Το YouTube παρουσιάζει την εμπειρία παρακολούθησης ειδήσεων πολλαπλών μορφών

YouTube logo

Το YouTube εισάγει νέες δυνατότητες για να βελτιώσει τον τρόπο με τον οποίο οι χρήστες αλληλεπιδρούν με το περιεχόμενο ειδήσεων και να υποστηρίζουν τους δημοσιογράφους. Δύο πρωτοβουλίες στοχεύουν να δημιουργήσουν ένα πιο δυναμικό ταξίδι παρακολούθησης ειδήσεων στο YouTube.

Το YouTube παρουσιάζει μια καθηλωτική σελίδα παρακολούθησης αφιερωμένη σε ειδήσεις. Αυτή η σελίδα θα συγκεντρώνει περιεχόμενο από αξιόπιστες πηγές, όπως βίντεο κατ’ απαίτηση, ζωντανές ροές, podcasts και Shorts.

Αυτό σημαίνει ότι οι θεατές μπορούν να εξερευνήσουν διάφορες προοπτικές για ένα θέμα ειδήσεων σε ένα μέρος, με πρόσβαση σε βίντεο μεγάλης διάρκειας, ζωντανή κάλυψη και Shorts. Για να αποκτήσετε πρόσβαση στη σελίδα παρακολούθησης για ένα συγκεκριμένο θέμα ειδήσεων, απλώς κάντε κλικ σε ένα βίντεο με ένα εικονίδιο εφημερίδας στην αρχική σελίδα ή στα αποτελέσματα αναζήτησης.

Το YouTube εγκαινιάζει το Πρόγραμμα Καινοτομίας Shorts για Ειδήσεις, που έχει σχεδιαστεί για να ενισχύσει τις δυνατότητες βίντεο σύντομης μορφής των ειδησεογραφικών οργανισμών. Αυτή η πρωτοβουλία παρέχει οικονομικές επιχορηγήσεις και υποστήριξη εμπειρογνωμόνων σε περισσότερους από 20 οργανισμούς σε 10 χώρες, με συνολική επιχορήγηση 1,6 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ.

Επιλεγμένοι οργανισμοί, όπως η Univision στις ΗΠΑ, το AFP στη Γαλλία και η Mediacorp στη Σιγκαπούρη, αποτελούν μέρος αυτού του προγράμματος. Οι ειδικοί του YouTube θα συνεργαστούν με αυτούς τους ειδησεογραφικούς οργανισμούς τον επόμενο χρόνο για να αναπτύξουν στρατηγικές ειδησεογραφικού περιεχομένου σύντομης μορφής και βέλτιστες πρακτικές παραγωγής βίντεο.

Το YouTube στοχεύει να ενθαρρύνει τους καινοτόμους εκδότες ειδήσεων να αγκαλιάσουν τη δημιουργία ειδησεογραφικού περιεχομένου σύντομης μορφής, προσφέροντας πόρους που μπορεί να τους λείπουν. Ο στόχος είναι να καλλιεργηθεί ένα ακμάζον οικοσύστημα ειδήσεων σύντομης μορφής και να συγκεντρωθούν σχόλια από εκδότες σχετικά με ευκαιρίες και προκλήσεις σε αυτόν τον τομέα.

Το YouTube ανακοίνωσε ότι η σελίδα παρακολούθησης ειδήσεων είναι αρχικά διαθέσιμη για χρήστες κινητών σε περίπου 40 χώρες. Αργότερα θα επεκταθεί σε desktops και TVs.