NIKKOR Z 26mm f:2.8

Σήμερα η Nikon παρουσιάζει τον πιο λεπτό και ελαφρύ, τελείως επίπεδο φακό τύπου pancake σειράς Z πλήρους κάδρου που έχει κυκλοφορήσει ποτέ. Με ευέλικτη εστιακή απόσταση 26 mm, μικρή ελάχιστη απόσταση εστίασης και ευκρινή οπτικά στοιχεία NIKKOR Z, αυτός ο ευρυγώνιος φακός σταθερής εστιακής απόστασης μπορεί να είναι μικρός, αλλά είναι έτοιμος για μεγάλες ιδέες. Οι φωτογράφοι θα μπορούν να αποτυπώνουν ξεχωριστές λήψεις από τη δική τους μοναδική οπτική γωνία.

Με βάρος 125 g (περίπου) και μήκος μόλις 23,5 mm (περίπου), αυτός ο εξαιρετικά λεπτός και ελαφρύς ευρυγώνιος φακός σταθερής εστιακής απόστασης είναι άριστος για δημιουργικές, αυθόρμητες φωτογραφίσεις. Είναι τόσο διακριτικός που δίνει νέο νόημα στη λέξη. Ακόμη και το σκίαστρο φακού μπαγιονέτ που περιλαμβάνεται δεν προσθέτει ουσιαστικά όγκο και μπορούν να τοποθετηθούν στο σκίαστρο φίλτρα 52 mm για ακόμη περισσότερες δημιουργικές επιλογές. Παρά το πολύ μικρό του μέγεθος, αυτός ο φακός τύπου pancake έχει καθησυχαστικά στιβαρή κατασκευή, η μοντούρα του φακού είναι μεταλλική και το κυρίως σώμα του φακού και όλα τα κινούμενα μέρη του έχουν στεγανοποιηθεί για προστασία από τη σκόνη και τα σταγονίδια νερού. 

Εξίσου άνετος όταν αποτυπώνει σκηνές δρόμου, τοπία, εσωτερικούς χώρους και πολλά άλλα, ο NIKKOR Z 26mm f/2.8 επιτρέπει στους φωτογράφους να μετατρέπουν κάθε ευκαιρία σε ευκαιρία για δημιουργία. Η ευρεία μοντούρα Z συνδυάζεται με το ευρύ μέγιστο διάφραγμα f/2,8 του φακού για να εξασφαλίζει άριστη απόδοση σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, ενώ οι φωτογράφοι μπορούν επίσης να χρησιμοποιούν μεγαλύτερες ταχύτητες κλείστρου για να παγώνουν τη δράση χωρίς απώλειες σε φωτεινότητα. Για τις πιο κοντινές λήψεις, η εστίαση είναι ευκρινής ακόμη και με τη φωτογραφική μηχανή μόλις 20 cm μακριά από τα θέματα και το bokeh μπορεί να τονιστεί στις κοντινές αποστάσεις για θαμπάδα φόντου με εντυπωσιακή εμφάνιση. Οι βιντεογράφοι και οι vlogger επωφελούνται από το μεγάλο εύρος ορατότητας και τη μειωμένη αλλαγή γωνίας θέασης κατά την αλλαγή εστίασης για να τραβούν πανέμορφα πλάνα, ιδανικά για οτιδήποτε από επιβλητικά video από ευρείες γωνίες έως συνεντεύξεις που δημιουργούν μια πραγματική αίσθηση του χώρου. 

Ο Zurab Kiknadze, Διευθυντής Προϊόντων της Nikon Europe, αναφέρει: «Αυτός ο συναρπαστικά ευέλικτος φακός τύπου pancake σταθερής εστιακής απόστασης μπορεί να είναι ο πιο λεπτός φακός που παρέχουμε τώρα, ωστόσο η στιβαρή κατασκευή τον κατατάσσει απόλυτα στους NIKKOR Z. Με τις compact διαστάσεις και τη σταθερή απόδοσή του είναι μια δημοφιλής επιλογή για τους φωτογράφους που θέλουν να έχουν έναν διακριτικό σύντροφο μαζί τους, ενώ είναι επίσης ένας εξαιρετικός φακός καθημερινής χρήσης. Έχει εξαιρετική σχέση ποιότητας και τιμής και αποτελεί άριστη προσθήκη για κάθε κιτ.»

Σύνοψη βασικών λειτουργιών: NIKKOR Z 26mm f/2.8 

Eυρυγώνιος φακός τύπου pancake σταθερής εστιακής απόστασης 26 mm: ευέλικτη εστιακή απόσταση 26 mm (ισοδύναμη 39 mm σε φωτογραφικές μηχανές φορμά DX) με γρήγορο διάφραγμα f/2,8. Αποτυπώστε με καθαρότητα και ευκρίνεια σε χαμηλό φωτισμό ή παγώστε τη δράση χωρίς απώλειες σε φωτεινότητα. 

Ο λεπτότερος ευρυγώνιος φακός πλήρους κάδρου της σειράς Nikon Z: με βάρος μόλις 125 g (περίπου) και μήκος 23,5 mm (περίπου).  

Εξαιρετικές κοντινές λήψεις: η ελάχιστη απόσταση εστίασης μόλις 20 cm εξασφαλίζει τις κοντινές λήψεις, ενώ το ευρύ διάφραγμα επιτρέπει στους χρήστες να τονίζουν το bokeh για όμορφο θαμπό φόντο. 

Ανθεκτικός: η μεταλλική μοντούρα φακού χαρίζει σε αυτόν τον λεπτό φακό τύπου pancake καθησυχαστικά στιβαρή κατασκευή. Το κυρίως σώμα και όλα τα κινούμενα μέρη του φακού έχουν στεγανοποιηθεί για την προστασία του εσωτερικού του φακού από τη σκόνη και τα σταγονίδια νερού.1

Εξαιρετικός για λήψεις video: το μεγάλο εύρος ορατότητας και η μειωμένη αλλαγή γωνίας θέασης κατά την αλλαγή εστίασης επιτρέπουν στους χρήστες να τραβούν πανέμορφα πλάνα με ευκολία.  

Προσαρμόσιμος δακτύλιος ελέγχου: ο ομαλός, άηχος δακτύλιος ελέγχου μπορεί να ρυθμιστεί για να ελέγχει το l ISO, το διάφραγμα, την αντιστάθμιση έκθεσης και άλλα.

Έτοιμος για φίλτρα: τα φίλτρα 52 mm τοποθετούνται στο παρεχόμενο σκίαστρο φακού μπαγιονέτ.

1 Δεν παρέχεται εγγύηση ότι ο φακός θα παραμένει ανθεκτικός στη σκόνη και τα σταγονίδια σε όλες τις περιστάσεις και υπό όλες τις συνθήκες.