Η Intel παρουσιάζει το Thunderbolt 5 με εύρος ζώνης έως και 120 Gbps

Intel Thunderbolt 5

Η Intel ανακοίνωσε το Thunderbolt 5, την επόμενη γενιά της τεχνολογίας Thunderbolt. Αυτή η καινοτομία υπόσχεται ουσιαστικές βελτιώσεις στην ταχύτητα και το εύρος ζώνης σύνδεσης σε σύγκριση με τον προκάτοχο της.

Thunderbolt 5

Το Thunderbolt 5 θα προσφέρει εντυπωσιακά 80 gigabits ανά δευτερόλεπτο (Gbps) αμφίδρομου εύρους ζώνης. Με το Bandwidth Boost, μπορεί να φτάσει έως και 120 Gbps για κορυφαία ποιότητα οθόνης. Αυτή η εξέλιξη παρέχει έως και τριπλάσιο εύρος ζώνης από τις υπάρχουσες επιλογές, διασφαλίζοντας εξαιρετικές συνδέσεις οθόνης και δεδομένων.

Αυτό το νέο Thunderbolt θα καλύψει τις απαιτήσεις υψηλού εύρους ζώνης των δημιουργών περιεχομένου και των gamers. Συμμορφώνεται με τα βιομηχανικά πρότυπα, συμπεριλαμβανομένου του USB4 V2, διασφαλίζοντας συμβατότητα με παλαιότερες εκδόσεις Thunderbolt και USB.

Αυτό προσφέρει υποστήριξη για οθόνες παιχνιδιών 540 Hz και ισχύ φόρτισης 240 watt θεωρητικά. Οι υπολογιστές και τα αξεσουάρ εξοπλισμένα με τον ελεγκτή Thunderbolt 5 της Intel, με την κωδική ονομασία Barlow Ridge, αναμένεται να κυκλοφορήσουν στην αγορά το 2024.

Table of Contents