Με Qi2 wireless charging οι συσκευές που θα κυκλοφορήσουν από τον Δεκέμβριο

θα υποστηρίζει τη σειρά iPhone 15

Qi2 wireless charging

Νωρίτερα φέτος στην CES 2023, η Κοινοπραξία Wireless Power (WPC) παρουσίασε το πρότυπο Qi2 για ασύρματη φόρτιση, υποσχόμενη βελτιώσεις στη μαγνητική σύνδεση, ταχύτερη φόρτιση, υψηλότερη απόδοση και βελτιωμένη άνεση.

Οι πρώτες κινητές συσκευές Qi2 υποβάλλονται τώρα σε δοκιμές πιστοποίησης. Αυτό σηματοδοτεί ένα σημαντικό βήμα προς μια βελτιωμένη εμπειρία χρήστη και στοχεύει να ενοποιήσει ολόκληρη τη βιομηχανία κάτω από ένα παγκόσμιο πρότυπο.

Qi2: Δύο προφίλ για διαφορετική χρήση

Το Qi v2.0 εισάγει δύο προφίλ για την κάλυψη διαφορετικών αναγκών. Το Magnetic Power Profile (MPP) ενσωματώνει την τεχνολογία MagSafe της Apple και φέρει το σήμα Qi2.

Επιπλέον, υπάρχει μια βελτίωση στο υπάρχον Extended Power Profile (EPP) ασύρματης φόρτισης, το οποίο συμμορφώνεται με το πρότυπο Qi v2.0 χωρίς μαγνήτες. Τα νέα προϊόντα Qi v2.0 EPP θα φέρουν το γνωστό λογότυπο Qi.

Με την παγκόσμια αγορά ασύρματης φόρτισης να ξεπερνά το ένα δισεκατομμύριο συσκευές φέτος, η εισαγωγή του προφίλ Qi2 είναι έτοιμη να επεκτείνει περαιτέρω αυτήν την αγορά. Αναμένεται η συμπερίληψη νέων τύπων αξεσουάρ που προηγουμένως δεν μπορούσαν να φορτιστούν ασύρματα.

Επί του παρόντος, περισσότερες από 100 συσκευές είτε βρίσκονται σε δοκιμή είτε αναμένουν πιστοποίηση. Ωστόσο, το αν μεγάλοι παίκτες όπως η Samsung και η Google θα υιοθετήσουν αυτήν την τεχνολογία στις επόμενες συσκευές τους μένει να φανεί.

Την περίοδο των εορτών θα κάνουν το ντεμπούτο των πρώτων πιστοποιημένων προϊόντων Qi v2.0. Η σειρά iPhone 15 της Apple και οι πομποί ισχύος από μάρκες όπως οι Belkin, Mophie, Anker και Aircharge θα είναι μεταξύ των πρώτων που θα διαθέτουν συμβατότητα Qi2.