Το WhatsApp σας επιτρέπει τώρα να στέλνετε φωτογραφίες υψηλής ποιότητας

WhatsApp-HD-quality-photos

Το WhatsApp πρόσθεσε μια νέα λειτουργία HD Photos που σας επιτρέπει να στέλνετε ποιότητα HD σε σύγκριση με την τυπική ποιότητα. Η εταιρεία ξεκίνησε να δοκιμάζει τη λειτουργία τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους, πριν την κυκλοφορήσει σε beta για χρήστες Android και iOS τον Ιούνιο.

Για να προσαρμόσετε την ποιότητα μιας συνημμένης φωτογραφίας, κάντε κλικ στο → Τυπική ποιότητα ή ποιότητα HD → Τέλος πριν την αποστολή. Μπορείτε να δείτε το μέγεθος της εικόνας για να μάθετε τη διαφορά μεταξύ του μεγέθους της τυπικής ποιότητας και της ποιότητας HD.

Βλέπετε επίσης ετικέτα HD στις φωτογραφίες που έχουν αποσταλεί σε ποιότητα HD που βοηθά τον παραλήπτη να καταλάβει πότε μια φωτογραφία αποστέλλεται χρησιμοποιώντας αυτήν τη δυνατότητα. Το WhatsApp λέει ότι οι τυπικές φωτογραφίες καταλαμβάνουν λιγότερο χώρο αποθήκευσης και οι φωτογραφίες HD είναι πιο καθαρές.

Αυτή είναι μια καλή προσθήκη, αφού προηγουμένως θα πρέπει να στείλετε τις φωτογραφίες ως έγγραφο εάν θέλετε να τις στείλετε στην αρχική ανάλυση χωρίς συμπίεση. Ωστόσο, αυτή η δυνατότητα περιορίζεται σε φωτογραφίες και δεν λειτουργεί για βίντεο, καθώς πρέπει να στείλετε βίντεο ως έγγραφο για να αποφύγετε τη συμπίεση. Ωστόσο, η Meta είπε στο The Verge ότι σχεδιάζει να φέρει σύντομα τη δυνατότητα βίντεο HD.

Η νέα λειτουργία φωτογραφιών ποιότητας HD είναι ήδη διαθέσιμη για τις εκδόσεις Android και iOS του WhatsApp.