Το Logic Pro ανεβάζει τη μουσική στο επόμενο επίπεδο με νέες δυνατότητες AI

Apple Logic Pro on Mac and iPad.jpg.large

Η Apple παρουσίασε το ολοκαίνουργιο Logic Pro για iPad 2 και Logic Pro για Mac 11, προσφέροντας πρωτοποριακές επαγγελματικές εμπειρίες για τη σύνθεση τραγουδιών, τη δημιουργία beat, την παραγωγή και τη μίξη.

Με την υποστήριξη της τεχνητής νοημοσύνης, το νέο Logic Pro εισάγει απίστευτες λειτουργίες βοηθού στούντιο που ενισχύουν τη διαδικασία δημιουργίας μουσικής και παρέχουν στους καλλιτέχνες βοήθεια ακριβώς όταν τη χρειάζονται — όλα αυτά διασφαλίζοντας παράλληλα τον πλήρη δημιουργικό έλεγχο. Αυτές οι δυνατότητες περιλαμβάνουν Session Players, που επεκτείνουν τις δημοφιλείς δυνατότητες Drummer στο Logic Pro για να συμπεριλάβουν ένα νέο Bass Player και Keyboard Player. Stem Splitter, για εξαγωγή και εργασία με μεμονωμένα μέρη μιας ενιαίας εγγραφής ήχου. και ChromaGlow, για να προσθέσετε αμέσως ζεστασιά στα κομμάτια. Το Logic Pro για iPad 2 και το Logic Pro για Mac 11 θα είναι διαθέσιμα στο App Store από τη Δευτέρα 13 Μαΐου.

Οι Session Players προσφέρουν πρωτοποριακές εμπειρίες στους δημιουργούς, παρέχοντας μια προσωπική μπάντα υποστήριξης με γνώμονα την τεχνητή νοημοσύνη που ανταποκρίνεται άμεσα στα σχόλια. Ο Ντράμερ ξεσήκωσε τη βιομηχανία της μουσικής δημιουργίας όταν έκανε το ντεμπούτο του ως ένας από τους πρώτους παραγωγούς μουσικούς στον κόσμο πριν από περισσότερο από μια δεκαετία. Σήμερα, γίνεται ακόμα καλύτερο με τις βασικές βελτιώσεις και την προσθήκη ενός νέου εικονικού Bass Player και Keyboard Player. Τα Session Players αυξάνουν την εμπειρία ζωντανής αναπαραγωγής, διασφαλίζοντας παράλληλα ότι οι καλλιτέχνες διατηρούν πλήρη πρακτορεία σε οποιαδήποτε φάση της διαδικασίας δημιουργίας μουσικής τους.

Το Bass Player εκπαιδεύτηκε σε συνεργασία με τους καλύτερους μπασίστες του σήμερα χρησιμοποιώντας προηγμένες τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης και δειγματοληψίας. Οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν μεταξύ οκτώ διαφορετικών Bass Players και να καθοδηγήσουν την απόδοσή τους με χειριστήρια για την πολυπλοκότητα και την ένταση, ενώ αξιοποιούν προηγμένες παραμέτρους για slides, mute, dead notes και pickup hits. Το Bass Player μπορεί να μπλοκάρει μαζί με προόδους συγχορδιών ή οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν από 100 βρόχους Bass Player για να αντλήσουν νέα έμπνευση. Με το Chord Track, οι χρήστες μπορούν να ορίσουν και να επεξεργαστούν τις προόδους της συγχορδίας σε ένα τραγούδι και το εικονικό Bass Player θα ακολουθήσει τέλεια. Επιπλέον, με την προσθήκη Studio Bass, οι χρήστες αποκτούν πρόσβαση σε έξι νέα, σχολαστικά ηχογραφημένα όργανα, από ακουστικά έως ηλεκτρικά — όλα εμπνευσμένα από τους ήχους των πιο δημοφιλών τόνων και ειδών μπάσων του σήμερα.

