Ανάκληση του GoPro Karma drone λόγω δυσλειτουργίας

GoPro Karma

Ο Αμερικανός κατασκευαστής action cameras GoPro, ανακοίνωσε την ανάκληση των Karma drones που αγοράστηκαν από τις 23 Οκτωβρίου του τρέχοντος έτους λόγω απώλειας ενέργειας κατά τη λειτουργία πτήσης του drone με αποτέλεσμα να πέφτει στο έδαφος. Η ανάκληση γίνεται για λόγους ασφαλείας αφού εκτός του ότι σε ένα τέτοιο περιστατικό, το πιθανότερο είναι να καταστραφεί το drone σας, ελοχεύει ο κίνδυνος να πέσει και στο κεφάλι κανενός περαστικού όσο αστείο κι αν ακούγεται.

Οι μονάδες που υπολογίζεται ότι έχουν πωληθεί ανέρχονται γύρω στις 2500. Επιπλέον, οι πελάτες που αγόρασαν το Karma θα μπορούν να το επιστρέψουν και να πάρουν πίσω τα λεφτά τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν θα δοθούν μονάδες αντικατάστασης. Περαιτέρω, η GoPro σχεδιάζει την επαναδιάθεση του Karma drone όταν το ζήτημα έχει επιλυθεί. Βέβαια, όπως καταλαβαίνετε αυτό είναι ένα τεράστιο πλήγμα για την GoPro που φαίνεται ότι θα χάσει τη μάχη των drones πριν καλά καλά καταφέρει να μπει με αξιώσεις στην αγορά.

Σύμφωνα με τον ιδρυτή και CEO της GoPro, Nicholas Woodman, η ”προτεραιότητα της εταιρείας είναι η ασφάλεια των χρηστών της” και αναφέρει ότι ένας πολύ μικρός αριθμός drones έχει αναφερθεί ότι αντιμετωπίζει πρόβλημα και ότι η εταιρεία κινείται γρήγορα και προχωράει στην ανάκληση.

Στην αντίπερα όχθη της DJI θα πρέπει να γελάνε και τα μουστάκια τους με την αστοχία της GoPro, αφού το DJI Mavic Pro φαίνεται ότι παίζει πλέον χωρίς αντίπαλο αφού το GoPRo Karma δύσκολα θα ανακάμψει σε πωλήσεις, ακόμα και αν το πρόβλημα λυθεί σύντομα.