Το WhatsApp εργάζεται στη λειτουργία ποιότητας φωτογραφίας

διαθέτει συντομεύσεις αποκλεισμού και Αναζήτηση μηνυμάτων κατά ημερομηνία σε beta

WhatsApp-logo

Το WhatsApp, που ανήκει στη Meta, παρουσίασε πρόσφατα μια beta έκδοση των ενημερώσεων κατάστασης Voice για Android. Τώρα, η εταιρεία εστιάζει στην ανάπτυξη νέων χαρακτηριστικών, όπως η ποιότητα φωτογραφίας για μια μελλοντική ενημέρωση της εφαρμογής, σύμφωνα με τον ιστότοπο WABeta Info.

Η νέα δυνατότητα θα επιτρέπει στους χρήστες να στέλνουν φωτογραφίες στην αρχική τους ποιότητα. Αυτή η δυνατότητα θα συμπεριληφθεί σε μελλοντική ενημέρωση της εφαρμογής. Επί του παρόντος, οι χρήστες πρέπει να επιλέξουν μεταξύ των επιλογών “αυτόματη”, “καλύτερης ποιότητας” και “εξοικονόμηση δεδομένων” για την ποιότητα των φωτογραφιών, αλλά αυτή η νέα δυνατότητα θα παρέχει περισσότερο έλεγχο στην ποιότητα των φωτογραφιών που αποστέλλονται.

Η ενημέρωση WhatsApp beta για Android 2.23.2.11 αποκαλύπτει ότι η εταιρεία εργάζεται για την ενσωμάτωση ενός νέου εικονιδίου ρύθμισης στην κεφαλίδα του εργαλείου σχεδίασης, το οποίο θα επιτρέπει στους χρήστες να διαμορφώνουν την ποιότητα οποιασδήποτε φωτογραφίας. Αυτή η λειτουργία είναι ιδιαίτερα χρήσιμη σε περιπτώσεις όπου η αποστολή της φωτογραφίας στην αρχική της ποιότητα είναι απαραίτητη.

Το WhatsApp παρέχει έναν εναλλακτικό τρόπο αποκλεισμού επαφών, εισάγοντας δύο νέα σημεία εισόδου. Μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε ένα από αυτά τα σημεία εισόδου από τη λίστα συνομιλίας ανοίγοντας τις επιλογές συνομιλίας, ενώ το δεύτερο σημείο εισόδου είναι προσβάσιμο από ειδοποιήσεις και εμφανίζεται σε συγκεκριμένες περιπτώσεις όταν λαμβάνετε ένα μήνυμα από άγνωστες επαφές.

Αυτά τα νέα σημεία εισόδου καθιστούν πιο βολικό για τους χρήστες να αποκλείουν επαφές χωρίς να ανοίγουν τις πληροφορίες συνομιλίας τους, ειδικά για όσους λαμβάνουν πολλά μηνύματα από άτομα που δεν γνωρίζουν ή δεν θέλουν να μιλήσουν.

Η τελευταία ενημέρωση 23.1.75 του WhatsApp επιτρέπει στους χρήστες να αποκρύψουν την κατάστασή τους στο διαδίκτυο και να αναζητήσουν συγκεκριμένα μηνύματα μεταβαίνοντας σε ένα συγκεκριμένο σημείο της συνομιλίας. Οι χρήστες πρέπει να ενεργοποιήσουν τη λειτουργία αναζήτησης σε μια συνομιλία για να χρησιμοποιήσουν τη νέα επιλογή εάν είναι διαθέσιμη για τον λογαριασμό τους.

Αυτή η δυνατότητα δίνει στους χρήστες περισσότερο έλεγχο του ιστορικού συνομιλιών τους και των μηνυμάτων που μοιράζονταν στο παρελθόν. Επιπλέον, οι χρήστες μπορούν πλέον να κάνουν μεταφορά και απόθεση για να μοιράζονται εικόνες, βίντεο και έγγραφα από άλλες εφαρμογές σε συνομιλίες WhatsApp.

Όσον αφορά τη διαθεσιμότητα των συντομεύσεων αποκλεισμού στο Android, Αναζήτηση μηνυμάτων κατά ημερομηνία στο iOS, αυτές οι λειτουργίες διατίθενται πλέον στους χρήστες beta, ενώ η δυνατότητα ποιότητας φωτογραφίας βρίσκεται ακόμα σε πρώιμα στάδια ανάπτυξης.