Η LG HVAC ACADEMY ΠΡΟΑΓΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΕΙ ΤΗ B2B ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ

LGE_HVAC academy

H Ακαδημία Θέρμανσης, Εξαερισμού και Κλιματισμού (HVAC) της LG Electronics ενισχύει την ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού της εταιρείας, εκπαιδεύοντας πάνω από 30.000 επαγγελματίες κάθε χρόνο στον τομέα των HVAC συστημάτων. Η ακαδημία βασίζεται σε ένα δίκτυο εξειδικευμένων μηχανικών εγκατάστασης και συντήρησης, και διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην υλοποίηση της στρατηγικής επέκτασης της εταιρείας στον κλάδο Β2Β σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η LG HVAC Academy λειτουργεί σε 62 τοποθεσίες σε όλο τον κόσμο, παρέχοντας συνεχή εκπαίδευση σχετικά με την εγκατάσταση και τη συντήρηση των οικιακών και εμπορικών συστημάτων HVAC και των ψυκτών υψηλής απόδοσης της LG. Η ακαδημία ενισχύει τις δεξιότητες και τις γνώσεις των τεχνικών σε τοπικό επίπεδο, εξοπλίζοντάς τους με την ικανότητα να διασφαλίζουν τη βέλτιστη ρύθμιση και απόδοση των προηγμένων λύσεων HVAC της εταιρείας.

Φέτος, αναμένεται ότι η LG HVAC Academy θα παράσχει τεχνική κατάρτιση σε περίπου 37.000 επαγγελματίες. Κάθε υποκατάστημα της ακαδημίας διαθέτει εκθεσιακούς χώρους και αίθουσες εκπαίδευσης, δίνοντας την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να αποκτήσουν πρακτική εμπειρία χρησιμοποιώντας τα προϊόντα B2C και B2B της εταιρείας. Μαζί με την εκπαίδευση εγκατάστασης και συντήρησης των προϊόντων, η ακαδημία της LG παρουσιάζει τις νέες λύσεις HVAC της εταιρείας και προσφέρει εξειδικευμένα προγράμματα κατάρτισης, και διαλέξεις αφιερωμένες σε τεχνικά ζητήματα. Επίσης, παρέχεται εξατομικευμένη κατάρτιση στα γραφεία των πελατών της.

Τον Απρίλιο του περσινού έτους, η LG HVAC Academy φιλοξένησε στα κεντρικά γραφεία της LG στην Νότια Κορέα, το πενθήμερο πρόγραμμα «Train The Trainer (TTT)». Το συγκεκριμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης, σχεδιάστηκε με σκοπό την ανάπτυξη των δεξιοτήτων των εκπαιδευτών της ακαδημίας, και την ανταλλαγή ιδεών και εμπειριών με άλλους συναδέλφους από διαφορετικές περιοχές.

Επιπλέον, η LG επεκτείνει τα προγράμματα εκπαίδευσης, μέσω εκδηλώσεων όπως το LG HVAC Consultant Leaders’ Summit, που πραγματοποιήθηκε στη Σεούλ τον προηγούμενο μήνα, καλώντας τεχνικούς συμβούλους από την ευρύτερη περιοχή της Ασίας. Επιπλέον, η εταιρεία ενισχύει το δίκτυο της ακαδημίας, με το άνοιγμα ενός νέου υποκαταστήματος στην πόλη Λυών της Γαλλίας, μέχρι τέλος του έτους. Επίσης, πρόσφατα ανοίχθηκαν υποκαταστήματα στη Βοστώνη (ΗΠΑ), στην Ταϊπέι (Ταϊβάν), στο Τσενάι (Ινδία) και στην Καλκούτα (Ινδία). 

Η άνοδος της τεχνητής νοημοσύνης έχει ως επακόλουθο την αυξανόμενη ζήτηση για συστήματα ψύξης με υψηλές αποδόσεις, ιδίως σε data centers και εργοστάσια ημιαγωγών όπου η αποτελεσματική διαχείριση της θερμότητας κρίνεται αναγκαία για τη διατήρηση της αποδοτικότητας του server. Η LG στοχεύει στη συνεχή ανάπτυξη της στην παγκόσμια αγορά των HVAC συστημάτων- η αξία της οποίας εκτιμάται περίπου στα 58,4 δισεκατομμύρια δολάρια το 2023 – μέσω των συστημάτων HVAC της με αντλίες θερμότητας υψηλής απόδοσης, που ακολουθούν τις τελευταίες τάσεις ηλεκτροδότησης και τηρούν τα μέτρα περιβαλλοντικής προστασίας. Μέχρι το 2030, η εταιρεία στοχεύει να υπερδιπλασιάσει τα έσοδα που προέρχονται από τις οικιακές και εμπορικές HVAC δραστηριότητες της και να ενισχύσει την ηγετική θέση της στην παγκόσμια αγορά του κλιματισμού.

«Η LG HVAC Academy, διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στην ενίσχυση των ικανοτήτων των τεχνικών της κάθε περιοχής», δήλωσε ο James Lee, επικεφαλής του τμήματος Air Solution Business Unit της LG Electronics Home Appliance & Air Solution Company. «Θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε να αυξήσουμε τη δέσμευση των πελατών στην εταιρεία μας, παρέχοντας τους αξία, ώστε να αναπτύξουμε ακόμη περισσότερο τη δραστηριότητα μας στην παγκόσμια αγορά των HVAC συστημάτων».