Το Instagram ανακοινώνει νέα δημιουργικά εργαλεία για τους χρήστες

Instagram new logo

Η Meta, η μητρική εταιρεία του Instagram, παρουσίασε πρόσφατα μια σειρά δημιουργικών εργαλείων για να βελτιώσει την εμπειρία του Instagram. Αυτές οι καινοτόμες προσθήκες, οι οποίες συνέπεσαν με τη 13η επέτειο του Instagram στις 6 Οκτωβρίου, αποκαλύφθηκαν κατά τη διάρκεια μιας συνεδρίας προϊόντος που πραγματοποιήθηκε στο Gurgaon της Ινδίας.

Μία από τις πιο κοινές συμπεριφορές στο Instagram, ιδιαίτερα μεταξύ των νεότερων δημογραφικών, είναι ο εορτασμός γενεθλίων. Για να κάνει αυτή την εμπειρία ακόμα πιο συναρπαστική, η Meta εισήγαγε τη λειτουργία «Birthday».

Αυτή η νέα προσθήκη επιτρέπει στους χρήστες να ενημερώνουν τους φίλους και τους ακόλουθους τους για την ιδιαίτερη μέρα τους, ενθαρρύνοντας μια ζωντανή γιορτή γεμάτη με αυτοκόλλητα και κομφετί.

Οι σημειώσεις έχουν γίνει ένα θεμελιώδες μέσο επικοινωνίας μεταξύ των νεαρών χρηστών στο Instagram, παρόμοιο με τα άμεσα μηνύματα. Για να βελτιώσει αυτή την εμπειρία, η Meta εισήγαγε δύο νέες δυνατότητες:

  • Σημειώσεις ήχου: Οι χρήστες μπορούν πλέον να αφήνουν ηχογραφήσεις φωνής ως Σημειώσεις, προσθέτοντας μια προσωπική και εκφραστική πινελιά στις αλληλεπιδράσεις τους.
  • Σημειώσεις βίντεο Selfie: Αυτή η δυνατότητα επιτρέπει στους χρήστες να καταγράφουν σύντομα βίντεο με βρόχο μέσα στις Σημειώσεις τους, τα οποία παραμένουν ορατά για 24 ώρες. Αυτή η δυνατότητα προσθέτει μια δυναμική διάσταση στις αλληλεπιδράσεις στην πλατφόρμα.

Σε απάντηση στα σχόλια των χρηστών, η Meta εισάγει τη δυνατότητα «Πολλαπλές λίστες σε ιστορίες» με μεγάλη ζήτηση. Αυτή η βελτίωση επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν διάφορες λίστες, οι οποίες εκτείνονται πέρα από τους στενούς φίλους.

Σύντομα θα έχετε τη δυνατότητα να κατηγοριοποιείτε τους φίλους σας σε διαφορετικές ομάδες, είτε είναι στενοί φίλοι είτε αγαπημένα μέλη της οικογένειας, δίνοντάς σας περισσότερο έλεγχο ως προς το ποιος βλέπει τις Ιστορίες σας.

To Instagram ανακοίνωσε ότι αυτά τα νέα χαρακτηριστικά θα αρχίσουν να δοκιμάζονται και να κυκλοφορήσουν σύντομα.