματωμένη υποστήριξη για Android, ώστε να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Fast Pair για να τα συνδέσετε εύκολα με το δίκτυό σας, το Google Home και άλλες υποστηρικτικές εφαρμογές.

Google TV app to support Casting

Το ενσωματωμένο Chromecast σaς επιτρέπει να μοιράζεστε εύκολα περιεχόμενο ήχου, φωτογραφίας και βίντεο σε υποστηριζόμενες συσκευές, όπως ηχεία, οθόνες και Smart TV. Η δυνατότητα μετάδοσης εκπομπών ή ταινιών από το smartphone στην τηλεόρασή σας έχει προστεθεί στην εφαρμογή Google TV, η οποία ήταν προφανές ότι έλειπε όταν η εφαρμογή Ταινίες Google Play έγινε εφαρμογή Google TV.

Seamless switch between audio devices

Η Google θα ενεργοποιήσει σύντομα την αυτόματη εναλλαγή ήχου σε ορισμένα ακουστικά Sony, JBL και Pixel. Δήλωσαν επίσης ότι συνεργάζονται με την Qualcomm και άλλους συνεργάτες για να φέρουν αυτή τη δυνατότητα σε επιπλέον ακουστικά που χρησιμοποιούν το τεχνολογικό τους chipset.

Phone Hub

Το Phone Hub επιτρέπει στο Chromebook να λαμβάνει και να στέλνει μηνύματα κειμένου από το Android τηλέφωνό σας. Η Google θέλει επίσης να βελτιώσει το Phone Hub, ώστε να μπορείτε να κάνετε ροή εφαρμογών ανταλλαγής μηνυμάτων από το τηλέφωνό σας Android στο Chromebook σας χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε την εφαρμογή στον φορητό υπολογιστή σας.

New updates to RCS Messaging

Φέρνει κρυπτογράφηση στις ομαδικές σας συνομιλίες για άνοιγμα beta μαζί με τη δυνατότητα κοινής χρήσης φωτογραφιών υψηλής ποιότητας, ενδείξεων τύπων, μηνυμάτων μέσω Wi-Fi και λήψης καλύτερης εμπειρίας ομαδικών μηνυμάτων.

Smooth integrations with other Google apps and services
  • Wallet: Όταν προσθέτετε μια κάρτα μεταφοράς σε ένα Πορτοφόλι, η κάρτα και το υπόλοιπο εμφανίζονται στους Χάρτες Google κάθε φορά που ελέγχετε για διαδρομές. Εάν το υπόλοιπό σας είναι χαμηλό, μπορείτε να πατήσετε και να προσθέσετε ναύλο πριν φτάσετε στο σταθμό. Η Google ανέφερε ότι οι Χάρτες θα έχουν επίσης μια καθηλωτική εμπειρία θέασης.
  • Υπηρεσίες τοποθεσίας έκτακτης ανάγκης (ELS): Οι χρήστες του Wear OS έχουν τη δυνατότητα να επικοινωνούν με φίλους και συγγενείς σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Οι συσκευές σας μπορεί να είναι ζωτικής σημασίας σε περιόδους κρίσης, όπως ιατρικά επείγοντα περιστατικά ή φυσικές καταστροφές, πέρα από τη διατήρηση της ασφάλειας των επικοινωνιών και των ψηφιακών σας ταυτοτήτων.
  • Υποστήριξη εφαρμογών στο Wear OS: Ξεκινώντας με τη σειρά Watch4, το Google Assistant θα είναι επιτέλους διαθέσιμο στα ρολόγια Samsung Galaxy. Το Google Assistant for Wear OS έχει αναβαθμιστεί για να σας επιτρέπει να χρησιμοποιείτε φωνητικά ελεγχόμενες οδηγίες ή να κάνετε υπενθυμίσεις. Η Google επεκτείνει επίσης την επιλογή εφαρμογών του Wear OS για να συμπεριλάβει εφαρμογές όπως το Spotify, το adidas Running, το LINE και το KakaoTalk. Αργότερα φέτος, έρχονται και οι εφαρμογές SoundCloud και Deezer.
  • Εφαρμογές βελτιστοποιημένες για tablet: Αλλαγές διεπαφής που κάνουν τις πληροφορίες πιο προσβάσιμες σε μεγαλύτερη οθόνη σε 12L και Android 13. Μερικές από τις εφαρμογές που θα επωφεληθούν από τον επιπλέον χώρο είναι η Μουσική YouTube, οι Χάρτες Google, τα Μηνύματα και άλλες. Εργαζόμαστε επίσης με το TikTok, το Zoom, το Facebook και άλλους για να βελτιώσουμε τις εμπειρίες τους φέτος. Το Google Play θα σας επιτρέψει σύντομα να αναζητήσετε όλες τις φιλικές προς τα tablet εφαρμογές.

Tο φθινόπωρο, το Android 13 θα φέρει αυτές τις δυνατότητες σε smartphones και tablets.