Η Microsoft θα κλείσει το Xbox 360 Store τον Ιούλιο του 2024

Xbox 360 games

Η Microsoft ανακοίνωσε ότι το Xbox 360 Store θα κλείσει τις πόρτες του τον Ιούλιο του 2024. Αυτό σημαίνει ότι από εκείνη την ημερομηνία, οι κάτοχοι Xbox 360 δεν θα μπορούν να αγοράζουν νέα παιχνίδια Xbox 360, DLC (επιπλέον περιεχόμενο παιχνιδιού) και άλλα πράγματα από το κατάστημα.

Το Xbox 360 Marketplace, όπου μπορείτε να αποκτήσετε avatars και παιχνίδια, θα είναι επίσης κλειστό για νέες αγορές. Η Microsoft ανέφερε ότι το Νοέμβριο θα συμπληρωθούν 18 χρόνια από τότε που κυκλοφόρησε το Xbox 360.

Από τις 29 Ιουλίου 2024, η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τη δυνατότητα αγοράς νέων παιχνιδιών και πρόσθετων από το Xbox 360 Store και το Xbox 360 Marketplace. Αυτό σημαίνει επίσης ότι η εφαρμογή Microsoft Movies & TV δεν θα λειτουργεί στο Xbox 360 μετά από αυτήν την ημερομηνία, επομένως δεν θα μπορείτε να παρακολουθείτε τηλεοπτικές εκπομπές και ταινίες.

Μπορείτε να συνεχίσετε να αγοράζετε παιχνίδια και πρόσθετα από το Xbox 360 Store and Marketplace μέχρι τον Ιούλιο του 2024. Αυτή η αλλαγή δεν θα επηρεάσει την ικανότητά σας να παίζετε τα παιχνίδια και τα πρόσθετα που έχετε ήδη αγοράσει.

Τα παιχνίδια που έχετε για το Xbox 360 θα εξακολουθούν να λειτουργούν, ακόμη και σε νεότερες κονσόλες όπως το Xbox One και το Xbox Series X|S, χάρη στη συμβατότητα προς τα πίσω.

Εάν έχετε την εφαρμογή Ταινίες & TV της Microsoft σε συσκευές Windows 10 ή νεότερες, Xbox One ή Xbox Series X|S, το περιεχόμενο που αγοράσατε από το Xbox 360 Store θα παραμείνει προσβάσιμο και ορατό σε αυτές τις συσκευές.