Η NIKON ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΤΟΝ NIKKOR Z DX 24MM F/1.7

NIKKOR Z DX 24MM F/1.7

Η Nikon ανακοίνωσε τον νέο φακό NIKKOR Z DX 24mm f/1.7. Σχεδιασμένος για το σύστημα κάμερας χωρίς καθρέφτη APS-C, αυτός ο φακός προσφέρει οπτικό πεδίο ισοδύναμο με 36 mm σε πλήρες κάδρο. Ο Nikkor Z DX 24mm F/1.7 είναι ο πρώτος φακός Z DX Prime της Nikon.

Η Nikon έχει επεκτείνει τη γκάμα των φακών Nikkor Z DX με την εισαγωγή του Nikkor Z DX 24mm f/1.7. Η οπτική του φόρμουλα αποτελείται από 9 στοιχεία σε 8 ομάδες, ενώ ζυγίζει 135 g (0,3 λίβρες) και έχει σπείρωμα φίλτρου 46 mm.

Η τιμή του φακού στις ΗΠΑ είναι $279 και θα είναι διαθέσιμος από τα μέσα Ιουνίου. Ελέγξτε τη διαθεσιμότητα στο Amazon/B&HPhoto/Adorama. Παρακάτω είναι οι βασικές προδιαγραφές του φακού:

NIKKOR Z DX 24mm f/1.7 Lens Specifications

Physical
Weight135 g (0.30 lb)
Diameter70 mm (2.76″)
Length40 mm (1.57″)
Filter thread46 mm

Ακολουθεί το δελτίο τύπου:

Σήμερα, η Nikon επεκτείνει τη γκάμα των φακών NIKKOR Z DX παρουσιάζοντας τον πρώτο φακό σταθερής εστιακής απόστασης με φορμά DX. Ο φακός NIKKOR Z DX 24mm f/1.7 είναι γρήγορος, ευκρινής, εξαιρετικός για κοντινές λήψεις, ενώ αποδίδει υπέροχα σε χαμηλό φωτισμό. Compact και ευέλικτος, είναι ο τέλειος φακός σταθερής εστιακής απόστασης για έντονη καθημερινή φωτογράφιση.

Με βάρος μόλις 135 g (περίπου), ο NIKKOR Z DX 24mm f/1.7 συνδυάζεται με τις φωτογραφικές μηχανές Nikon Z DX και δημιουργείται ένα κιτ με εξαιρετικά compact μέγεθος που είναι άνετο στη μεταφορά και όμορφα ευέλικτο. Ευρύ αλλά όχι υπερβολικά ευρύ, η σταθερή εστιακή απόσταση 24 mm προσφέρει μια γωνία προβολής ίση με 36 mm σε φωτογραφική μηχανή πλήρους κάδρου (FX): Οι φωτογράφοι με Nikon Z DX θα φτάσουν απίστευτα κοντά με μια κλασσική προοπτική 35 mm, η οποία προσφέρει εκπληκτική ευελιξία καδραρίσματος και είναι ιδανική για τοπία, φωτογραφίες δρόμου, πορτραίτα και πολλά άλλα, όπως και video. 

Με το μέγιστο διάφραγμα f/1,7, την ελάχιστη απόσταση εστίασης 0,18 m και το μεγάλο, φυσικό bokeh, τα δημιουργικά διαπιστευτήρια αυτού του φακού είναι εντυπωσιακά. Οι χρήστες μπορούν εύκολα να αποτυπώσουν ευκρινείς φωτογραφίες σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού ή να χρησιμοποιήσουν μεγαλύτερες ταχύτητες κλείστρου για να παγώσουν τη δράση, ενώ μπορούν να δημιουργήσουν μια πραγματική αίσθηση βάθους κάνοντας τα θέματα να ξεχωρίζουν με όμορφα θαμπό φόντο. Για κοντινές λήψεις, οι χρήστες μπορούν να αποτυπώσουν ευκρινείς φωτογραφίες όταν το μπροστινό μέρος του φακού απέχει μόλις 12,4 cm από ένα θέμα: σε συνδυασμό με το μικρό βάθος πεδίου που είναι δυνατό στο f/1,7, οι φωτογραφίες των λεπτομερειών του θέματος και τα κοντινά πλάνα video θα συναρπάσουν.

