Γρηγορότερος ο Google Chrome με το νέο αλγόριθμο Brotli

Google Chrome

Το Google Chrome είναι το πιο δημοφιλές πρόγραμμα περιήγησης στο Web, αλλά εξακολουθεί να έχει τις αδυναμίες του. Σκοτώνει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας των συσκευών για παράδειγμα και φαίνεται ότι πάντα χρησιμοποιεί περισσότερη μνήμη από ότι χρειάζεται για να λειτουργήσει. Η Google εργάζεται για τη βελτίωση της εμπειρίας του και ένας από τους μηχανικούς της εταιρείας συζήτησε πρόσφατα για ένα νέο αλγόριθμο που θα πρέπει να κάνει τα πράγματα πολύ πιο γρήγορα.

Ο Ilya Grigorik της Google δήλωσε πρόσφατα στο Google+ ότι ο νέος αλγόριθμος συμπίεσης Brotli έρχεται σύντομα στο πρόγραμμα περιήγησης του Chrome κοντά σας. Σύμφωνα με το Verge, ορισμένες από τις βελτιώσεις που θα γίνουν με τον αλγόριθμο θα πρέπει να συμβάλει στη βελτίωση της διάρκειας ζωής της μπαταρίας, ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα ενώ χρησιμοποιείτε το Chrome στο laptop σας. Ένα συνοδευτικό έγγραφο που δημοσιεύθηκε από τον Grigorik, επισημαίνει επίσης την ικανότητα Brotli να διαχειρίζεται τα περιουσιακά στοιχεία Web, όπως HTML, JavaScript και CSS περίπου 17-25 τοις εκατό καλύτερα από το gzip.

Ο Grigorik δεν παρέδωσε ένα χρονοδιάγραμμα για την έναρξη, αλλά είπε ότι μπορούμε να περιμένουμε τις βελτιώσεις μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Πηγή