Το AOL Instant Messenger θα κλείσει στις 15 Δεκεμβρίου μετά από 20 χρόνια

AIM-Shutting-down

Η πλατφόρμα μηνυμάτων AIM ήταν μια μανία και ήταν επίσης η πρώτη εμπειρία των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης για πολλούς στα πρώτα χρόνια του ίντερνετ. Η πλατφόρμα ανταλλαγής μηνυμάτων άρχισε να λειτουργεί από το 1997 και τώρα μετά από είκοσι χρόνια, η εταιρεία αποφάσισε να την κλείσει μια για πάντα. Η πλατφόρμα ανταλλαγής μηνυμάτων AIM θα τερματιστεί στις 15 Δεκεμβρίου 2017.

Οι καιροί έχουν αλλάξει και οι άνθρωποι έχουν αρχίσει να υιοθετούν τους νέους τρόπους επικοινωνίας όπως το Facebook, το WhatsApp, το Twitter κλπ. Αναγνωρίζοντας το γεγονός, η AOL αποφάσισε να τερματίσει τις δραστηριότητές της και χωρίς προθέσεις να βρει αντικαταστάτη για το AIM, η εταιρεία σχεδίαζε τελικά να τραβήξει το βύσμα. Ο αγγελιοφόρος chat της AOL κυριάρχησε στις online συνομιλίες στα τέλη του 2000 πριν οι τρέχουσες εφαρμογές κοινωνικών μέσων ενημέρωσης εμφανιστούν.

Πίσω τον Μάρτιο, η AIM διέκοψε την υποστήριξη για πελάτες τρίτων και ήταν τα πρώτα σημάδια για το κλείσιμο της πλατφόρμας. Η αύξηση του αριθμού των εφαρμογών smartphone είχε αντικαταστήσει σημαντικά τις εφαρμογές συνομιλίας για υπολογιστές. Η επαφή με τους φίλους και την οικογένειά σας έχει γίνει τόσο εύκολη όπως το να μοιράζεστε τηλεφωνικούς αριθμούς ή ονόματα, η ανάγκη για εφαρμογές γραφείου έχει μειωθεί δραματικά τα τελευταία χρόνια.