Η Apple κάνει το ντεμπούτο του iPhone 15 και iPhone 15 Plus

iPhone 15 and iPhone 15 Plus

Η Apple ανακοίνωσε τα iPhone 15 και iPhone 15 Plus, με ένα πρώτο στη βιομηχανία πίσω γυαλί με έγχρωμο κρύσταλλο με εκπληκτικό, ανάγλυφο ματ φινίρισμα και ένα νέο περιγραμμένο άκρο στο περίβλημα από αλουμίνιο.

Και τα δύο μοντέλα διαθέτουν το Dynamic Island και ένα προηγμένο σύστημα κάμερας που έχει σχεδιαστεί για να βοηθά τους χρήστες να τραβούν φανταστικές φωτογραφίες από τις καθημερινές στιγμές της ζωής τους. Μια ισχυρή κύρια κάμερα 48 MP επιτρέπει φωτογραφίες εξαιρετικά υψηλής ανάλυσης και μια νέα επιλογή τηλεφακός 2x για να προσφέρει στους χρήστες συνολικά τρία επίπεδα οπτικού ζουμ — όπως να έχετε μια τρίτη κάμερα. Η σειρά iPhone 15 παρουσιάζει επίσης την επόμενη γενιά πορτρέτων, καθιστώντας ευκολότερη τη λήψη πορτρέτων με εξαιρετική λεπτομέρεια και απόδοση σε χαμηλό φωτισμό. Με βάση την καινοτόμο δορυφορική υποδομή της Apple, η Οδική Βοήθεια μέσω δορυφόρου μπορεί να συνδέσει τους χρήστες σε AAA εάν αντιμετωπίζουν προβλήματα με το αυτοκίνητο ενώ είναι εκτός δικτύου. Με A16 Bionic για ισχυρή, αποδεδειγμένη απόδοση, μια υποδοχή USB‑C, το iPhone 15 και το iPhone 15 Plus αντιπροσωπεύουν ένα τεράστιο άλμα προς τα εμπρός.

Τα iPhone 15 και iPhone 15 Plus θα είναι διαθέσιμα σε πέντε εντυπωσιακά νέα χρώματα: ροζ, κίτρινο, πράσινο, μπλε και μαύρο. Οι προπαραγγελίες ξεκινούν την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου, ενώ η διαθεσιμότητα ξεκινά την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου.

Διαθέσιμο σε μεγέθη οθόνης 6,1 ιντσών και 6,7 ιντσών, το iPhone 15 και το iPhone 15 Plus διαθέτουν το Dynamic Island, έναν καινοτόμο τρόπο αλληλεπίδρασης με σημαντικές ειδοποιήσεις και Ζωντανές Δραστηριότητες. Η κομψή εμπειρία επεκτείνεται και προσαρμόζεται ομαλά, ώστε οι χρήστες να μπορούν να δουν την επόμενη κατεύθυνση στους Χάρτες, ελέγχετε εύκολα τη μουσική και με ενσωματώσεις εφαρμογών τρίτων, λάβετε ενημερώσεις σε πραγματικό χρόνο σχετικά με την παράδοση φαγητού, την κοινή χρήση διαδρομής, τις αθλητικές βαθμολογίες, τα ταξιδιωτικά σχέδια και πολλά άλλα. Η οθόνη Super Retina XDR είναι ιδανική για παρακολούθηση περιεχομένου, ροή προπονήσεων Apple Fitness+ και παιχνίδι. Η μέγιστη φωτεινότητα HDR φτάνει πλέον τα 1600 nits, ώστε οι φωτογραφίες και τα βίντεο HDR να φαίνονται καλύτερα από ποτέ. Και όταν έχει ήλιο, η μέγιστη φωτεινότητα εξωτερικού χώρου φτάνει τα 2000 nits — διπλάσια από την προηγούμενη γενιά.

