Sony-BRAVIA-X900F

Η Sony στη CES 2018 παρουσίασε τη σειρά BRAVIA X900F και A8F 4K HDR OLED, σχεδιασμένες για να προσφέρουν βελτιωμένο χρώμα, αντίθεση και σαφήνεια. Η σειρά A8F αποτελείται απο τηλεοράσεις OLED 4Κ των μοντέλων 65″ και 55″, ενώ η σειρά X900F περιλαμβάνει τηλεοράσεις HDR 85″, 75″, 65″, 55″ και 49″ HDR.

Οι νέες A8F 4K HDR OLED τηλεοράσεις είναι ο διάδοχος της τηλεόρασης HDR BRAVIA OLED 4K HDR του 2017. Η A8F ενσωματώνει τη μοναδική τεχνολογία 4K HDR επεξεργαστή εικόνας X1 Extreme και ακουστική επιφάνεια της Sony. Διαθέτει παραδοσιακό σχεδιασμό με εμπλουτισμένη οπτική εμπειρία και ευρείες οπτικές γωνίες, χάρη στα οκτώ εκατομμύρια εικονοστοιχεία του OLED panel.

Η Sony λέει ότι σε αντίθεση με τις συμβατικές τηλεοράσεις LED όπου ο ήχος εκπέμπεται από το κάτω μέρος ή από τις πλευρές, η A8F επιτρέπει τη συγχώνευση εικόνας και ήχου, γεγονός που κάνει τον ήχο να έρχεται κατευθείαν από τον χαρακτήρα στην τηλεόραση. Διαθέτει οθόνη TRILUMINOS με το X-Reality PRO.

Από την άλλη πλευρά, οι τηλεοράσεις X900F4K HDR με οθόνη TRILUMINOS Display, χρησιμοποιούν μια νέα τεχνολογία X-Motion Clarity, η οποία διατηρεί τις εικόνες γρήγορης δράσης ομαλές και ζωντανές. Και οι δύο σειρές έχουν υποστήριξη για το Dolby Vision και η σειρά X900F υποστηρίζει επίσης την τεχνολογία ήχου Dolby Atmos. Δεδομένου ότι και οι δύο σειρές είναι Android TV, έρχονται με το Google Assistant ενσωματωμένο και είναι επίσης συμβατές με την Amazon Alexa.

Η Sony δεν αποκάλυψε την τιμή και τη διαθεσιμότητα τους, αλλά ανέφερε ότι οι σειρές BRAVIA OLED X900F και A8F θα πωλούνται σε Amazon, BestBuy και σε άλλους εξουσιοδοτημένους αντιπροσώπους της στην Αμερική.