Η ενημέρωση του Telegram φέρνει Ιστορίες, λειτουργία διπλής κάμερας και πολλά άλλα

Stories and 10 Years of Telegram

Με την ανακοίνωση του Ιουνίου, η Telegram κυκλοφόρησε το Stories. Αυτή η νέα δυνατότητα προσφέρει λειτουργία διπλής κάμερας, λεπτομερείς ρυθμίσεις απορρήτου και ρυθμιζόμενες επιλογές διάρκειας.

Αυτή η τελευταία ενημέρωση, η οποία συμπίπτει με τη 10η επέτειο του Telegram, περιλαμβάνει τις παρακάτω προσθήκες:

Telegram Stories

Το Telegram προσφέρει τώρα τις Ιστορίες, μια νέα δυνατότητα που εμφανίζει σύντομες ενημερώσεις στο επάνω μέρος της οθόνης σας. Οι ιστορίες εμφανίζονται ως επεκτάσιμη ενότητα, επιτρέποντάς σας να τις προβάλετε χωρίς να χάσετε τη λίστα συνομιλιών και τους φακέλους σας.

Dual Camera Mode

Οι ιστορίες μπορούν να απαθανατίσουν στιγμές τόσο από την μπροστινή όσο και από την πίσω κάμερα της συσκευής σας ταυτόχρονα. Μπορείτε εύκολα να κάνετε εναλλαγή μεταξύ καμερών κατά την εγγραφή για να εξασφαλίσετε μια ολοκληρωμένη προβολή.

Stickers, Locations, Captions

Οι ιστορίες διαθέτουν το πρόγραμμα επεξεργασίας πολυμέσων του Telegram, που σας δίνει τη δυνατότητα να βελτιώσετε τις ενημερώσεις σας με κείμενο, σχέδια, αυτοκόλλητα και ετικέτες τοποθεσίας.

Μπορείτε επίσης να συμπεριλάβετε λεζάντες για περισσότερο περιβάλλον, να προσθέσετε ετικέτες σε φίλους ή να προσθέσετε συνδέσμους. Επιπλέον, μπορείτε να συμπεριλάβετε εικόνες από τη συλλογή σας ή να αναζητήσετε GIF και εικόνες web.

Privacy Settings

Όταν μοιράζεστε μια ιστορία, μπορείτε να επιλέξετε από τέσσερις ρυθμίσεις απορρήτου: Όλοι, Οι Επαφές μου, Στενοί φίλοι και Επιλεγμένες Επαφές.

Κάθε επιλογή μπορεί να προσαρμοστεί ώστε να περιλαμβάνει ή να εξαιρεί συγκεκριμένους χρήστες. Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε μια λίστα χρηστών που δεν θα βλέπουν την ιστορία σας και να απενεργοποιήσετε τα στιγμιότυπα οθόνης για να διατηρήσετε το απόρρητο.

Οι ιστορίες μπορούν να διαρκέσουν για 6, 12, 24 ή 48 ώρες. Μπορείτε να τα εμφανίσετε στο προφίλ σας σε μια οπτικά ελκυστική μορφή πλέγματος.

Αυτό επιτρέπει τόσο στις παλιές όσο και στις νέες επαφές να βλέπουν τις καλύτερες στιγμές σας για όσο χρονικό διάστημα αποφασίσετε. Κάθε ιστορία στο προφίλ σας μπορεί να έχει τις δικές της ρυθμίσεις απορρήτου. Σε αντίθεση με άλλες πλατφόρμες, μπορείτε να επεξεργαστείτε οποιαδήποτε πτυχή της ιστορίας σας ανά πάσα στιγμή χωρίς να ξεκινήσετε από την αρχή.

Αυτό περιλαμβάνει προσαρμογή ορατότητας, λεζάντες, κείμενο, αυτοκόλλητα και άλλα. Για να επεξεργαστείτε μια ιστορία, αποκτήστε πρόσβαση στην αρχική συσκευή και πατήστε την επιλογή Επεξεργασία.

Όταν κάποιος βλέπει την ιστορία σας, θα βλέπετε το όνομά του στη λίστα θεατών. Μπορείτε να φιλτράρετε και να ταξινομήσετε αυτήν τη λίστα για να παρακολουθείτε αντιδράσεις και προβολές.

Για τους premium χρήστες, η λειτουργία Stealth προσφέρει πρόσθετο απόρρητο διαγράφοντας τις πρόσφατες προβολές και αποκρύπτοντας τη δραστηριότητα προβολής τους για περιορισμένο χρονικό διάστημα.

Η πιο πρόσφατη ενημέρωση του Telegram είναι πλέον διαθέσιμη. Οι χρήστες στο Android μπορούν να κατεβάσουν την ενημέρωση από τον ιστότοπο του Google Play ή του Telegram, ενώ όσοι χρησιμοποιούν iOS μπορούν να τη βρουν στο App Store. Αυτή η ενημέρωση προωθεί το Telegram για Android στην έκδοση 10.0.2.