Το WhatsApp για Android λαμβάνει υποστήριξη Passkeys

WhatsApp-Passkeys-Support

Σε μια προσπάθεια να ενισχύσει την ασφάλεια, η WhatsApp παρουσίασε μια νέα δυνατότητα που επιτρέπει στους χρήστες Android να ρυθμίσουν passkeys χωρίς κωδικό πρόσβασης. Αυτή η δυνατότητα έρχεται μετά από μια επιτυχημένη δοκιμή beta που πραγματοποιήθηκε πριν από περίπου ένα μήνα.

Η Google έκανε επίσης μια πρόσφατη ανακοίνωση ότι θα υιοθετήσει τα passkeys ως την προεπιλεγμένη μέθοδο σύνδεσης για προσωπικούς λογαριασμούς.

To passkey είναι ένας σύντομος συνδυασμός αριθμών ή χαρακτήρων που επιβεβαιώνει την ταυτότητά σας και διασφαλίζει ότι μόνο εξουσιοδοτημένες συσκευές μπορούν να έχουν πρόσβαση στον WhatsApp λογαριασμό σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την αναγνώριση προσώπου, το δακτυλικό αποτύπωμα ή το PIN της συσκευής σας για να το ρυθμίσετε.

Αυτή η δυνατότητα είναι ιδιαίτερα χρήσιμη εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με τη σύνδεση στο λογαριασμό σας. Αντί να βασίζεστε σε έναν παραδοσιακό κωδικό πρόσβασης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα βιομετρικά σας δεδομένα για να επαληθεύσετε την ταυτότητα σας.

Για να ρυθμίσετε έναν κωδικό πρόσβασης, βεβαιωθείτε ότι έχετε μια συσκευή Android με έκδοση 9 ή μεταγενέστερη, έναν συνδεδεμένο λογαριασμό Google και μια οθόνη κλειδώματος ενεργοποιημένη. Επίσης, βεβαιωθείτε ότι έχετε εγκαταστήσει την πιο πρόσφατη έκδοση του Google Play Store.

Το WhatsApp θα κυκλοφορήσει σταδιακά την υποστήριξη passkeys για χρήστες Android τις επόμενες εβδομάδες και μήνες. Δυστυχώς, δεν υπάρχουν ακόμη πληροφορίες σχετικά με την υποστήριξη κωδικού πρόσβασης για χρήστες iPhone.

Πώς να δημιουργήσετε passkeys

  • Μεταβείτε στις ρυθμίσεις WhatsApp
  • Πατήστε στο “Passkeys” και επιλέξτε “Create a Passkey”
  • Ακολουθήστε τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη
  • Μπορεί να σας ζητηθεί να χρησιμοποιήσετε το κλείδωμα οθόνης της συσκευής σας