Η Schneider Electric στο συνέδριο των μελετητών (ΣΕΓΜ): Προωθώντας τις κτιριακές λύσεις και τη βιωσιμότητα στην Ελλάδα

Schneider Electric booth_ΣΕΓΜ

Η Schneider Electric συμμετείχε ως silver χορηγός στο συνέδριο του Συνδέσμου Ελληνικών Εταιρειών – Γραφείων Μελετών (ΣΕΓΜ), που απευθύνεται σε μελετητές, με θέμα: «Μετεξέλιξη και Στρατηγικές επιλογές». Σε ένα ειδικά διαμορφωμένο booth, η εταιρεία είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τους συμμετέχοντες για το mySchneider, το portal με εξειδικευμένη ενημέρωση, αποκλειστικά για τους επαγγελματίες του μελετητικού κλάδου. 

Συγκεκριμένα, το mySchneider portal, με δυνατότητα δωρεάν εγγραφής, δίνει πρόσβαση σε εργαλεία, περιεχόμενο, εκπαιδεύσεις και άρθρα, ειδικά προσαρμοσμένα στις ανάγκες των μελετητών, διευκολύνοντας την καθημερινή τους εργασία. Παράλληλα, παρουσιάστηκε το λογισμικό EcoStruxure Power Design, ένα φιλικό προς το χρήστη εργαλείο που δίνει τη δυνατότητα στους μελετητές να σχεδιάζουν ηλεκτρολογικές μελέτες, βελτιστοποιώντας τον εξοπλισμό τους και μειώνοντας τα λειτουργικά κόστη. 

Στο πλαίσιο του διήμερου συνεδρίου, ο Αντώνης Ποθητός, Director Distributors & Residential της Schneider Electric για Ελλάδα και Κύπρο, αναφέρθηκε, σε σχετική ομιλία, στα βιώσιμα κτίρια και στις τεχνολογίες αιχμής. Ο κ. Ποθητός υπογράμμισε ότι: «Οι περιβαλλοντικές προκλήσεις μας οδηγούν στο να εξετάσουμε τον ρόλο που παίζουν τα κτίρια στις εκπομπές άνθρακα και τα δαπανηρά απόβλητα. Τα κτίρια καταναλώνουν περίπου το 40% της παγκόσμιας ενέργειας μέσω της κατασκευής και των λειτουργιών τους και αντιπροσωπεύουν σχεδόν το 40% των ετήσιων παγκόσμιων εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου. Η ανάγκη για ανθεκτικά κτίρια εν μέσω κλιματικής κρίσης δεν ήταν ποτέ μεγαλύτερη και οι διαχειριστές οφείλουν να διατηρήσουν την ομαλή λειτουργία ακόμα και σε δύσκολες περιόδους. Η Schneider Electric διαθέτει ένα διευρυμένο portfolio που αφορά στις κτιριακές λύσεις. Τα software και όλες οι ψηφιακές υπηρεσίες μας δίνουν προστιθέμενη αξία στους πελάτες μας, βοηθώντας τους να βελτιστοποιήσουν τις διαδικασίες».  

Στο συνέδριο αναλύθηκαν και συζητήθηκαν κρίσιμα θέματα όπως ο ρόλος των ελληνικών μελετητικών – συμβουλευτικών επιχειρήσεων στην ανάκαμψη της χώρας, η πράσινη – ανθεκτική και ψηφιακή μετάβαση, τα έργα υποδομών και η κοινωνική παράμετρος τους και η παρουσία των ελληνικών μελετητικών – συμβουλευτικών επιχειρήσεων στις διεθνείς αγορές.