Android-New-Features-Holiday-Season

Για να γιορτάσει την εορταστική περίοδο, η Google ανακοίνωσε μια πληθώρα νέων λειτουργιών που θα έρχονται στο Android τις επόμενες εβδομάδες. Το Google Photos, το Wear OS και άλλα μέρη του συστήματος θα επηρεαστούν από αυτές τις ενημερώσεις.

Το πρόγραμμα επεξεργασίας κολάζ του Google Photos περιλαμβάνει πλέον στυλ, επιτρέποντάς σας να μοιράζεστε τις αγαπημένες σας φωτογραφίες. Θα βρείτε διακριτικά σχέδια από την εικαστική ομάδα συζύγων DABSMYLA και τον διάσημο καλλιτέχνη ακουαρέλας Yao Cheng Design. Απλώς επιλέξτε τις φωτογραφίες, το σχέδιο και τη διάταξη και μετά σύρετε και αποθέστε.

Το Emoji Kitchen έχει επίσης συμπεριλάβει νέα emoji που μπορούν να συνδυαστούν σε ευφάνταστους συνδυασμούς αυτοκόλλητων μέσω του Gboard. Χρησιμοποιώντας κατάλληλα emoji (💙,⛄️,❄️), οι χρήστες μπορούν να προσθέσουν εποχική αίσθηση στα μηνύματά τους.

Αγαπημένο περιεχόμενο, με τον δικό σας τρόπο, με την ολοκαίνουργια λειτουργία ανάγνωσης Android, η οποία βοηθά τους τυφλούς, με χαμηλή όραση και δυσλεξικούς αναγνώστες. Μετά την εγκατάσταση, παρέχει προσαρμόσιμες επιλογές εμφάνισης (αντίθεση, τύπος γραμματοσειράς και μέγεθος) καθώς και ένα εργαλείο μετατροπής κειμένου σε ομιλία με έλεγχο ταχύτητας.

Το νέο widget αναζήτησης στην αρχική οθόνη του YouTube διευκολύνει επίσης την εύρεση περιεχομένου. Οι χρήστες μπορούσαν να έχουν πρόσβαση στη βιβλιοθήκη των βίντεο, των μικρού μήκους και των συνδρομών σας με ένα μόνο πάτημα από την αρχική οθόνη σας.

Η εφαρμογή Google TV διευκολύνει ήδη τη χρήση του τηλεφώνου σας για την ανακάλυψη ταινιών και επεισοδίων από τις υπηρεσίες ροής σας. Από την επόμενη εβδομάδα, θα μπορείτε να κάνετε μετάδοση απευθείας από την εφαρμογή Google TV σε μια συμβατή τηλεόραση με ένα πάτημα. Οι χρήστες μπορούσαν να περιηγηθούν σε διαφορετικές επιλογές ενώ παρακολουθούν και να χρησιμοποιούν τη συσκευή τους ως τηλεχειριστήριο.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το τηλέφωνό σας για να κλειδώσετε, να ξεκλειδώσετε και να ξεκινήσετε ένα συμβατό αυτοκίνητο χρησιμοποιώντας ένα ψηφιακό κλειδί αυτοκινήτου. Οι χρήστες θα μπορούσαν πλέον να μοιράζονται το συμβατό ψηφιακό κλειδί αυτοκινήτου τους με φίλους και συγγενείς που διαθέτουν Pixel ή iPhone (προσεχώς σε επιλεγμένα τηλέφωνα με εκδόσεις Android 12 και νεότερες). Στην εφαρμογή ψηφιακού πορτοφολιού του τηλεφώνου σας, μπορείτε να δείτε και να αλλάξετε ποιος έχει πρόσβαση στο αυτοκίνητό σας.

Τα πλακίδια Wear OS διευκολύνουν την προβολή ζωτικών πληροφοριών με μια ματιά, καθώς χρησιμοποιούμε τα έξυπνα ρολόγια μας για διάφορες εργασίες. Τώρα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το πλακίδιο των Χαρτών Google από οπουδήποτε για να ξεκινήσετε την πλοήγηση στο σπίτι ή την επιχείρησή σας. Tώρα, η Google προσθέτει νέα πλακίδια για να σας βοηθήσει να πετύχετε περισσότερα από το ρολόι σας, όπως να επικοινωνήσετε με τις αγαπημένες σας επαφές και να προγραμματίσετε την ημέρα σας με βάση τις ώρες ανατολής και δύσης του ηλίου.

Η Google επανασχεδίασε το λογισμικό Wear OS Google Keep, ώστε οι σημειώσεις και οι εκκρεμότητες του τηλεφώνου σας να εμφανίζονται υπέροχα στο ρολόι σας. Οργανωθείτε με ετικέτες και συνεργάτες. Τα προσαρμοσμένα φόντα, φωτογραφίες και σκετσάκια σας επιτρέπουν να παρατηρήσετε τι είναι σημαντικό στο τηλέφωνο ή το ρολόι σας.

Την επόμενη εβδομάδα, θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε το Google Assistant για να συμμετάσχετε άμεσα σε περισσότερες από 30 ασκήσεις εφαρμογής adidas Running. Απλώς πείτε “Hey Google, ξεκινήστε ένα τρέξιμο με το adidas Running” και η εφαρμογή θα παρακολουθεί την ταχύτητα, την απόσταση και τον καρδιακό σας ρυθμό μέσω του smartwatch σας.

Όλες οι προαναφερθείσες νέες δυνατότητες του Android θα κυκλοφορήσουν τις επόμενες εβδομάδες.