Ανακοινώθηκε το «HyperOS» της Xiaomi

Xiaomi HyperOS

Η Xiaomi παρουσίασε το νέο της λειτουργικό σύστημα, το HyperOS, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης κυκλοφορίας για τη σειρά Xiaomi 14. Η Xiaomi λέει ότι έχει επεκταθεί από 100 σε 1,175 δισεκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως μέσα σε 13 χρόνια και η γκάμα προϊόντων της εκτείνεται πλέον σε 200 κατηγορίες.

Στην εποχή του IoT, η Xiaomi αντιμετώπισε προκλήσεις σχετικά με διάφορα λειτουργικά συστήματα συσκευών και ζητήματα διαλειτουργικότητας. Αυτό οδήγησε στη δημιουργία του Xiaomi HyperOS το 2017, με το λειτουργικό σύστημα να στοχεύει να ενώσει όλες τις συσκευές οικοσυστήματος σε ένα ολοκληρωμένο σύστημα για κορυφαία απόδοση, συνεπή εμπειρία χρήστη και απρόσκοπτη συνδεσιμότητα.

Το Xiaomi HyperOS βασίζεται στο Linux και το σύστημα Xiaomi Vela, επιτρέποντάς του να λειτουργεί αποτελεσματικά με διάφορες συσκευές, ανεξάρτητα από το μέγεθος της μνήμης RAM. Το Xiaomi HyperOS είναι ελαφρύ, χρησιμοποιώντας ελάχιστους πόρους σε σύγκριση με τους ανταγωνιστές.

Το Xiaomi HyperOS υπερέχει στον προγραμματισμό εργασιών και στη διαχείριση πόρων, διασφαλίζοντας σταθερή απόδοση ακόμη και σε σενάρια με ένταση πόρων. Οι τεχνικές μονάδες, όπως τα συστήματα αρχείων και η διαχείριση μνήμης, έχουν βελτιστοποιηθεί για να αξιοποιούν διαφορετικές δυνατότητες υλικού.

Το HyperConnect φέρνει επανάσταση στη συνδεσιμότητα, δίνοντας στους χρήστες τον έλεγχο όλων των συνδεδεμένων συσκευών από οπουδήποτε. Επιτρέπει την εναλλαγή πηγών κάμερας κατά τη διάρκεια βιντεοκλήσεων, την πρόσβαση σε κάμερες από διάφορες συσκευές και την απρόσκοπτη μεταφορά δεδομένων μεταξύ συσκευών.

Το HyperMind είναι το κέντρο AI που κάνει τις συσκευές προληπτικές. Μαθαίνει τις ανάγκες των χρηστών και προσαρμόζει τις συσκευές ανάλογα, επιτρέποντας στους χρήστες να απολαμβάνουν έξυπνο αυτοματισμό χωρίς να χρειάζονται περίπλοκη λογική κατανόηση.

Το Xiaomi HyperOS ενσωματώνει μεγάλα μοντέλα βάσης, ενισχύοντας τις εφαρμογές του συστήματος. Υποστηρίζει λειτουργίες όπως η δημιουργία ομιλίας, η αναζήτηση εικόνων και η δημιουργία έργων τέχνης AI. Οι εφαρμογές τρίτων μπορούν επίσης να επωφεληθούν από αυτό το υποσύστημα AI.

Το Xiaomi HyperOS δίνει προτεραιότητα στην ασφάλεια των χρηστών. Ένα αποκλειστικό TEE υλικού προστατεύει ευαίσθητες πληροφορίες και επεκτείνει αυτήν την ασφάλεια σε διασυνδεδεμένες συσκευές. Χρησιμοποιεί κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο για τη μετάδοση δεδομένων.

Το Xiaomi HyperOS προωθεί ένα οικοσύστημα ανοιχτού κώδικα, απλοποιώντας την ανάπτυξη IoT με το Xiaomi Vela, μια πλατφόρμα λογισμικού IoT. Το ανοιχτό Xiaomi Vela ενθαρρύνει την καινοτομία και τη συνδεσιμότητα σε πραγματικό χρόνο μεταξύ των συσκευών IoT.

Το Xiaomi HyperOS έχει σχεδιαστεί για να συνδέει προσωπικές συσκευές, αυτοκίνητα και προϊόντα έξυπνου σπιτιού σε ένα έξυπνο οικοσύστημα, προωθώντας το στρατηγικό όραμα της Xiaomi.

Xiaomi HyperOS Release Timeline

December 2023: First batch release:

  • Smartphones: Xiaomi 14 series (comes with HyperOS pre-installed) and Redmi K60 Ultra
  • Tablets: Xiaomi Pad 6 Max 14″
  • Smart TVs: Xiaomi TV S Pro 65, Xiaomi TV S Pro 75, and Xiaomi TV S Pro 85 (MiniLED TVs)
  • Smartwatch: Xiaomi Watch S3 (pre-installed).
  • Speaker: Xiaomi Sound speaker (internal beta version).
  • Camera: Xiaomi Smart Camera 3 Pro.

International Version

  • 1ο τρίμηνο, 2024: Πρώτη παρτίδα κυκλοφορίας για διεθνείς συσκευές.