Η Google παρέχει υποστήριξη με κωδικό πρόσβασης για Android και Chrome

0

Η Google διέθεσε το passkey για Chrome και Android. Σε αυτό το αρχικό στάδιο, οι Υπηρεσίες Google Play Beta και Chrome Canary χρησιμοποιούνται για να δώσουν στους προγραμματιστές πρόσβαση στην τεχνολογία και να τους επιτρέψουν να προσθέσουν υποστήριξη για αυτήν τη λειτουργία στους ιστότοπους και τις εφαρμογές τους.

Αργότερα φέτος, η εταιρεία σχεδιάζει να εισαγάγει υποστήριξη για τη λειτουργικότητα σε σταθερά κανάλια. Mέχρι τότε, ορισμένοι προγραμματιστές θα πρέπει να έχουν ήδη ενσωματώσει τη δυνατότητα στα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους.

Ta Passkeys  είναι μια ουσιαστικά πιο ασφαλής εναλλακτική λύση έναντι των κωδικών πρόσβασης και άλλων μεθόδων ελέγχου ταυτότητας που σπάνε εύκολα. Δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν ξανά, είναι ασφαλή στους διακομιστές και προστατεύουν τους καταναλωτές από απάτες ηλεκτρονικού ψαρέματος. Οι κωδικοί πρόσβασης μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο για ιστότοπους όσο και για εφαρμογές και βασίζονται σε βιομηχανικά πρότυπα. Λειτουργούν σε μια ποικιλία λειτουργικών συστημάτων και οικοσυστημάτων προγράμματος περιήγησης.

Ως αποτέλεσμα αυτού, οι συνδέσεις χωρίς κωδικό πρόσβασης θα γίνονται όλο και πιο διαδεδομένες στο διαδίκτυο. Απλώς μετατρέπει το Android smartphone σας σε κλειδί πρόσβασης που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πρόσβαση σε ιστότοπους. Στη συνέχεια, το Google Password Manager συγχρονίζει αυτούς τους κωδικούς πρόσβασης για εύκολη πρόσβαση σε όλες τις συσκευές σας καθώς και στον υπολογιστή σας.

Το σχέδιο είναι ότι οι προγραμματιστές θα έχουν τη δυνατότητα να το συμπεριλάβουν στις εφαρμογές τους ή ακόμη και να αποδεχτούν κωδικούς πρόσβασης που έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί για σύνδεση στην ίδια υπηρεσία στο πρόγραμμα περιήγησης του χρήστη, παρόλο που αρχικά θα υποστηρίζει μόνο ιστότοπους.

Τα κλειδιά πρόσβασης smartphone μπορούν να συνδεθούν σε παρακείμενες συσκευές. Το Safari σε Mac επιτρέπει στους χρήστες Android να συνδέονται σε ιστότοπους με δυνατότητα πρόσβασης. Οι χρήστες του Chrome στα Windows μπορούν να χρησιμοποιήσουν έναν κωδικό πρόσβασης iOS για να πετύχουν το ίδιο. Τα κλειδιά πρόσβασης λειτουργούν σε Windows, macOS, iOS και Chrome OS, καθώς και σε άλλες πλατφόρμες και προγράμματα περιήγησης. Λόγω των βιομηχανικών προτύπων, η εμπειρία χρήστη είναι πάντα η ίδια.

Oι προγραμματιστές μπορούν να εγγραφούν στην έκδοση beta των Υπηρεσιών Google Play και να χρησιμοποιούν το Chrome Canary. Η Google λέει επίσης ότι και οι δύο αυτές λειτουργίες θα είναι διαθέσιμες σε όλους αργότερα φέτος σε σταθερά κανάλια.