Το Xiaomi HyperOS θα διαδεχθεί το MIUI

Xiaomi HyperOS

Μετά από φήμες και πιστοποίηση, η Xiaomi επιβεβαίωσε ότι το Xiaomi HyperOS θα διαδεχθεί το MIUI, το τρέχον UI ή λειτουργικό σύστημα της εταιρείας που χρησιμοποιείται στα τρέχοντα smartphone και tablet της.

Υπάρχουν φήμες για το MiOS και η εταιρεία εγγράφηκε πρόσφατα για τα εμπορικά σήματα «Xiaomi Pengpai» και «Xiaomi Hyper». Παρόλο που το αγγλικό κείμενο λέει HyperOS, το κινέζικο κείμενο μεταφράζεται σε ThePaper OS.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Lei Jun επιβεβαίωσε ότι η σειρά Xiaomi 14 θα είναι η πρώτη που θα χρησιμοποιήσει το νέο λειτουργικό σύστημα και η παραγωγή ξεκίνησε επίσημα. Πρόσθεσε ότι το HyperOS θα αντικαταστήσει σταδιακά το MIUI σε παλαιότερα τηλέφωνα και tablet που το χρησιμοποιούν.

Δεν είναι ξεκάθαρο εάν η Xiaomi θα μεταβεί σε λειτουργικό σύστημα που βασίζεται σε έκδοση Android με το HyperOS, καθώς τα ColorOS / OxygenOS, OneUI, Funtouch OS και άλλα αναβαθμίζουν το λογισμικό κάθε χρόνο διατηρώντας ως βάση την πιο πρόσφατη έκδοση Android. Ορισμένες αναφορές υποστηρίζουν ότι η Xiaomi θα χρησιμοποιήσει AOSP και μικροπυρήνα, αντλώντας έμπνευση από το Harmony OS της HUAWEI.

Θα γνωρίζουμε περισσότερες λεπτομέρειες για το HyperOS τις επόμενες εβδομάδες, καθώς το νέο λειτουργικό σύστημα της Xiaomi θα πρέπει να παρουσιαστεί μαζί με τη σειρά Xiaomi 14, η οποία αναμένεται κάποια στιγμή τον Νοέμβριο.