Η Apple παρουσιάζει την ισχυρή νέα γενιά Apple TV 4K

Η Apple κυκλοφόρησε τη νέα γενιά της Apple TV 4K ως διάδοχο του μοντέλου που κυκλοφόρησε το 2021. Αυτό το μοντέλο υποστηρίζει HDR10+ και Dolby Vision και τροφοδοτείται από ένα τσιπ A15 Bionic, το οποίο παρέχει ταχύτερη απόδοση, πιο ρευστό παιχνίδι και περισσότερες επιλογές ψυχαγωγίας.

Η Apple ισχυρίζεται ότι το τσιπ A15 Bionic στο Apple TV 4K είναι έως και 50% ταχύτερο από την προηγούμενη γενιά όσον αφορά την απόδοση της CPU και έως και 30% ταχύτερο όσον αφορά την απόδοση της GPU.

Περιλαμβάνει επίσης ένα τηλεχειριστήριο Siri, το οποίο είναι ένα clickpad με δυνατότητα αφής που παρέχει ταχύτητα και ακριβή έλεγχο για να σας βοηθήσει να πλοηγηθείτε στο απλό, κομψό περιβάλλον χρήστη της Apple TV.

Η Apple TV 4K υποστηρίζει πλέον HDR10+ εκτός από το Dolby Vision, φέρνοντας πλούσια οπτική ποιότητα σε περισσότερες τηλεοράσεις. Οι χρήστες μπορούν επίσης να απολαμβάνουν καθηλωτικό ήχο στο home cinema τους με Dolby Atmos, Dolby Digital 7.1 ή Dolby Digital 5.1.

Αργότερα φέτος, το tvOS 16 της Apple θα φέρει νέες δυνατότητες, συμπεριλαμβανομένων των ενημερώσεων της Siri που θα διευκολύνουν τους χρήστες να χρησιμοποιούν τη φωνή τους για να ελέγχουν την Apple TV και να αλληλεπιδρούν με τα αποτελέσματα. Για παράδειγμα, ενώ φορούν AirPods, οι χρήστες μπορούν να πουν “Hey Siri” για να αναζητήσουν και να ελέγξουν την Apple TV hands-free.

Η Siri στο Apple TV έχει επανασχεδιαστεί πλήρως και θα αναγνωρίζει τη φωνή κάθε χρήστη, επιτρέποντάς τους να έχουν εύκολη πρόσβαση στις ταινίες, τις εκπομπές, τη μουσική, τα παιχνίδια και τις εφαρμογές τους και να συνεχίζουν από εκεί που σταμάτησαν.

Η Apple TV 4K είναι επίσης ένα σημαντικό στοιχείο του Matter, του νέου προτύπου συνδεσιμότητας έξυπνου σπιτιού που επιτρέπει σε μια ποικιλία αξεσουάρ να λειτουργούν απρόσκοπτα σε όλες τις πλατφόρμες, ολοκληρώνοντας το έξυπνο σπίτι. Η Apple TV 4K (Wi-Fi + Ethernet) μπορεί να συνδεθεί με ασφάλεια σε έξυπνα αξεσουάρ σπιτιού που βασίζονται σε νήματα χάρη στη δικτύωση νημάτων.