Η Micron αποκαλύπτει το συμπαγές chipset UFS 4.0 για κινητές συσκευές

Micron-UFS-4.0

Η Micron Technology ανακοίνωσε στο MWC 2024 ότι κυκλοφορεί βελτιωμένες εκδόσεις του Universal Flash Storage (UFS) 4.0 για κινητές συσκευές.

Το νέο UFS 4.0 είναι μικρότερο στα 9×13 mm και χωράει έως και 1 terabyte (TB) δεδομένων. Υπόσχεται μεγαλύτερες ταχύτητες, καθιστώντας τα flagship smartphones πιο αποκριτικά.

Αυτό το νέο UFS 4.0 ενισχύει την απόδοση με διαδοχικές ταχύτητες ανάγνωσης και εγγραφής έως και 4300 και 4000 megabyte ανά δευτερόλεπτο (MBps) αντίστοιχα, διπλάσιες από τις προηγούμενες εκδόσεις.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η φόρτωση μοντέλων μεγάλων γλωσσών σε εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης είναι πλέον 40% ταχύτερη, γεγονός που βελτιώνει την εμπειρία του χρήστη κατά την αλληλεπίδραση με ψηφιακούς συνοδούς τεχνητής νοημοσύνης.

Η Micron έχει συρρικνώσει το μέγεθος συσκευασίας της λύσης UFS 4.0 από 11×13 mm σε 9×13 mm, καθιστώντας την το πιο συμπαγές διαχειριζόμενο πακέτο NAND που διατίθεται. Αυτό το καθιστά ιδανικό για πτυσσόμενα και λεπτά smartphone, επιτρέποντας μεγαλύτερες μπαταρίες.

Το UFS 4.0 της Micron συνοδεύεται από προσαρμοσμένες ενημερώσεις υλικολογισμικού προσαρμοσμένες για τη βελτίωση της εμπειρίας χρήστη. Οι μηχανικοί της Micron ανέπτυξαν αυτές τις δυνατότητες υλικολογισμικού μέσω εκτεταμένης έρευνας, προσομοιώσεων πραγματικού κόσμου και συνεργασίας με πελάτες.

Σε στενή συνεργασία με ΚΑΕ smartphone σε εργαστήρια στις ΗΠΑ, την Κίνα και την Κορέα, η Micron αντιμετωπίζει κρίσιμα σημεία και προσαρμόζει λύσεις για να καλύψει συγκεκριμένες ανάγκες.

Η Micron ανακοίνωσε ότι δείγματα του αναβαθμισμένου UFS 4.0 σε χωρητικότητες 256 GB, 512 GB και 1 TB είναι πλέον διαθέσιμα για αποστολή.