Με το Keyboard Player, οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν από τέσσερα διαφορετικά στυλ, σχεδιασμένα σε συνεργασία με κορυφαίους μουσικούς στούντιο και σχεδιασμένα για να συνοδεύουν μια μεγάλη ποικιλία ειδών μουσικής. Το Keyboard Player μπορεί να παίξει τα πάντα, από απλές συγχορδίες μπλοκ έως φωνές συγχορδιών με εκτεταμένη αρμονία — με σχεδόν ατελείωτες παραλλαγές. Όπως το Bass Player, το Chord Track προσθέτει και επεξεργάζεται την εξέλιξη των συγχορδιών του τραγουδιού, έτσι το Keyboard Player ακολουθεί. Χρησιμοποιώντας το plug-in Studio Piano, οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν πρόσθετες επιλογές διαμόρφωσης ήχου, με δυνατότητα προσαρμογής τριών θέσεων μικροφώνου, θορύβου πεντάλ, θορύβου πλήκτρων, δειγμάτων απελευθέρωσης και συμπαθητικού συντονισμού.

Οι περισσότεροι μουσικοί αποδίδουν τον καλύτερό τους εαυτό χωρίς την πίεση μιας επίσημης συνεδρίας στούντιο. Αυτές οι στιγμές βρίσκονται συχνά σε ηχογραφήσεις Voice Memos, μια παλιά δοκιμαστική κασέτα ή αποτυπώνονται από μια ζωντανή εκπομπή. Ακούγοντας πίσω, αυτές οι ηχογραφήσεις μπορούν να αποκαλύψουν μαγικές παραστάσεις που είναι σχεδόν αδύνατο να αναδημιουργηθούν, με αποτέλεσμα να χάνονται στο χρόνο. Τώρα, με το Stem Splitter, ένας καλλιτέχνης μπορεί να ανακτήσει στιγμές έμπνευσης από οποιοδήποτε αρχείο ήχου και να διαχωρίσει σχεδόν κάθε μικτή εγγραφή ήχου σε τέσσερα ξεχωριστά μέρη: ντραμς, μπάσο, φωνητικά και άλλα όργανα, ακριβώς στη συσκευή. Με αυτά τα κομμάτια διαχωρισμένα, είναι εύκολο να εφαρμόσετε εφέ, να προσθέσετε νέα μέρη ή να αλλάξετε τη μίξη. Τροφοδοτημένο από AI και πυρίτιο Apple της σειράς M, το Stem Splitter είναι αστραπιαία.

Το ChromaGlow μοντελοποιεί τους ήχους που παράγονται από ένα μείγμα του πιο αξιοσέβαστου υλικού στούντιο στον κόσμο, αξιοποιώντας την τεχνητή νοημοσύνη και τη δύναμη του πυριτίου Apple της σειράς M. Οι χρήστες μπορούν να καλέσουν τον τέλειο τόνο με πέντε διαφορετικά στυλ κορεσμού για να προσθέσουν εξαιρετικά ρεαλιστική ζεστασιά, παρουσία και γροθιά σε οποιοδήποτε κομμάτι. Μπορούν επίσης να επιλέξουν από μοντέρνους καθαρούς ήχους, νοσταλγική vintage ζεστασιά ή πιο ακραία στυλ που μπορούν να διαμορφωθούν και να διαμορφωθούν σύμφωνα με τις προτιμήσεις τους.

Από την κυκλοφορία του πέρυσι, το Logic Pro για iPad έχει γνωρίσει ταχεία υιοθέτηση από δημιουργικά. Σχεδιασμένο από την αρχή για να εκμεταλλεύεται πλήρως την αφή, το Logic Pro μετατρέπει το iPad σε σχεδόν οποιοδήποτε όργανο μπορεί να φανταστεί κανείς και χάρη στη φορητή σχεδίαση του iPad, γίνεται μια ολοκληρωμένη εμπειρία στούντιο εν κινήσει. Με τη δύναμη και την απόδοση του πυριτίου της Apple, οι μουσικοί μπορούν να ολοκληρώσουν πολύπλοκα έργα πολλαπλών κομματιών, να δημιουργήσουν προσαρμοσμένους ήχους οργάνων λογισμικού, να αξιοποιήσουν έναν πλήρως εξοπλισμένο επαγγελματικό μίκτη και να εξερευνήσουν την τεράστια συλλογή από πρόσθετα εφέ της εφαρμογής.

Η εργασία μεταξύ iPad και Mac είναι εύκολη με το έργο μετ’ επιστροφής, επιτρέποντας στους χρήστες να κάνουν μουσική εν κινήσει και να συνεχίσουν να τελειοποιούν το έργο τους όταν επιστρέφουν στο στούντιο.