Η σειρά Intel 12ης γενιάς Alder Lake περιλαμβάνει 22 νέους desktop και 28 επεξεργαστές για φορητές συσκευές

Intel 12th Gen Alder Lake

Η Intel στην εκδήλωση CES παρουσίασε 22 νέους επιτραπέζιους επεξεργαστές Intel Core 65 & 35 watt 12ης γενιάς με κλιμακούμενη ισχύ και απόδοση για παιχνίδια, δημιουργία και παραγωγικότητα.

Παρουσίασε επίσης 28 νέα SKU για φορητές συσκευές Intel Core 12ης γενιάς σε επεξεργαστές H-, P- και U-series, συμπεριλαμβανομένων των νέων σειρών P, που στοχεύουν στην απόδοση λεπτών και ελαφριών φορητών υπολογιστών. Η Intel ανακοίνωσε επίσης ενημερώσεις για τις πλατφόρμες Intel Evo και Intel vPro.

Οι 22 νέοι επεξεργαστές της οικογένειας επιτραπέζιων επεξεργαστών Intel Core 12ης γενιάς κυμαίνονται από Intel Core i9 έως Pentium και Celeron. Αυτοί οι επεξεργαστές (65 Watt και 35 Watt) υπόσχονται κλιμακούμενη ισχύ και εξαιρετική απόδοση για παιχνίδια, δημιουργία και παραγωγικότητα. Η Intel παρουσίασε επίσης νέους Intel Laminar Coolers που συνοδεύουν τους νέους επεξεργαστές 65 Watt.

Επιπλέον, η Intel παρουσίασε τα νέα chipset Intel H670, H610 και B660 που θα υποστηρίζουν επεξεργαστές ευρείας κατανάλωσης. Οι νέες επιλογές chipset προσφέρουν πολλές από τις εξαιρετικές δυνατότητες πλατφόρμας της σειράς Z, όπως λωρίδες PCIe 4.0, ενσωματωμένο Intel Wi-Fi 6E (Gig+) και Intel Volume Management Device (VMD) – καθώς και υποστήριξη για overclocking μνήμης.

Οι ολοκαίνουργιοι mobile επεξεργαστές της σειράς Intel Core H 12ης γενιάς περιλαμβάνουν τον κορυφαίο επεξεργαστή Intel Core i9-12900HK. Διαθέτει πυρήνες Performance (P-cores) και Efficient-cores (E-cores) με έξυπνη ιεράρχηση φόρτου εργασίας και διανομή διαχείρισης μέσω του Intel Thread Director για τη βελτίωση της απόδοσης του συστήματος σε εφαρμογές μεμονωμένων και πολλαπλών νημάτων.

Η πλατφόρμα IntelEvo για φορητούς υπολογιστές και άλλους παράγοντες έχουν επίσης ενημερωθεί με τις προδιαγραφές τρίτης έκδοσης και τους βασικούς δείκτες εμπειρίας του προγράμματος καινοτομίας Project Athena της Intel. Περισσότερα από 100 σχέδια που έχουν κατασκευαστεί από κοινού με επεξεργαστές κινητών Intel Core 12ης γενιάς – συμπεριλαμβανομένων νέων αναδιπλούμενων οθονών και για πρώτη φορά, της σειράς H εκτός από τις σειρές U και P – αναμένεται να αρχίσουν να περνούν την επαλήθευση Intel Evo και τα περισσότερα θα είναι διαθέσιμα για αγορά το πρώτο εξάμηνο του 2022.

Για να επεκτείνει την εμπειρία μέσω αξεσουάρ, η Intel ανακοίνωσε το πρόγραμμα Engineered for Intel Evo και Intel Evo vPro για τη δημιουργία εμπειριών από άκρο σε άκρο που υποστηρίζονται από τη συν-μηχανική της Intel και τη δοκιμή για αξεσουάρ Thunderbolt και Bluetooth.