Τα 10 καλύτερα χαρακτηριστικά του iOS 10

iOS 10

Το iOS φέρνει στο iPhone και το iPad απίστευτη σταθερότητα και απόδοση. Το interface είναι όμορφο και εύκολο στη χρήση ενώ ‘ευφυείς προτάσεις’ εμφανίζονται όταν τις χρειάζεσαι.

Με προηγμένες τεχνολογίες για προστασία της ιδιωτικής σου ζωής και την ασφάλεια των δεδομένων σου. Μόλις δοκιμάσεις το νέο iOS, θα καταλάβεις γιατί τόσοι πολλοί άνθρωποι λατρεύουν να χρησιμοποιούν το iPhone και το iPad.

To iOS 10 είναι ήδη διαθέσιμο για εγκατάσταση σε όλες τις υποστηριζόμενες φορητές συσκευές της Apple και αυτά είναι 10 από τα καλύτερα νέα χαρακτηριστικά του:

  1. Περισσότερα Widgets έρχονται να κάνουν πιο γρήγορη και εύκολη την πρόσβαση στην πληροφορία. Είτε σύροντας το δάκτυλό σου αριστερά στην κεντρική οθόνη κλειδώματος, είτε αξιοποιώντας τη λειτουργία 3D Touch, πιέζοντας το εικονίδιο ενός app, έχεις άμεση πρόσβαση σε πληροφορίες για τα επόμενα ραντεβού σου, τον καιρό, το σκορ αθλητικών αναμετρήσεων, τις σημαντικότερες ειδήσεις κ.α.
  2. Η εφαρμογή Μηνυμάτων (Messages) αποκτά τις δικές της εφαρμογές, τις οποίες θα μπορείς να κατεβάσεις ξεχωριστά. Αυτές προσθέτουν έξτρα λειτουργίες, στη λογική αποστολής ενός μηνύματος.
  3. Οι Χάρτες επανασχεδιάστηκαν και έγιναν απλούστεροι στη χρήση. Τα νέα, μεγαλύτερα εικονίδια επιλογών πλοήγησης κάνουν τα πράγματα πιο εύκολα και γρήγορα, ειδικά όταν βιάζεσαι να βρεις την πιο σύντομη διαδρομή.
  4. Με τη χρήση μηχανισμών τεχνητής νοημοσύνης, η λειτουργία Memories αναγνωρίζει φωτογραφίες και βίντεο που τραβήχτηκαν στο ίδιο μέρος και φτιάχνει προσωπικές συλλογές κινούμενων εικόνων με έναν εξαιρετικά δημιουργικό τρόπο.
  5. Πλέον, όταν θέλεις να αφυπνίσεις την iOS συσκευή σου δεν είναι απαραίτητο να πιέσεις το κεντρικό πλήκτρο. Η οθόνη φωτίζεται αμέσως μόλις τη σηκώσεις, προκειμένου να δεις άμεσα τυχόν ειδοποιήσεις.
  6. Στο iOS 10 θα βρεις μια native εφαρμογή που έχει σκοπό να παίξει κεντρικό ρόλο στη διαχείριση του έξυπνου σπιτιού. Το app Home έχει σχεδιαστεί ώστε να σου προσφέρει ενοποιημένο έλεγχο συσκευών και οικιακών αξεσουάρ που ακολουθούν τις προδιαγραφές της Apple.
  7. Νέες συλλογές με emojis και αυτοκόλλητα (που μεγαλώνουν) θα ζωντανέψουν ακόμα περισσότερο τις γραπτές συνομιλίες σου στο Messages app. Ειδικά το πακέτο με τον Super Mario είναι πολύ πιθανό να σε κάνει να κολλήσεις!
  8. Το ξεκλείδωμα της συσκευής γίνεται πλέον πιέζοντας το κεντρικό πλήκτρο, είτε αναγνωρίζοντας απευθείας το Touch ID, είτε εισάγοντας το Passcode, αν η συσκευή δεν υποστηρίζει την ανάγνωση δακτυλικού αποτυπώματος.
  9. Το Κέντρο Ελέγχου αξιοποιεί τη 3D Touch λειτουργία. Πιέζοντας οποιοδήποτε εικονίδιο εμφανίζεται μια σειρά από χρήσιμες συντομεύσεις.
  10. Στο Ρολόι θα βρεις μια καινούργια λειτουργία που σε “στέλνει για ύπνο”. To Bedtime θα σε βοηθήσει να οργανώσεις την ώρα που κοιμάσαι και ξυπνάς αναλόγως τις προτιμήσεις σου θυμίζοντάς σου ότι ήρθε η ώρα να κοιμηθείς.