Το WhatsApp αποκτά ανανεωμένη διεπαφή, νέα χρώματα, εικονίδια και καλύτερη σκοτεινή λειτουργία

WhatsApp-New-iOS-and-Android-User-Interface

Η Meta αποκάλυψε μια σειρά ενημερώσεων για το WhatsApp, με στόχο να δώσει στην πλατφόρμα μια φρέσκια, προσιτή και απλή εμφάνιση. Αυτές οι αλλαγές σηματοδοτούν την πρώτη σημαντική αναμόρφωση από το 2021.

Η Meta λέει ότι η ομάδα τους κράτησε τρεις κατευθυντήριες αρχές κατά τη διάρκεια της διαδικασίας επανασχεδιασμού:

  • Φρέσκο: Το WhatsApp θα πρέπει να είναι νέο και ευχάριστο, με εμφάνιση που ταιριάζει στη συσκευή σας.
  • Προσέγγιση: Το WhatsApp πρέπει να είναι εύκολο στη χρήση από όλους, με μια φιλική και οικεία αίσθηση.
  • Απλό: Ο σχεδιασμός πρέπει να είναι απλός, προσαρμόσιμος και έτοιμος για το μέλλον.

Το WhatsApp διαθέτει τώρα μια νέα πράσινη παλέτα για μια πιο συνεπή οπτική εμπειρία. Αφού εξέτασε περισσότερες από 35 επιλογές χρωμάτων, η Meta στάθηκε σε μια παλέτα που συμπληρώνει το εμβληματικό πράσινο του WhatsApp, ενώ επιτρέπει αρμονικούς χρωματικούς συνδυασμούς.

Έχουν επίσης ενσωματώσει πιο ουδέτερα χρώματα για πρόσθετη ευελιξία. Επιπλέον, έχει εισαχθεί μια πιο σκούρα σκοτεινή λειτουργία, με υψηλότερη αντίθεση και βαθύτερους τόνους για μείωση της καταπόνησης των ματιών σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

Τα εικονίδια έχουν ανανεωθεί με στρογγυλεμένο, περίγραμμα στυλ για να ταιριάζουν με τη νέα εμφάνιση. Οι εικονογραφήσεις έχουν επίσης ανανεωθεί, με πρόσθετο animation για μια παιχνιδιάρικη πινελιά.

Τα υπόβαθρα συνομιλιών έχουν επίσης αλλάξει, με πιο απλά σχέδια που αντιπροσωπεύουν καλύτερα τη διαφορετικότητα. Στο Android, μια σύγχρονη γραμμή πλοήγησης στο κάτω μέρος έχει εισαχθεί για ταχύτερη πρόσβαση στις λειτουργίες.

Οι καρτέλες είναι πλέον τοποθετημένες πιο κοντά στον αντίχειρα του χρήστη, προσφέροντας μια πιο διαισθητική εμπειρία πλοήγησης. Σύντομα στο iOS, οι χρήστες επωφελούνται από μια νέα διάταξη συνημμένου, που διευκολύνει την αποστολή πολυμέσων, δημοσκοπήσεων, εγγράφων και άλλων.

Η Meta δίνει έμφαση στη συλλογική προσπάθεια πίσω από αυτές τις ενημερώσεις, με τη συμμετοχή μιας διεπιστημονικής ομάδας σχεδιαστών. Εκφράζουν ενθουσιασμό για τους χρήστες να εξερευνήσουν την ανανεωμένη εμπειρία WhatsApp.

Η Meta παραμένει προσηλωμένη στην ενίσχυση της συνδεσιμότητας μέσω του WhatsApp, είτε πρόκειται για προσωπική επικοινωνία, επαγγελματικές αλληλεπιδράσεις είτε για μόχλευση της Meta AI για διάφορες εργασίες, και είναι αφοσιωμένη στην εισαγωγή νέων λειτουργιών και βελτιώσεων για την ενδυνάμωση των χρηστών.