Το Google Photos αποκτά στοίβες φωτογραφιών με τεχνητή νοημοσύνη

Google-Photos-AI-organisation-features-rollout

Το Google Photos έχει ρυθμιστεί να λαμβάνει καινοτόμες λειτουργίες βασισμένες σε AI, επιτρέποντας την ομαδοποίηση παρόμοιων φωτογραφιών και την έξυπνη οργάνωση στιγμιότυπων οθόνης και εγγράφων σε εύχρηστα άλμπουμ για εύκολη ανάκτηση.

Οι νέες στοίβες φωτογραφιών είναι μια λειτουργία με τεχνητή νοημοσύνη που προσδιορίζει και ομαδοποιεί παρόμοιες φωτογραφίες που λαμβάνονται διαδοχικά. Με το ένα τρίτο των περισσότερων γκαλερί να αποτελείται από παρόμοιες φωτογραφίες, το Photo Stacks στοχεύει να αποφορτιστεί επιλέγοντας την κορυφαία επιλογή που αποτυπώνει την ουσία κάθε στιγμής. Οι χρήστες έχουν την ευελιξία να προσαρμόσουν τις στοίβες, να επιλέξουν την κορυφαία επιλογή που προτιμούν ή να απενεργοποιήσουν τη λειτουργία σύμφωνα με τις προτιμήσεις τους.

Το Google Photos χρησιμοποιεί τώρα την τεχνητή νοημοσύνη για να κατηγοριοποιεί με έξυπνο τρόπο στιγμιότυπα οθόνης και έγγραφα σε ειδικά άλμπουμ, όπως στοιχεία ταυτότητας, αποδείξεις και πληροφορίες συμβάντων. Αυτή η στοχαστική οργάνωση διασφαλίζει ότι τα σημαντικά έγγραφα είναι εύκολα προσβάσιμα χωρίς να χρειάζεται να περιηγηθείτε σε ολόκληρη τη συλλογή.

Επιπλέον, οι χρήστες μπορούν να ορίσουν υπενθυμίσεις απευθείας από στιγμιότυπα οθόνης, μετατρέποντας μια εικόνα ενός εισιτηρίου ή ενός φυλλαδίου εκδήλωσης σε υπενθύμιση ημερολογίου. Η επιλογή αυτόματης αρχειοθέτησης στιγμιότυπων οθόνης και εγγράφων μετά από 30 ημέρες είναι επίσης διαθέσιμη, βελτιστοποιώντας την κύρια συλλογή διατηρώντας παράλληλα την προσβασιμότητα μέσω αποκλειστικών άλμπουμ.

Αυτές οι ενημερώσεις, συμπεριλαμβανομένων των στοίβων φωτογραφιών και της βελτιωμένης διαχείρισης στιγμιότυπων οθόνης/εγγράφων, κυκλοφορούν στο Google Photos σε πλατφόρμες Android και iOS.