Η Qualcomm και η Google συνεργάζονται στην φορητή πλατφόρμα RISC-V για το Wear OS

RISC-V Snapdragon-Wear OS

Η Qualcomm και η Google έχουν επεκτείνει τη συνεργασία τους για να αναπτύξουν μια πλατφόρμα RISC-V Snapdragon Wear, με στόχο να τροφοδοτήσει την επόμενη γενιά λύσεων Wear OS. Αυτή η συνεργασία σηματοδοτεί ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός για τη βελτίωση του οικοσυστήματος Android με προσαρμοσμένους, ενεργειακά αποδοτικούς και υψηλής απόδοσης CPU.

Η ανάπτυξη αυτής της λύσης φορητών συσκευών που βασίζεται σε RISC-V βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη, με τις κοινές προσπάθειες της Qualcomm και της Google να στοχεύουν στη διασφάλιση ενός πλούσιου οικοσυστήματος λογισμικού για το RISC-V, διαθέσιμο για εμπορική ανάπτυξη. Η Qualcomm σχεδιάζει να προσφέρει αυτή τη λύση RISC-V παγκοσμίως.

Ως εξέχων πάροχος πυριτίου έξυπνων ρολογιών για το οικοσύστημα Wear OS, η Qualcomm Technologies έχει δεσμευτεί να προάγει την τεχνολογία wearable. Αυτή η συνεργασία βασίζεται στη μακροχρόνια συνεργασία τους με την Google, ενισχύοντας τον ρόλο τους ως ηγέτες στις πλατφόρμες smartwatch.

Συγκεκριμένα, και οι δύο εταιρείες αποτελούν μέρος του RISC-V Software Ecosystem (RISE), μιας κοινοπραξίας ηγετών του κλάδου που προάγει την καινοτομία και τον ανταγωνισμό στην αγορά. Η Qualcomm Technologies ανακοίνωσε επίσης πρόσφατα επενδύσεις σε μια νέα εταιρεία αφιερωμένη στην προώθηση της ανάπτυξης υλικού RISC-V.

Το RISC-V, ως αρχιτεκτονική σετ εντολών ανοιχτού κώδικα, προωθεί την καινοτομία δίνοντας τη δυνατότητα στις εταιρείες να δημιουργούν πλήρως προσαρμοσμένους πυρήνες. Αυτό το άνοιγμα, η ευελιξία και η επεκτασιμότητα ωφελούν ολόκληρη την αλυσίδα αξίας, από τους προμηθευτές πυριτίου έως τους OEM, τις τελικές συσκευές και τους καταναλωτές.

Το χρονοδιάγραμμα της εμπορικής κυκλοφορίας της φορητής λύσης που βασίζεται στο RISC-V θα αποκαλυφθεί σε μεταγενέστερη ημερομηνία, σηματοδοτώντας μια συναρπαστική εξέλιξη στο τοπίο της τεχνολογίας φορητών συσκευών.