Η HASSELBLAD ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ ΤΟΝ ΕΛΑΦΡΥ ΕΥΡΥΓΩΝΙΟ ΦΑΚΟ XCD 4/28P ΓΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΔΡΟΜΟΥ

XCD 4/28P

Ο XCD 4/28P είναι ένας ευρυγώνιος φακός με ισοδύναμο εστιακό μήκος 22 mm και διάφραγμα F4.0, καθιστώντας το παιχνιδάκι για να καταγράψετε ένα ευρύ φάσμα σκηνών από τη φύση, τους δρόμους της πόλης και την αστική αρχιτεκτονική.

Με μήκος 43,5 mm και βάρος 245 g, ο XCD 4/28P είναι ο ελαφρύτερος και μικρότερος φακός του συστήματος Hasselblad X. Αυτός ο φορητός φακός με ακριβή οπτικό σχεδιασμό δίνει τη δυνατότητα στους φωτογράφους να απαθανατίσουν τον κόσμο με το πάτημα του κλείστρου.

Ο XCD 4/28P υιοθετεί μια οπτική δομή εννέα στοιχείων σε οκτώ ομάδες, συμπεριλαμβανομένων δύο ασφαιρικών στοιχείων και ενός στοιχείου ED, η οποία εξασφαλίζει εξαιρετική απεικόνιση ενώ καταστέλλει αποτελεσματικά τη χρωματική διασπορά. Με μια προσεκτικά σχεδιασμένη διάταξη, ο φακός έχει συμπαγές μέγεθος και ισχυρή απόδοση, ικανοποιώντας τις απαιτήσεις ανάλυσης 100 εκατομμυρίων pixel. Ο φακός αποδίδει ευκρινή απεικόνιση με υψηλή ακρίβεια και υψηλή ανάλυση από το κέντρο έως τις άκρες, επιτυγχάνοντας εκπληκτική ποιότητα εικόνας σε όλο το κάδρο.

Ο μεταλλικός φακός διαθέτει ένα χαραγμένο δαχτυλίδι εστίασης με μοτίβο Hasselblad “H”, ένα νεύμα στη σχεδίαση των φακών της σειράς XCD και υποστηρίζει τη συνεχή αφοσίωση της Hasselblad στη λεπτομέρεια και την δεξιοτεχνία.

Με ελάχιστη απόσταση εστίασης 22 cm και μεγέθυνση 1:6, αποτυπώνονται αβίαστα πλούσια κοντινά πλάνα λουλουδιών, κουζίνας και πολλά άλλα.

Ο XCD 4/28P διαθέτει έναν γραμμικό βηματικό κινητήρα και μια ελαφρύτερη, μικρότερη ομάδα φακών εστίασης. Όταν χρησιμοποιείται με την τεχνολογία PDAF του X2D 100C, η ομάδα φακών εστίασης μπορεί να φτάσει γρήγορα στη θέση εστίασης και να επιτύχει ακριβή στάση. Με αποτέλεσμα γρήγορη και ακριβή εστίαση.

Το μικρό αλλά ισχυρό κλείστρο φύλλων του φακού υποστηρίζει λήψη με συγχρονισμό φλας σε όλες τις ταχύτητες κλείστρου, με συγχρονισμό φλας έως και 1/4000s.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν δύο σειρές φακών Hasselblad XCD, η σειρά V και η σειρά P. Η σειρά P αποτελείται από prime λεπτούς, ελαφριούς φακούς που μπορούν να καλύψουν τις καθημερινές ανάγκες φωτογραφίας. Οι φακοί της σειράς P συνεργάζονται με την X2D για να προσφέρουν περισσότερες δυνατότητες λήψης στους ταξιδιώτες φωτογράφους.

Η σειρά V εστιάζει στην οπτική απόδοση και την εμπειρία ελέγχου. Οι φακοί έχουν μεγαλύτερο διάφραγμα προσφέροντας πιο έντονο αποτέλεσμα θολώματος φόντου. Διαθέτουν επίσης κλίμακα βάθους πεδίου, κλίμακα απόστασης και δακτύλιο εστίασης που μπορεί να εναλλάσσεται μεταξύ αυτόματης εστίασης και χειροκίνητης εστίασης, με προσαρμόσιμο δακτύλιο ελέγχου. Η σειρά V περιλαμβάνει επί του παρόντος τους XCD 2,5/38V, XCD 2,5/55V και XCD 2,5/90V.

Ο φακός Hasselblad XCD 4/28P έχει MSRP 1.899 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του φόρου επί των πωλήσεων, και 1.679 USD, χωρίς φόρο επί των πωλήσεων. Είναι πλέον διαθέσιμο για παραγγελία άμεσα. Δείτε λεπτομέρειες για το νέο προϊόν στη διεύθυνση www.hasselblad.com.