Σήμερα η Nikon επεκτείνει την γκάμα φακών S-Line υψηλής απόδοσης με τον NIKKOR Z 85mm f/1.2 S. Με το εξαιρετικά γρήγορο μέγιστο διάφραγμα f/1,2, το συναρπαστικό bokeh και την αυτόματη εστίαση εξαιρετικής ακρίβειας που αποδίδει αυτός ο φακός mirrorless της σειράς Z αποτελεί τον κορυφαίο φακό σταθερής εστίασης για τη λήψη πορτραίτων.

 Η εντυπωσιακή ποιότητα ανάλυσης αυτού του επαγγελματικού φακού πορτραίτων εξασφαλίζει την κορυφαία αναπαραγωγή των τόνων του δέρματος και μικρών λεπτομερειών στα ρούχα ή στο μακιγιάζ. Σε συνδυασμό με το εξαιρετικά ρηχό βάθος πεδίου του φακού και το κρεμώδες bokeh του, οι εικόνες αποκτούν σχεδόν τρισδιάστατη ποιότητα. Το ίδιο το bokeh είναι πολύ απλά συγκλονιστικό: τέλεια στρογγυλό, με ομαλή διαβάθμιση και χωρίς ορατά χρωματικά σφάλματα, ακόμη και γύρω από τις σημειακές πηγές φωτός. Για όσους περιλαμβάνουν στο δημιουργικό τους όραμα τις σκηνές με δραματικό κόντρα φως, τα διπλά είδωλα και οι αντανακλάσεις αποκλείονται αποτελεσματικά. Ακόμη και όταν φωτογραφίζετε απευθείας σε πηγές σκληρού φωτός, θα έχετε τα πιο ευκρινή και καθαρά αποτελέσματα.

Η αυτόματη εστίαση είναι λεπτομερής, επιτρέποντας στους φωτογράφους να αντιμετωπίζουν με σιγουριά τις προκλήσεις των λήψεων με f/1,2 και του απίστευτα λεπτού εστιακού επιπέδου. Τα χειριστήρια είναι πλήρως προσαρμόσιμα και εύκολα προσβάσιμα, το οποίο είναι ιδανικό για να πραγματοποιούνται λήψεις χωρίς απώλεια της οπτικής επαφής με το θέμα. Επιπλέον, το συμπαγές σώμα είναι εκτενώς στεγανοποιημένο για να διασφαλίσει ότι οι φωτογράφοι μπορούν να εργάζονται χωρίς να ανησυχούν για τον φακό, ακόμη και σε συνθήκες με πολλή σκόνη ή με άστατο καιρό.

Ο Zurab Kiknadze, Διευθυντής Προϊόντων της Nikon Europe, δήλωσε: «Αυτός ο φακός πορτραίτων 85 mm αποτελεί ορόσημο στην επεκτεινόμενη γκάμακορυφαίων φακών f/1,2 μοντούρας Z της Nikon. Με το εξαιρετικά ευρύ διάφραγμα και την απίστευτη ισχύ ανάλυσης, αυτός είναι ο τύπος φακού για τον οποίο κατασκευάστηκε η μοντούρα Z. Είναι πάντα δύσκολο να κρίνουμε μόνο από τις προδιαγραφές, αλλά ανυπομονώ να δω την αναμφίβολα εκπληκτική δουλειά που θα αποτυπωθεί με αυτόν τον φακό τα επόμενα χρόνια.»

Σύνοψη βασικών λειτουργιών: NIKKOR Z 85mm f/1.2 S

Κλασική εστιακή απόσταση 85 mm: για πορτραίτα μόδας και καλλιτεχνικά πορτραίτα, καθώς και editorial ή πορτραίτα σε εκδηλώσεις.

Εξαιρετικά γρήγορο μέγιστο διάφραγμα f/1,2: επιτρέπει εξαιρετικό αισθητικό έλεγχο σε οποιεσδήποτε συνθήκες φωτισμού. Οι φωτογράφοι μπορούν να εργαστούν με εξαιρετικά ρηχό βάθος πεδίου και να απομονώσουν ακόμη και τις πιο μικρές λεπτομέρειες. 

Εκπληκτικό bokeh: το στρογγυλό διάφραγμα 11 λεπίδων και η προηγμένη οπτική κατασκευή αποδίδουν μεγάλο και απαλό bokeh, τέλεια στρογγυλευμένο και με ομαλή διαβάθμιση, χωρίς χρωματικά σφάλματα, ακόμη και γύρω από σημειακές πηγές φωτός.

Οπτικά στοιχεία S-Line: εκπληκτική ισχύς ανάλυσης για λεπτομέρεια και ακρίβεια στην αναπαραγωγή του τόνου του δέρματος, μοτίβων και υφών. Η καθαρότητα των χρωμάτων και της αντίθεσης στο σύνολο του κάδρου είναι συγκλονιστική.

Απελευθερωτική διαύγεια: τα ειδικά στοιχεία φακού και η ανακλαστική νανοκρυσταλλική επίστρωση της Nikon ελέγχουν τη διασπορά του φωτός και αποτρέπουν τα διπλά είδωλα, τις αντανακλάσεις. 

Απόλυτα ακριβές σύστημα πολλαπλής εστίασης: δύο ομάδες στοιχείων φακών που κινούνται με τέλειο συγχρονισμό για να διατηρούν το επιδιωκόμενο σημείο εστίασης σε απόλυτη εστίαση, ακόμη κι όταν τα θέματα κινούνται ελεύθερα. 

Συναρπαστικά κινηματογραφικός: στις λήψεις video, το εξαιρετικά ρηχό βάθος πεδίου και το συγκλονιστικό bokeh, καθιστούν αυτόν τον φακό την τέλεια επιλογή για τα κοντινά πλάνα. Στις λήψεις video εξασφαλίζεται αθόρυβη αυτόματη εστίαση και σταθερός έλεγχος διαφράγματος. 

Προσαρμόσιμος: μπορούν να αντιστοιχιστούν λειτουργίες στο κουμπί L-Fn και στον δακτύλιο ελέγχου χωρίς κλικ. 

Ανθεκτικός: το συμπαγές σώμα περιλαμβάνει εκτενή στεγανοποίηση στις συνδέσεις και τα κουμπιά του και ένας ελαστικό δακτύλιος προστατεύει τη μοντούρα του φακού από τη σκόνη, τη βρομιά και τα σταγονίδια.1

1 Δεν παρέχεται εγγύηση ότι ο φακός θα παραμένει ανθεκτικός στη σκόνη και τα σταγονίδια σε όλες τις περιστάσεις και υπό όλες τις συνθήκες.