Ο Zurab Kiknadze, Διευθυντής Προϊόντων της Nikon Europe, δήλωσε: “Είμαστε εξαιρετικά χαρούμενοι που βλέπουμε τον πρώτο φακό σταθερής εστιακής απόστασης DX να εντάσσεται στην οικογένεια Nikon Z. Ο NIKKOR Z DX 24mm f/1.7 φτάνει στο κατάλληλο σημείο μεταξύ της ποιότητας εικόνας και της ευελιξίας: είναι ο τέλειος φακός σταθερής εστιακής απόστασης για δημιουργική καθημερινή φωτογράφιση και μια εξαιρετική αναβάθμιση από ένα τυπικό κιτ φακών zoom.”

Σύνοψη βασικών λειτουργιών: NIKKOR Z DX 24mm f/1.7  

Φακός σταθερής εστιακής απόστασης mirrorless 24 mm DX: ιδανικός για τοπία, φωτογραφίες δρόμου, πορτραίτα και πολλά άλλα. Προσφέρει γωνία προβολής ίση με 36 mm σε φωτογραφική μηχανή πλήρους κάδρου (FX). Πλησιάστε πιο κοντά και γεμίστε το κάδρο με ένα θέμα ή μείνετε εκεί που είστε για να φέρετε στοιχεία του φόντου και να δημιουργήσετε εικόνες με περισσότερο πλαίσιο.

Γρήγορο μέγιστο διάφραγμα f/1,7: συνδυάζεται με τη μεγάλη μοντούρα Z για περισσότερο φως: χρησιμοποιήστε χαμηλό ISO και αποτυπώστε ευκρινείς φωτογραφίες σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού ή χρησιμοποιήστε μεγαλύτερες ταχύτητες κλείστρου χωρίς να θυσιάσετε τη φωτεινότητα.

Μεγάλο, φυσικό bokeh: τραβήξτε φωτογραφίες με μέγιστο διάφραγμα f/1,7 για να αναδείξετε τα θέματα και τα πορτραίτα σας ή δώστε στις φωτογραφίες και τα video σας μια πραγματική αίσθηση βάθους.

Γρήγορη, αθόρυβη αυτόματη εστίαση: υποστηρίζεται από έναν αθόρυβο μηχανισμό stepping motor.

Ευκρίνεια στις κοντινές λήψεις: μια ελάχιστη απόσταση εστίασης μόλις 0,18 m προσφέρει ευκρινείς φωτογραφίες όταν το μπροστινό μέρος του φακού απέχει μόλις 12,4 cm από ένα θέμα.

Εξαιρετικός για video: με μια προοπτική που μοιάζει με την κλασική προβολή 35 mm που προτιμούν οι κινηματογραφιστές, πρόκειται για έναν εξαιρετικό φακό σταθερής εστιακής απόστασης και για video. Είναι ιδιαίτερα αθόρυβος και η αλλαγή γωνίας θέασης κατά την αλλαγή εστίασης εξαλείφεται.

Ελαφρύς, compact και ανθεκτικός: ζυγίζει μόλις 135 g (περίπου) με compact κατασκευή ανθεκτική στη σκόνη και τα σταγονίδια.1 

Περιλαμβάνεται σκίαστρο φακού που δέχεται φίλτρα: το σκίαστρο φακού Nikon HN-42 αποτρέπει τα διπλά είδωλα και την αντανάκλαση κατά τις λήψεις. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε φίλτρα 46 mm στο σκίαστρο.

FOOTNOTE

1 Δεν παρέχεται εγγύηση ότι ο φακός θα παραμένει ανθεκτικός στη σκόνη και τα σταγονίδια σε όλες τις περιστάσεις και υπό όλες τις συνθήκες.