Η Google θα ξεκινήσει τη διαγραφή ανενεργών λογαριασμών από τον Δεκέμβριο

Google logo

Η Google ενημέρωσε τις πολιτικές ανενεργών λογαριασμών της για τους Λογαριασμούς Google. Η νέα πολιτική ισχύει για όλα τα προϊόντα Google και επεκτείνει την περίοδο αδράνειας λογαριασμού από ένα έτος σε δύο χρόνια.

Αυτή η αλλαγή στοχεύει να ενισχύσει την ασφάλεια και να αποτρέψει την κλοπή ταυτότητας, καθώς και να μειώσει τον κίνδυνο ανεπιθύμητου ή κακόβουλου περιεχομένου.

Η Google έχει αλλάξει την πολιτική της για προσωπικούς Λογαριασμούς Google που δεν χρησιμοποιούνται ή δεν είναι συνδεδεμένοι για μεγάλο χρονικό διάστημα. Μπορεί να αφαιρέσει τον λογαριασμό και όλα τα περιεχόμενά του – όπως τα email, τα αρχεία, τα βίντεο και τις φωτογραφίες σας – μετά από 2 χρόνια χωρίς δραστηριότητα.

Αυτή η πολιτική δεν ισχύει για Λογαριασμούς Google για σχολεία ή επιχειρήσεις. Βοηθά την Google να ακολουθήσει τις βέλτιστες πρακτικές για την αποθήκευση και τη διαγραφή των προσωπικών σας στοιχείων.

Η Google έχει παράσχει χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο διατήρησης του λογαριασμού σας ενεργού. Ακολουθώντας έναν απλό κανόνα, μπορείτε να διασφαλίσετε ότι ο Λογαριασμός σας Google παραμένει ενεργός και δεν επηρεάζεται από τις νέες πολιτικές.

Η Google είπε επίσης ότι πρέπει να συνδέεστε στο Google Photos κάθε 2 χρόνια επίτηδες για να φανείτε ως ενεργοί, κάτι που θα διασφαλίσει ότι οι φωτογραφίες σας και άλλο περιεχόμενο δεν θα διαγραφούν.

Ο ευκολότερος τρόπος για να διατηρήσετε έναν ενεργό Λογαριασμό Google είναι να συνδέεστε τουλάχιστον μία φορά κάθε 2 χρόνια. Εάν έχετε συνδεθεί πρόσφατα στον Λογαριασμό σας Google ή σε οποιαδήποτε από τις υπηρεσίες τους, ο λογαριασμός σας θα θεωρείται ενεργός και δεν θα διαγραφεί.

Εάν αυτή τη στιγμή έχετε μια ενεργή συνδρομή συνδεδεμένη με τον Λογαριασμό σας Google, όπως το Google One, μια δημοσίευση ειδήσεων ή μια εφαρμογή, αυτό θα θεωρείται ως συνεχής δραστηριότητα λογαριασμού. Αυτό σημαίνει ότι ο λογαριασμός σας θα θεωρείται ενεργός και δεν θα επηρεάζεται από τις νέες πολιτικές.

Η Google ζητά από τους χρήστες να δώσουν ένα εφεδρικό μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου όταν εγγραφούν. Πρέπει να ελέγξετε ότι αυτό το εφεδρικό email στις ρυθμίσεις του λογαριασμού σας είναι σωστό. Η Google σας προσφέρει επίσης μερικά δωρεάν εργαλεία που θα σας βοηθήσουν να χειριστείτε τον λογαριασμό σας και να επιλέξετε τι να κάνετε με τα δεδομένα σας.

Μπορείτε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας και να μετακινήσετε τα δεδομένα σας σε άλλα μέρη με τη λειτουργία Takeout, την οποία διαθέτουμε για περισσότερα από 10 χρόνια. Επίσης, η Διαχείριση ανενεργών λογαριασμών επιτρέπει στους χρήστες να αποφασίζουν τι θα συμβεί στον λογαριασμό και τα δεδομένα τους όταν δεν το χρησιμοποιούν για έως και 18 μήνες.