Και τα δύο μοντέλα διαθέτουν μια εκλεπτυσμένη νέα εμφάνιση που έχει κατασκευαστεί για να διαρκεί. Για πρώτη φορά σε smartphone, το χρώμα μπαίνει σε όλο το πίσω τζάμι, δημιουργώντας πέντε όμορφα χρώματα. Το πίσω γυαλί ενισχύεται με μια βελτιστοποιημένη διαδικασία ανταλλαγής διπλών ιόντων πριν γυαλιστεί με νανοκρυσταλλικά σωματίδια και χαραχθεί για να δημιουργήσει ένα πολυτελές, ανάγλυφο ματ φινίρισμα. Ένα νέο περιγραμμένο άκρο στο περίβλημα από αλουμίνιο αεροδιαστημικής ποιότητας έχει ακόμα πιο ωραία αίσθηση στα χέρια των χρηστών και το μπροστινό κάλυμμα Ceramic Shield εξακολουθεί να είναι πιο σκληρό από οποιοδήποτε άλλο γυαλί smartphone. Με σχεδιασμό ανθεκτικό στο νερό και τη σκόνη2 και κορυφαία χαρακτηριστικά αντοχής στη βιομηχανία, το iPhone διαρκεί και διατηρεί την αξία του περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο smartphone. Επιπλέον, ο εσωτερικός σχεδιασμός παρέχει ισχυρή σταθερή απόδοση, ενώ βελτιώνει την ευκολία και την οικονομική προσιτότητα των επισκευών.

Το προηγμένο σύστημα κάμερας στα iPhone 15 και iPhone 15 Plus βοηθά τους χρήστες να απαθανατίζουν καθημερινές στιγμές και αγαπημένες αναμνήσεις. Μια κύρια κάμερα 48MP τραβάει ευκρινείς φωτογραφίες και βίντεο ενώ καταγράφει λεπτές λεπτομέρειες, με αισθητήρα τετραπλής εικονοστοιχείου και 100 τοις εκατό εικονοστοιχεία εστίασης για γρήγορη αυτόματη εστίαση. Χρησιμοποιώντας τη δύναμη της υπολογιστικής φωτογραφίας, η κύρια κάμερα προσφέρει στους χρήστες μια νέα προεπιλογή 24MP εξαιρετικά υψηλής ανάλυσης, προσφέροντας απίστευτη ποιότητα εικόνας σε πρακτικό μέγεθος αρχείου, ιδανικό για αποθήκευση και κοινή χρήση. Με την έξυπνη ενσωμάτωση υλικού και λογισμικού, μια πρόσθετη επιλογή τηλεφακός 2x δίνει στους χρήστες τρία επίπεδα ζουμ οπτικής ποιότητας — 0,5x, 1x, 2x — για πρώτη φορά σε σύστημα διπλής κάμερας iPhone.

Το γρήγορο και αποτελεσματικό τσιπ A16 Bionic προσφέρει αποδεδειγμένη απόδοση στα iPhone 15 και iPhone 15 Plus, τροφοδοτώντας το Dynamic Island, δυνατότητες υπολογιστικής φωτογραφίας και πολλά άλλα. Με δύο πυρήνες υψηλής απόδοσης που καταναλώνουν 20 τοις εκατό λιγότερη ενέργεια και τέσσερις πυρήνες υψηλής απόδοσης, η CPU 6 πυρήνων είναι ταχύτερη από την προηγούμενη γενιά και χειρίζεται εύκολα έντονες εργασίες, ενώ προσφέρει εξαιρετική διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Η GPU 5 πυρήνων έχει 50 τοις εκατό περισσότερο εύρος ζώνης μνήμης για ομαλά γραφικά κατά τη ροή βίντεο και την αναπαραγωγή παιχνιδιών. Ένας νέος Neural Engine 16 πυρήνων είναι ικανός για σχεδόν 17 τρισεκατομμύρια λειτουργίες ανά δευτερόλεπτο, επιτρέποντας ακόμα πιο γρήγορους υπολογισμούς μηχανικής εκμάθησης για λειτουργίες όπως οι μεταγραφές ζωντανού φωνητικού ταχυδρομείου στο iOS 17 και εμπειρίες εφαρμογών τρίτων — όλα αυτά προστατεύοντας παράλληλα κρίσιμες λειτουργίες απορρήτου και ασφάλειας χρησιμοποιώντας το Secure Enclave.

Η σειρά iPhone 15 προσφέρει βολικούς νέους τρόπους φόρτισης, εύρεσης φίλων σε πολυσύχναστα μέρη και παραμονής συνδεδεμένης ενώ ταξιδεύετε. Και τα δύο μοντέλα χρησιμοποιούν υποδοχή USB‑C, ένα παγκοσμίως αποδεκτό πρότυπο για τη φόρτιση και τη μεταφορά δεδομένων, που επιτρέπει στο ίδιο καλώδιο να φορτίζει iPhone, Mac, iPad και το ενημερωμένο AirPods Pro (2ης γενιάς). Οι χρήστες μπορούν επίσης να φορτίζουν AirPods ή Apple Watch απευθείας από το iPhone με την υποδοχή USB‑C.7 Και τα δύο μοντέλα υποστηρίζουν MagSafe και μελλοντικούς φορτιστές Qi2 για ασύρματη φόρτιση.